Dezvoltare personala

Ce s-a schimbat în viața mea după 30 de ani

Anul trecut am marcat acest moment în viața mea, adică aniversarea a 30 de ani și, l-am întâmpinat cu mare mare bucurie, după cum v-am mai povestit aici. Așteptam cu nerăbdare schimbarea de prefix pentru că sincer, mi se pare că odată cu trecerea anilor viața devine doar din ce în ce mai bună.

În plus, deși multă lume se teme de înaintarea în vârstă, eu am luat decizia încă de acum câțiva ani, să o accept și să fiu recunoscătoare pentru ea, mai ales că îi văd și îi apreciez avantajele.

Pe scurt, mi se pare că vârsta de 30 de ani a venit cu mai multă siguranță, cu mai multă autonomie, mai multă încredere în mine, decizii luate fără (atâta) frică și, una peste alta, cu mai mult echilibru interior. Dar despre asta am scris mai pe larg aici.

Deci, ce s-a schimbat în viața mea după ce am trecut pragul de 30 de ani? Mi-am dat seama, într-un moment pe care i l-am luat pentru a reflecta la asta, că totuși sunt câteva lucruri diferite, ca urmare a deciziilor mele, iar despre asta o să vă scriu mai jos.

Sursă foto: Unsplash.com

1. Mind-Set

Asta este partea pe care o iubesc cel mai mult și pe care am decis să mă concentrez mai mult, de câțiva ani de acum. De când am luat hotărârea de a lucra cu mine și la dezvoltarea mea personală, lucrurile au devenit mai bune pentru mine. Pentru asta citesc în permanență cărți de dezvoltare personală, psihologie sau spiritualitate, urmăresc pe Youtube diverși coachi, mi-am achiziționat programe de realții și feminitate și chiar ședințe de consiliere cu diverși specialiști.

Ce a schimbat asta în mod concret pentru mine? Păi, în primul rând felul meu de a gândi. Pe scurt, am decis să mă concentrez pe aspectele pozitive și să fiu fericită. Sigur că nu-mi iese mereu iar în unele cazuri ar fi chiar absurd să se întâmple. Pentru că viața este imprevizibilă, tot felul de lucruri se întâmăplă iar unele sunt serioase ba chiar de-a dreptul grave. Însă nu toate sunt așa și pe acelea am decis să le tratez mai puțin ca și cum ar fi un capăt de țară. Majoritatea au și un aspect pozitiv, chiar dacă sunt enervante sau îmi provoacă frustrare.

Am decis să accept provocarea de a găsi acel aspect acolo unde se poate și de a-l face să funcționeze pentru mine. Nu-mi iese mereu dar iese mai des decât aș fi crezut iar asta contează mult în felul în care mă simt.

2. Self-care & Self-love

Alt aspect important, este decizia de a mă pune pe primul loc. Mi-a luat multă vreme să accept că am nevoie de asta în viața mea dar în momentul în care am început să mă consider prioritatea nr. 1 în viața mea, a început să se vadă.

Sursă foto: Unsplash.com

Nu-mi iese mereu, desigur, pentru că am un copil, repsonsabilități și, în general, destul de multe pe cap. Dar deseori reușesc să-mi țin promisiunea față de mine și asta face toată diferența.

Am învățat să zic mult mai des ”Nu!” dacă nu vreau să fac ceva sau dacă nu simt în interiorul meu 100% că vreau să fac acel lucru, să nu mai trag de relații și oameni care nu-mi fac bine, să-mi fac o mască de față și o baie cu sare și să spăl vasele sau să bag aspiratorul mai târziu.

De asemenea, în mod concret, decizia asta se vede și în alte alegeri pe care le fac pentru mine. Am decis să nu-mi mai fie frică să cheltui bani pentru mine (obișnuiam să fac asta) și asta se traduce în cosmetice mai bune, haine mai calitative și chiar mici cadouri pe care mi le fac singură. Nu am nicio problemă să îmi cumpăr singură flori din când în când sau parfumuri sau chiar bijuterii iar asta funcționeză foarte bine pentru starea mea sufletească.

3. Acceptare

Am învățat că lucrurile nu ies mereu cum vrem noi, iar asta este ok. Da, la momentul respectiv, sentimentele pe care le generează acest lucru nu sunt plăcute dar am învățat că nu orice situație are nevoie de o reacție. Să mă poziționez ca observator când lucrurile nu merg bine și să amân să reacționez, este un lucru care mă scutește de conflicte inutile. Cum spuneam și la punctul 1, aproape orice situație are și o latură pozitivă iar eu prefer să mă concentrez pe ea.

Uneori lucrurile sunt așa cum sunt și dacă mă enervez nu fac decât să-mi stric starea și să-mi scad vibrația în mod inutil. Prefer să mă concentrez pe a accepta realitatea și pe ceea ce pot face, nu pe ceea ce nu a ieșit cum îmi doream.

În concluzie…

Una peste alta, cum m-ați mai auzit spunând, mie vârsta de 30 de ani îmi place tare pentru toate avantajele pe care le-a adus pentru mine, unul dintre cele mai important fiind echilibrul interior. La 20 de ani eram mereu stresată, îngrijorată, anxioasă, nesigură și mă bucur că am lăsat acea perioadă în urmă și că acum mă pot bucura de viață, pur și simplu.

Pentru tine ce s-a schimbat odată cu trecerea anilor?

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aviatorul

August 1, 2021

13

August 13, 2021