Super Blog

Despre dezvoltare personală și financiară cu Valentin Anghel, CEO & Founder AVBS Credit

Cei care ați mai poposit pe aici, pe blog, știți deja că mă interesează în mod deosebit tot ceea ce este legat de creștere și dezvoltare personală și că sunt mereu încântată să descopăr povești de viață inspiraționale ale unor oameni care, într-un fel sau altul, au reușit.

Desigur, obiectivul este diferit pentru fiecare dintre noi, la fel și modul în care măsurăm succesul în viața noastră – acestea sunt altele de la persoană la persoană și e normal să fie așa pentru că ne dorim și valorizăm lucruri diferite.

Cu toate astea, cred că avem nevoie cu toții de astfel de povești motivaționale despre oameni de succes,pentru că, cel puțin pentru mine, înseamnă că dacă ei au reușit, cu toții putem într-o zi, chiar și eu. Ce veste bună, nu-i așa?

Astăzi îl am ca invitat pe blogul meu, ca parte a probei numărul patru din cadrul Super-Blog, pe brokerul și fondatorul AVBS Credit, Valentin Anghel, care a fost de acord să-mi acorde un mic interviu și să-mi răspundă la câteva întrebări despre antreprenoriat și dezvoltare personală.

Sursă foto: Valentin Anghel

În campaniile sale de comunicare și promovare, acesta și-a dorit să găsească și să promoveze imaginea brokerului de succes din România pentru a face mai cunoscute serviciile de brokeraj bancar pe care le oferă populației. Dar, pentru că nu a identificat această persoană, a decis să devină el însuși personificarea aceastei imagini pentru că, așa cum foarte frumos a spus, atunci când nu găsești un om potrivit care să facă ceea ce este nevoie în companie te apuci, pui mâna la treabă și faci tu.

Prin promovarea aceastei imagini, el a dorit să facă cunoscute serviciile de brokeraj de credite pe care le oferă prin AVBS Credit și să arate faptul că acolo, în spatele acestei idei și a companiei, se află un om obișnuit ca oricare alt om, dar cu pregătire și experiență, un expert în domeniu. Așa cum dacă suntem bolnavi mergem la un doctor și nu ne tratăm acasă, la fel avem nevoie să apelăm la un specialist când vine vorba despre soluții financiare, dacă avem nevoie să luăm un credit, de exemplu.

Iar astăzi, el a fost de acord să împărtășească experiențele sale, povestea lui de succes și să îmi răspundă la 5 întrebări.

R: Bună Valentin, îți mulțumesc pentru că ești astăzi aici și pentru că ai acceptat invitația mea.

V: Cu mare drag.

R: Prima întrebare, în primul rând spune-ne în câteva cuvinte, cine este Valentin Anghel.

V: Păi bună, eu sunt Valentin Anghel, am 41 de ani și sunt pasionat de călătorii, sailing, inventică, inteligență artificială, psihologie, filosofie și pian.  

Din punct de vedere profesional, în prezent, sunt fondatorul și CEO-ul companiei de intermedieri credite bancare și non-bancare AVBS Credit și membru în Consiliul Director al Asociației Române a Brokerilor de Credite (A.R.B.C.). 

R: 2. Cum ai ajuns în această poziție și cum a început parcursul tău?

V: Visul meu a început în 2002, pe vremea când aveam doar 22 de ani, mânat de dorința mea de a evolua din punct de vedere profesional și financiar. Fără a avea studii de specialitate, m-am angajat într-un birou notarial din București unde, în scurt timp, am devenit Secretar Delegat și un membru valoros al respectivei societăți. Am lucrat acolo timp de 5 ani și, deși câștigam foarte bine la vremea aceea, îmi plăcea locul meu de muncă și persoanele cu care lucram dar mi-am dat seama că eram totuși nemulțumit.

Sursă foto: Canva.com

R. Nemulțumirea ta fiind că…?

V: Voiam să fac mai mult, nu mai voiam să mai lucrez pentru altcineva, deși nu îmi displăcea locul meu de muncă și nici oamenii pentru care lucram, dar simțeam că pot face mai mult pentru mine.

R: Și cum de ai ales să devii broker de credite?

V: În decursul celor 5 ani de activitate în notariat, am lucrat cu mii de clienți și am constatat cât de rigid era sistemul bancar la acea vreme și cât de multă nevoie de ajutor aveau românii în obținerea unor finanțări potrivite. Astfel, am identificat oportunitatea de a dezvolta un business propriu, care să aibă la bază prestarea unui serviciu de intermediere credite care să fie personalizat și complet GRATUIT pentru client. 

În acel moment, în mintea mea s-a produs declicul, așa că în 2007 am renunțat la slujba bună, sigură și foarte bine plătită pe care o aveam în notariat și am înființat compania de brokeraj bancar AVBS Credit. Chiar dacă la acea vreme brokerajul bancar era complet necunoscut în România, țara noastră ducând o lipsă acută de specialiști în domeniul intermedierii creditelor, am avut încredere în visul meu și mi-am folosit toate cunoștințele și abilitățile pentru a-mi îndeplini obiectivul.

R: 3. Cum a fost începutul în acest business? A fost greu, a fost ușor, te-ai gândit să renunți?

Investiția inițială a fost de aproximativ 40.000 de euro, reprezentând toate economiile mele din perioada în care fusesem angajat în notariat și care, drept să îți spun, s-au dus foarte repede pentru că nu știam foarte bine ce fac la acel moment. A fost ca și cum eu mi-aș fi cheltuit toți pe un camion de mere dar eu nu puteam mânca decât două-trei mere, așa că restul merelor s-au stricat.

Desigur, au fost persoane care mi-au spus că greșesc urmând calea antreprenoriatului și că nu este înțelept să renunț la un loc bun și sigur de muncă.

Din fericire, chiar și așa, afacerea a prosperat. În acest scop, mi-am folosit toate resursele pentru a-mi desfășura activitatea într-un birou decent și pentru a forma o echipă de oameni determinați și capabili împreună cu care să inovăm creditarea în România. Implicarea de care am dat dovadă m-a ajutat să semnez câteva parteneriate cu cele mai importante instituții financiare din țară, iar acțiunile de marketing pe care le-am demarat ne-au atras clienți numeroși cărora le-am prestat servicii excepționale de brokeraj bancar.

Când rezultatele deveneau din ce în ce mai frumoase, a lovit criza economică din 2008, care a ținut aproape 2 ani și care a condus la mari dificultăți financiare și la numeroase sacrificii. Cu toate acestea, mi-am ascultat intuiția și nu am renunțat, am făcut tot ceea ce a fost omenește posibil, regândindu-mi strategia de business și chiar serviciile, pentru a menține activă compania. Abia din 2010 a început, cu adevărat, ascensiunea AVBS Credit.

Sursă foto: Canva.com

R: 4. Poate că foarte mulți oameni ar vrea să se apuce de antreprenoriat la momentul acesta dar le este teamă. Care crezi tu că este soluția pentru a ne învinge teama și pentru a avea succes?

Dacă ne lăsăm curpinși de teamă, aceasta ne paralizează, nu mai putem face nimic dacă ne concentrăm pe ea. Este ca și cum un înotător care nu a mai sărit niciodată de la 10 metri, stă pe marginea trambulinei și are tot felul de gânduri. Cu cât se gândește mai mult, cu atât frica pune stăpânire pe el și nu mai poate sări. Soluția ar fi să lași gândurile deoparte și să te dedici cu totul țelului tău, să te scufunzi în el, practic.

Apoi, cum spuneam și mai înainte, să i te dedici total. Să descoperi lucrul la care ești cel mai bun și să te concentrezi doar pe el. Dacă vei încerca să începi 10 business-uri diferite deodată – nu va funcționa – nu are cum.

R: 5. Întrebarea a cincea și ultima, teoretic, care crezi tu că sunt limitele antreprenorului Valentin Anghel?

Odată văzută orice limită, ea este dizolvată. Este fără limită, Valentin Anghel 🙂

R: Și o întrebare bonus, care este motto-ul tău în viață și în business?

Am o singură direcție în viață: ÎNAINTE!

Sursă foto de copertă: Valentin Anghel și Canva, colaj creat cu Canva.

Acest articol a fost scris în cadrul competiției de toamnă Super-Blog 2021.

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

October 19, 2021 at 12:44 pm

Sigur că și tu poți reuși și fiecare dintre noi poate reuși orice își propune! Dar sunt curios, ce ți-ai dori să faci în viață? Ce ți-ai dori să reușești? Care este visul tău cel mai mare?
Îți mulțumesc pentru articol și îți doresc mult succes!    October 20, 2021 at 6:32 am

    Multumesc si eu foarte mult pentru oportunitate. Visul meu cel mai mare este este sa lucrez pentru mine intr-o zi in domeniul Psihologiei sau asemanator. Mult succes in continuare!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *