Super Blog

Super-gală, super-weekend, Super-Blog!

Dacă mă întrebai acum 3 ani ce cred despre blogging, aș fi spus că mi se pare fantastic dar că nu mă văd în stare să mă apuc eu de așa ceva. De parcă frumoasa artă a scrisului ar fi fost un instrument demn de magie neagră iar bloggerii, adevărați vrăjitori care fac lumea să se învârtă în sensul dictat de ei.

Cu toate astea, scrisul nu mi-era deloc străin. A fost o abilitate ce mi s-a relevat încă din copilărie și multă vreme mi-a adus satisfacții. De fapt, scrisul a reprezentat mereu refugiul meu și modalitatea de a mă exprima 100% așa cum sunt, în mod autentic dar, nici nu știu exact de ce, poate din teamă, l-am lăsat timp de mulți ani deoparte și nu l-am recunoscut ca talent.

Cum a început totul

Cu 3 ani în urmă însă, am decis să încep aventura în lumea blogging-ului. Întâi am început să scriu pe o platformă gratuită (Blogger, în caz că vă întrebați care), apoi am intrat în comunități de bloggeri (că doar eram și eu de acum, nu?) și de acolo lucrurile au evoluat încet dar sigur.

Iar saltul major s-a produs anul trecut, când am luat două decizii importante, care mi-au schimbat tot parcursul: să mut blogul pe domeniu propriu și să particip pentru prima oară la Super-Blog, cea mai mare competiție de profil.

Ca orice primă dată, să nu vă închipuiți că a fost ușor. Am trecut prin toată gama de emoții, de la agonie la extaz. M-am bucurat, m-am enervat, am fost dezamăgită când am primit prima penalizare, am fost extaziată când am câștigat și ușurată când competiția a ajuns la final. Iar odată cu încheierea concursului, mi-am jurat că nu mai particip niciodată.

Însă, pe măsură ce lucrurile s-au desfășurat, timpul a trecut și eu m-am mai ”răcit”, mi-am dat seama că, indiferent de locul ocupat în clasament sau de premii- câștigurile pentru mine sunt mult, mult mai mari și că am evoluat ca blogger într-un mod în care nu aș fi făcut-o dacă nu participam la Super-Blog.

De la amator la blogger cu diplomă

Așa că, în primăvara asta mi-am încălcat promisiunea cu zâmbetul pe buze și m-am înscris iar. Din nou, emoții, orgolii, suișuri, coborâșuri, provocări, încrâncenări, ce să mai! de toate. O competiție cu de toate și sentimente din toată gama. Când s-a terminat, m-am simțit (iar) ușurată dar și satisfăcută că am scos-o la capăt într-un mod decent (mai multe despre peripețiile de la Spring Super-Blog 2021, găsiți aici).

Însă, pe lângă provocări, premii și cadouri din partea sponsorilor, anul acesta m-a mai motivat ceva. Promisiunea unei gale offline, la mare. Adică o întâlnire la Marea Neagră cu toți oamenii pe care îi urmăresc și îi admir și asta după un an de pandemie și izolare? Yes, please! Eram nerăbdătoare să particip la acest eveniment iar asta m-a motivat foarte tare să scriu la toate probele.

Promisiunea organizatorilor, Super-Claudia și Super-Albert, a fost onorată weekend-ul trecut, când am avut bucuria de a participa live la Gala Spring Super-Blog 2021, la Hotel Opal din stațiunea Cap Aurora unde m-am întâlnit (în sfârșit) cu mare parte dintre oamenii pe care îi urmăresc și îi admir.

Sursă foto: Facebook.com/SuperBlogs
Colaj editat cu Canva

A fost o onoare să fiu invitată la această gală și a fost o seară extraordinară, în care ne-am văzut în sfârșit și offline, am râs, am vorbit și ne-am bucurat de normalitate. Am cunoscut oameni extraordinari, atât din rândul bloggerilor dar și al sponsorilor și toată aventura a făcut ca dificultățile întâlnite în cadrul competiției, să merite din plin.

Pe Diana o citesc de aproape 3 ani și deși am văzut-o abia sâmbăta trecută pentru prima data, o număr deja printre prietenele mele de ceva timp. M-a ajutat mereu cu sfaturi când am avut nevoie și este pentru mine o adevărată sursă de inspirație, ca blogger dar în primul rând ca om. Almona mă inspiră mereu când vine vorba de călătorii și a fost o plăcere să o descopăr în persoană, pentru că energia, pofta ei de viață și naturalețea ei sunt absolut molipsitoare. Mirela este o apariție în sine și o explozie de bună-dispoziție, te face să uiți de toate doar prinvind-o, într-atât este de expresivă iar energia ei bună ”se ia”.

Mai mult decât toate lucrurile pe care le-am învățat, prin Super-Blog am cunoscut oameni extraordinari, am devenit parte dintr-o comunitate și mi-am câștigat titlul de blogger – iar pentru mine aceste lucruri vin la pachet cu o satisfacție mare, mare de tot.

Aceasta a fost a doua mea participare la Super-Blog și prima la o gală ”live” dar cu siguranță cu va fi ultima pentru că toate câștigurile care au venit odată cu aceasta, compensează din plin micile ”supărări”.

Cea mai importantă lecție pe care o iau cu mine după această gală

În timpul discursurilor am ascultat povești extraordinare, despre motivație dar și despre renunțare, pentru că, înainte de toate, suntem cu toții oameni. Iar viețile noastre ”normale” se desfășoară fără a ține seama de concurs.

Iar ceea ce a spus Ramona, câștigătoarea de anul acesta, mi s-a părut de-a dreptul inspirațional. Ea este antreprenor, mamă dar, înainte de toate, un om foarte ambițios. Si ne-a spus cam așa: că se poate, se poate și cu job full-time și cu doi copii mici. Iar eu cred că ea are dreptate. Se poate să-ți urmezi pasiunea și visul indiferent de circumstanțe.

Întotdeauna se poate, dacă găsim în noi curajul să facem un pas cât de mic. Primul. Cel mai greu și cel care deschide drumul și ne mută din locul în care suntem, mai aproape de locul în care ne dorim să fim.

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

June 17, 2021 at 6:50 am

Eu cred că cel mai mare câștig al participării la SuperBlog e faptul că la final reușim să ne reunim și să ne vedem și live, ne adunăm din toate colțurile țării, iar asta e ceva minunat ❤️June 17, 2021 at 7:34 am

Câtă delicatețe într-un singur om. Măi, Raluca, tu ești ca o apariție dintr-o altă lume. O femeie discretă, dar pe care, odată ce ai întâlnit-o, îți rămâne într-un colț al inimii. Toate scrierile tale au un aer plutitor (dacă pot sa ii spun asa), care îndeamnă la relaxare și căutarea pripriei liniști. Mulțumesc! Cu admirație! 🤗😍    June 17, 2021 at 9:24 am

    Multumesc din suflet, Mirela. Cuvintele tale ma onoreaza si sunt bucuroasa tare ca ne-am intalnit fata in fata. Sper sa ne revedem curand!June 17, 2021 at 9:21 am

Chiar este, Diana, mare dreptate ai! Comunitatea este cea mai faina parte!April 6, 2024 at 5:49 am

I have been exploring for a little for any high-quality articles or weblog posts on this kind of house . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this web site. Reading this info So i am glad to express that I’ve a very excellent uncanny feeling I came upon just what I needed. I so much definitely will make certain to don抰 overlook this website and give it a glance on a relentless basis.July 28, 2021 at 5:29 am

Multumesc tare mult, DianaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Totul se termină cu noi

June 17, 2021