Dezvoltare personala

Am încetat să mă mai preocup despre ce cred alții despre mine și cred că ar trebui să faci și tu la fel

Unii cred că ar trebui să-ți faci injecții în buze. Alții cred că ar trebui să-ți pui implanturi cu silicon ca să-ți mărești sânii.
Tatăl tău ar vrea să te mai îngrași, mama ta crede că ar trebui să slăbești și vecinele tale cred că ar trebui să-ți tunzi părul.
Unii cred că ești prea înaltă, alții că mai bine ar fi fost dacă ai fi avut 1.80m.
Unii cred că ai fi putut avea pielea mai albă, alții cred că puteai fi ceva mai creolă.

Cum ai da-o și orice ai face, nu va fi niciodată bine și, inevitabil, cineva tot va fi nemulțumit. Pentru că fiecare are părerea lui și, înțelegi unde bat?, dacă te iei după ce zic alții, vei fi mereu ca o frunză dusă de vânt, dându-te de ceasul morții să mulțumești pe toată lumea.

Sursă foto: Unsplash.com

Și cu tine cum rămâne?

În încercarea asta de a fi pe placul altora, uiți să te mai întrebi ceea ce contează cu adevărat: tu ce vrei? Da, pare o întrebare simplă dar suntem așa de preocupați să dăm bine și să facem frumos încât, atunci când suntem puși în fața întrebării ăsteia și trebuie să ne răspundem cu sinceritate ne dăm seama că…nu mai știm. Nu mai știm ce vrem. Pentru că ni se pare că nu contează. Ne-am tot mințit că nu e important și că avem alte priorități.

Dar adevărul este că nu există alte priorități. Ce vrei tu este cel mai important. Și atât, nu este loc de discuție aici. Fiecare ar trebui să-și stabilească și să-și urmeze visul pentru că, în definitiv, suntem răspunzători pentru viața noastră. Dar de câte ori ne întrebăm asta cu adevărat și ne ascultăm suficient încât să ne dăm răspunsul?

Nu spun că ar trebui să intrăm orbește în toate zidurile fără să ascultăm de nimeni, departe de mine acest gând. Feedback-ul este important și, în unele cazuri, prețios. Ne poate spune unde mai avem de lucrat, dacă suntem pe drumul bun sau am luat-o pe arătură dar trebuie să discernem cu atenție de la cine îl primim, în ce condiții și să-l trecem prin propriul filtru pentru a vedea dacă este constructiv sau nu pentru noi.

Fiecare are o părere și asta este ok.

Mulți dintre ei vor avea o părere (bună sau proastă, nici nu e relevant) despre tine sau ceea ce faci și asta este ok. Ce contează de fapt este că în 99% din cazuri părerea aceasta nu are legătură cu tine ci cu persoana care o emite. Aceasta vede lucrurile de la nivelul său, din perspectiva sa dată de educație, experiențe și atâtea alte lucruri – iar asta, din nou, este ok. Doar că nu are multă legătură cu tine și, deci, n-ar trebui să te încrezi în ea orbește și nici să o lași să-ți determine viața sau deciziile.

De prea multe ori, părerile altora nu doar că nu ne ajută dar mai tare ne fac să ne îndoim de noi. Ne știrbesc încrederea în noi și în capacitățile noastre, ne alimentează toate fricile și toate vocile negative care trăiesc oricum în capul nostru, iar curajul nostru, de abia adunat și oricum firav, se duce naibii sub ochii noștri.

Am renunțat de o vreme să mai pun la suflet ce cred alții și mi-am propus să nu mai iau nimic la modul personal.

Uneori îmi iese din prima, alteori nu, tot mă mai irită dar, după ce-mi dau timp să mă liniștesc și să mă gândesc de ce totuși m-a afectat, știu că nu ar trebui să mă iau după acele opinii și că trebuie să am încredere în mine orice ar fi.

Așa că, fă ceea ce crezi tu că e mai bine pentru tine, ai puțin curaj și urmează vocea aceea mică și timidă din interiorul tăru care-ți vorbește despre visul tău și hrănește-o până devine mare și puternică. Ceilalți vor crede mereu ceva, unii vor crede că ești cool, alții că ești varză – și asta este ok. Unii-ți vor spune că mai bine ai fi stat acasă dar tu mereu să știi că cel mai mult contează că ai încercat.

Sursă foto: Unsplash.com

Nici o experiență nu este degeaba, toate sunt neprețuite și irepetabile, toate ne învață ceva, fiecare dintre experiențele noastre (fie că le-ai categorisit drept ”bune” sau ”rele”) te-au adus unde ești și tot ele te vor duce, pas cu pas, acolo unde îți dorești să ajungi.

Așa că, nu mai pierde timpul întrebându-te ce vor alții sau ce cred ei despre tine și începe să te întrebi în fiecare zi: Ce vreau eu cu adevărat și unde îmi doresc să fiu?

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

August 19, 2021 at 5:45 pm

De pus în ramă! Cred că e important să știm să punem exteriorul pe silemt și să ne ascultăm pe noi, să fim atenți la nevoile noastre, să învățăm să ne iubim și să ne punem pe primul loc. Da, e greu, copleșitor, dar măcar încercăm și orice pas mic contează.    August 20, 2021 at 7:12 am

    Completa dreptate ai, Diana. Rezonez cu ceea ce ai scris si acesta este obiectivul pe care si eu mi l-am propus.Te imbratisez si iti multumesc ca ma citesti!August 19, 2021 at 9:02 pm

Îmi place de numai articolul ăsta al tău. Eu am o problemă cu luatul personal. Practic, eu consider, sau consideram, că toate cuvintele celorlalți, mai ales cele negative, mă țintesc negreșit. Încă nu îmi e ușor să ascult și să nu pun la inimă sau la minte, încă mă revolt și mă atac mereu, răspunzând celorlalți, dar încerc în același timp să nu mai fac asta, să îmi inchid urechile si să mă ascult pe mine și doar pe mine.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13

August 13, 2021