Dezvoltare personala

Mid-Year Review 2021: Cum a fost prima parte a anului pentru mine?

Am fost provocată de Diana acum ceva vreme să-mi fac evaluarea de jumătate de an sau, cum spunem mult mai des la locul de muncă, un Mid-Year Review pentru 2021.

Întrebările pe care Diana le-a preluat mi s-au părut foarte interesante pentru că m-au silit să mă gândesc și să reflectez la niște lucruri, lucru pe care cel mai probabil nu l-aș fi făcut de una singură, pentru că în general nu prea mă opresc în timpul anului pentru un ”review” ci fac un fel de bilanț mai mare la final de an.

Așadar, iată evaluarea mea pentru prima jumătate de an a lui 2021, un an bun pentru mine și aproape normal, din toate punctele de vedere.

2021: Mid-Year Review

Self-Care

În ce fel am avut grijă de mine în primele 6 luni ale 2021?

Hotărârea de a mă pune pe primul loc am luat-o cu mai mult timp în urmă însă, simt că în ultima perioadă începe să îmi iasă ceva mai bine.

Un lucru pe care mi-era greu să-l fac în trecut dar pe care încep încet încet să-l las în urmă, era să cheltui bani doar pentru mine. În prima parte a anului mi-am achiziționat niște programe de dezvoltare personală pe care mi le doream iar parcurgerea lor m-a ajutat foarte mult. De asemenea, mi-am făcut cadou o sedință de hipnoză cu un specialist, lucru pe care iarăși mi l-am dorit mereu.

Ce practici m-au ajutat să am grijă de mine?

Am continuat să-mi cumpăr cărți și să citesc, m-am îngrijit mai mult de aspectul meu fizic și am continuat să meditez și să fac exerciții fizice (aproape) în fiecare zi.

Pentru mine partea de Self-care este un aspect foarte important, pe care îl includ și îl dezvolt permanent în viața pentru că mi se pare că îmi aduce cele mai mari beneficii.

Mindset

Din ce mentalitate am trăit și acționat până acum?

Foarte mult timp am trăit și am acționat din frică și nesiguranță iar lucrul acesta s-a schimbat treptat în momentul în care am început să lucrez cu mine și să mă concentrez pe creșterea mea emoțională și spirituală. Cel mai mare câștig pentru mine este încrederea în mine, care se consolidează pe zi ce trece, pentru că ea îmi permite să încerc lucruri fără frică, să îmi asum anumite lucruri și să ies din zona de confort.

Pe ce mi-am concentrat gândurile cel mai mult? Am exemple când am supra-analizat (overthinking) anumite zone? Dacă da, care sunt acestea?

Mi-am concentrat gândurile pe schimbare, pe acțiune, pentru că toată teoria este 0 dacă nu trec la treabă. Este minunat cum fiecare acțiune, fiecare decizie, cât de mică, are impact asupra rezulatului final și mă motivează să continui.

La over-thinking am renunțat de multă vreme pentru că nu făcea decât să îmi hrănească anxietatea, prefer să fac tot ce ține de mine și să am încredere că mă voi descurca indiferent de situație.

Self-Love

Ce relație am avut eu cu mine în primele 6 luni ale anului?

Relația mea cu mine s-a îmbunătățit considerabil în ultimii ani iar lucrul ăsta se simte și se vede. Am învățat să mă ascult, să am încredere în mine, în deciziile și instinctele mele. În ultimele 6 luni am avut o relație cu mine mai bună decât oricând, am decis să mă onorez mai mult iar lucrul ăsta s-a văzut în starea mea generală.

Ce înseamnă pentru mine Self-Love?

Să te alegi pe tine indiferent de circumstanțe, să spui ce te deranjează, să spui des ”nu!”, să pui limite, nu mai accepți comportamente și oameni toxici, să ai un discurs interior pozitiv, să îți arăți ție compasiune, nu doar celorlalți și să te onorezi în fiecare zi.

Muncă

Sunt mulțumită de procesul meu de lucru de până acum?

Uneori da, alteori mai am loc de îmbunătățit. Vreau să fac prea multe câteodată dar am învățat să iau lucrurile pe rând.

Relații

Cu cine mi-am petrecut timpul în primele luni ale anului?

Cu soțul și fetița mea, cu părinții și bunicii noștri, oamenii cei mai dragi și cei mai apropiați. Încet-încet, am început să reluăm legătura cu prietenii noștri, cu care ne-am văzut mult mai puțin sau chiar deloc pe timpul pandemiei.

Finanțe

Ce bani am făcut anul asta? Cum mă simt în legătură cu asta?

Am făcut mai mulți decât anul trecut iar asta nu poate decât să mă bucure. Avem o viață bună în care ne permitem tot ce avem nevoie.

Pentru ce fac bani? Care e motivația mea pentru a face mai mulți bani?

De la o vreme am început să consider banii ca fiind o energie puternică și frumoasă, ce ne permite să trăim în confort, să ne împlinim visurile și să nu avem grija zilei de mâine. Fac bani pentru mine, pentru copilul meu, pentru a ne permite tot ce avem nevoie, pentru a trăi experiențe și a avea o viață frumoasă, în general.

Sănătate

Cum am avut grijă de mine pe plan fizic până acum?

Fac exerciții acasă, merg cu bicicleta, merg pe jos și înot de cîte ori am ocazia. Încerc să dorm suficient, să beau cât mai multă apă, să beau ceaiuri și nu sucuri, să mănânc mai multe fructe și legume. Meditez zilnic, stau în natură, merg desculță prin iarbă de cîte ori am ocazia și fac exerciții de respirație.

Cum mă simt în legătură cu corpul meu acum?

Mă simt foarte bine, este un corp bun, care m-a sprijinit întotdeauna și m-a ajutat să-mi trăiesc viața așa cum vreau. Nu am probleme seriose de sănătate, am energie și o formă fizică relativ bună – lucruri pentru care sunt recunoscătoare.

Întrebarea asta m-a făcut să mă gândesc la un citat care îmi place tare și care descrie perfect relația pe care vreau să o am cu corpul meu, din păcare nu mai știu sursa dar el zice așa:

”Corpul meu este un templu dar este și un parc de distracții.”

Evoluție personală

În ce fel am crescut în aceste 6 luni de zile?

Sunt mai împăcată cu mine și cu realitatea, mă concentrez pe a mă schimba, pe a mă dezvolta iar asta se vede și în plan real, viața mea este mai bună iar eu sunt fericită în ea.

Obiective

Unde sunt acum cu obiectivele mele pentru acest an?

Unele sunt atinse dar altele mi-am dat seama pe parcus că nu sunt ceea ce îmi doresc. Mi-am propus să mă concentrez pe ceea ce contează, cum ar fi noul job, blogging-ul și scrisul, să-mi termin primul roman, să fac cursurile pe care îmi doresc să le fac.

În concluzie…

Mi-a plăcut mult acest exercițiu pentru că m-a făcut să mă gîndesc la anumite lucruri și să realizez altele, de exemplu că unele obiective pe care mi le-am propus pe anul acesta nu se mai potrivesc, pentru că vreau să-mi concentrez atenția pe ceea ce contează pentru mine cu adevărat, nu pe ceea ce ”ar trebui” să fac. Iar asta este ok. Mă simt mulțumită de parcursul meu în această jumătate de an și știu că lucrurile vor deveni doar mai bune.

Iar la final, aș vrea să le provoc pe Almona și pe Mirela să-și facă și ele un Mid-Year Review, dacă vor sau dacă nu l-au făcut deja.

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Concediu post-pandemie

July 20, 2021