Cartile lui Ralu

Recomandare de lectură pentru concediu: Primăvară în Toscana, de Santa Montefiore

Gracie este o bătrânică retrasă, care trăiește singură în Devon, în Marea Britanie, și pare a duce o viață tihnită dar plictisitoare de văduvă. Ea le are pe fiica ei, Carina, și nepoata ei, Anastasia, care locuiesc în Londra și o vizitează foarte rar pe Gracie. În timpul liber, ea se implică în activitățile comunității alături de prietenele ei de la clubul de carte din oraș. Dar, într-o zi, ochii îi pică pe un articol dintr-o revistă, tinerețea îi fulgeră prin fața ochilor și ea își face un plan despre care toată lumea crede că este o nebunie: să plece în Toscana, la un curs de gătit care se ține la castelul Monstefosco.

Cum se află despre gândurile lui Gracie în mica dar unita comunitate, toată lumea intră în panică în frunte cu șefa de trib Flappy care este determinată să o oprească. În avântul ei, Flappie o contactează pe fiica lui Gracie, Carina, sperând că aceasta o va opri pe mama ei din a face o mare prostie la bătrânețe, prin a-și cheltui economiile de o viață pe o vacanță în Italia.

Așa începe frumosul roman ”Primăvară în Toscana” al autoarei Santa Montefiore. Personajele sale sunt adorabile iar intriga este de-a dreptul incitantă pentru că urmărim în paralel două povești. Una pe care o spune Gracie, văduva de 60 și ceva de ani din Devon și, cealaltă poveste prin ochii versiuii sale mult mai tinere care, în anii 1960, a fost luată din Londra de unchiul ei, Hans, sub aripa lui protectoare, pentru a deveni restaurator de artă.

Pentru că nu a reușit să o înduplece pe Gracie să nu plece în vacanță, Carina a decis să o însoțească, luând-o cu ele și pe fiica sa, Anastasia. Deși la început această vacanță a părut a fi o corvoadă pentru mult prea ocupata femeie de carieră care este Carina, se dovedește a fi exact pauza de la muncă de care a avea nevoie pentru a se regăsi și pentru a repara relațiile cu mama și fiica sa.

În timpul călătoriei, cele trei femei se apropie foarte mult și redescoperă frumusețea relațiilor dintre ele, în timp ce participă la lecțiile de gătite ținute la castelul Montefosco de Mama Bernadetta și fiica sa vorbitoare de limba engleză, Ilaria, într-un peisaj extraordinar.

Cum de vorbește Gracie atât de bine limba italiană?
Va realiza Carina că nu înseamnă totul cariera ei și firma pe care o conudce singură?
Cine este misteriosul conte care deține castelul dar care nu vrea deloc să interacționeze cu oaspeții săi?
De cine se va îndrăgosti Anastasia?

Povestea lui Gracie o aflăm pe îndelete în momentul în care aceasta începe să i-o depene nepoatei în fiecare seară. Ce lucruri extraordinare va afla ea despre bunica ei? Dar Carina despre mama sa pe care, de fapt, nu a cunoscut-o niciodată cu adevărat?

Vă spun, este o carte perfectă pentru vacanță, de luat pe plajă, la piscină sau la munte și așa par a fi toate cărțile Santei Montefiore, o autoare pe care am cunoscut-o recent dar pentru care am simțit dragoste încă de la prima lectură.

”Primăvară în Toscana” are descrieri minunate, povești de iubire care sfidează timpul și logica, personaje plăcute, mister, dramă și chiar puțină infracționalitate. Tu ai citit până acum acest roman?

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Biletul de tren

July 27, 2021