Cartile lui Ralu

Drum în noapte

“Drum în noapte” (Night road) este încă o carte a autoarei contemporane Kristin Hannah, pe care am citit-o cu nerăbdare și foarte multă emoție. Acest roman este o adevărată dramă, ca și celelalte ale acestei scriitoare.

Și, din câte îmi dau eu seama, dintre cărțile publicate la noi, nu am ratat decât “Privighetoarea” și îmi doresc să repar acest lucru în curând.

“Drum în noapte” ne spune povestea lui Lexi, o adolescentă a cărei mamă dependentă de droguri a murit, ea ajungând în plasament la diverse familii și orfelinate. Viața ei se schimbă atunci când asistenta ei socială îi spune că i-a găsit o rudă în viață, pe sora bunicii ei, Eva.

Mătușa Eva nu are bani, ci doar o mașină veche în care pare că “s-au fumat un milion de țigări mentolate” și o rulotă curată. Are însă dorința de a o iubi pe Lexi, care îi este profund recunoscătoare.

Fetița a asistat neputincioasă la drama mamei ei și a fost martoră la felul în care s-a autodistrus, totul culminând cu o supradoză. Ea a fost neglijată, a trăit în mai multe familii și a experimentat constant abandonul mamei. Duce cu ea un imens bagaj emotional dar și speranța că viața alături de mătușa Eva va fi una normală.

Astfel, o întâlnim pe Lexi la 14 ani în prima zi de liceu în Pine Island, printre copiii bogați ai insulei. Ea nu are niciun prieten și nici speranța că își va face vreunul.

Dar ce nu știe ea este că, în exact aceeași situație se află o fata care pare foarte diferită de ea și care pare a avea totul: Mia Farraday, sora geamănă a celui mai popular băiat din școală, Zach.

Familia Farraday este foarte înstărită și se bucură de o reputație excelentă pe insulă. Miles, tatăl copiilor, este medic iar mama, Jude, este casnică și devotată cu totul familiei și în special copiilor.

Familia Miei o va primi pe Lexi cu bucurie în sânul ei, iar mama gemenilor, Jude, va face tot posibilul ca ea să se simtă binevenită.

Însă, pe măsură ce anii trec și copiii se măresc, relațiile dintre ei vor deveni foarte diferite.

Zach și Lexi descoperă că sunt îndrăgostiți, dar vor putea ei să fie împreună fără a o răni pe Mia?
Vor mai fi fetele cele mai bune prietene?
Ce se va întâmpla când cei trei vor pleca la facultate?
Iar Jude, ce va face ea când copiii ei vor pleca de acasa iar abilitățile ei de mamă perfectă nu o vor mai ajuta să-și umple timpul?

Este o carte frumoasă, încărcată de nenumărate momente emoționante iar unele dintre ele cu adevărat tragice. Ea ne vorbește despre prietenie, despre iubire, familie, demnitate și renunțare. Nu este o carte veselă dar, de multe ori, nici unele momente din viață nu sunt și nici relațiile dintre oameni – subiect pe care acest roman pune foarte mare accent.

Mi-a plăcut mult, am citit-o repede, curioasă să aflu cum se vor finaliza numeroasele încercări pe care personajele sunt nevoie să le traverseze.

Tu ai mai citit ceva de Kristin Hannah? Ce impresie ți-a lăsat această autoare?

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vacanță în paradis

June 1, 2021