Super Blog

De la Cenușăreasă la Prințesă – diferența o face o ceașcă de cafea

Mai țineți minte scena aceea celebră din filmul Disney ”Cenușăreasa” în care ea se trezește relaxată și odihnită, dimineața este superbă, păsărelele cântă, ea este bine-dispusă și toate animăluțele o ajută să se îmbrace, să se aranjeze și să facă ordine în casă? Ei bine, mie scena aceea mi se pare deopotrivă genială și absolut nerealistă.

Să fim serioși. Cine ar putea să spună cu mâna pe inimă că se trezește atât de voios dimineața?! Pentru mine, acest lucru pare cu adevărat imposibil.

Să luăm un singur an de viață – nu mai mult. Din ce este compus el? Păi…să vedem. Este făcut din sute de dimineți somnoroase începute prea devreme, zeci de treziri neprogramate în timpul nopții pentru un mic dejun spontant cerut de cel mai mic membru al familiei sau o incursiune pe un șantier din cuburi pentru a construi roboți și tancuri, cu mult înainte de răsăritul soarelui.

Sute de drumuri dus-întors spre grădiniță, sute mii de mese pregătite, sute de ședințe, rapoarte și deadline-uri respectate cu brio. Zeci de articole scrise pe blog, zeci de cărți citite, mii de întrebări în fiecare zi despre cum aș putea face totul mai bine și sute de cafele care m-au ajutat să duc totul la îndeplinire.

Una peste alta, zilele mele obișnuite sunt un carusel de taskuri profesionale și personale îndeplinite cu succes până la finalul zilei. Unele sunt mai ușoare, altele nu dar acelea îmi aduc cele mai multe satisfacții. De doi ani, casa și munca sunt în același loc și, deși sunt avantaje în acest aranjament, provocările sunt pe măsură. Multă lume, când mă aude vorbind despre asta, crede că le am și le fac pe toate. Dar adevărul este ușor diferit.

Mă trezesc de prea puține ori simțindu-mă ca o prințesă, odihnită și bine-dispusă, de cele mai multe ori să spunem că nu sunt cea mai tonică apariției. Dar cum ziua bună se cunoaște de dimineață, modul în care ne începem ziua depinde de obiceiurile pe care le adoptăm în rutina noastră matinală.

Sursă foto: Pexels.com

Însă am, ca de obicei, un mic secret: nimic din toate astea nu ar fi posibile fără cafea proaspăt prăjită pentru că așa cum spune unul dintre citatele mele preferate: Orice îți propui este realizabil atunci când ai o cană de cafea și un outfit drăguț.

Știu, posibil nu vă spun nimic nou, probabil pentru mulți dintre voi este la fel. Nu degeaba este cea mai consumată băutură după apă (și nici nu sunt sigură că această ordine este valabilă chiar în fiecare zi). Nimic nu se întâmplă înainte de cafea, iar dacă totuși reușesc să fac ceva, dificultatea acelei sarcini nu trebuie să fie prea complexă.

De curând, mi-am upgradat rutina de dimineață prin trecerea de la o cafea obișnuită, din supermarket, la o cafea de specialitate. Pur și simplu, gustul, aroma și efectul sunt diferite de tot ceea ce am mai încercat până acum și mă fac să nu îmi mai doresc să mă întorc la cafeaua obișnuită. Diferența este notabilă iar brand-ul meu preferat este, mai nou, Etolia de la cel mai bun magazin de cafea: Kafea.ro.

Kafea.ro este primul și cel mai mare magazin de cafea online din România. Cu o vechime de peste 15 ani, oferă clienților experiențe plăcute prin comercializarea unor produse de calitate: de la o multitudine de sortimente de cafea (cafea boabe, cafea măcinată, capsule și nu numai), la aparate de cafea și produse de întreținere, produse de vending, ceai, ciocolată caldă etc.

Etolia este cafeaua proaspăt prăjită cu o miscelă ideală și un grad de prăjire special pentru prepararea unei savuroase cești de cafea. Cafeaua proaspăt prăjită este o categorie aparte de cafea, care se aduce verde în țară și se prăjește local, pentru a fi cât mai proaspătă posibil. Astfel, se poate savura la nivelul său maxim de aromă. Fiecare origine are alte nuanțe, alte note, altă savoare. 

Încă de când am adus-o în casă, mirosul ei ne-a înnebunit simțurile, chiar înainte de a deschide cutia. Când am râșnit-o și am preparat-o efectiv, am fost efectiv vrăjiți de savoarea ei deosebită.

Momentul meu preferat al zilei este acela în care mă trezesc devreme și reușesc să îmi beau cafeaua în liniște în timp ce toată casa încă doarme iar ziua abia începe, plină de promisiuni și oportunități. Prima înghițitură de cafea îmi pune sângele în mișcare și efectiv îmi face inima să bată – sunt pregătită astfel de o nouă zi în care pot da tot ce am mai bun. Pur și simplu, viața nu este viață înainte de cafea.

Sursă foto: Arhiva personală, colaj realizat cu Canva

După clipele de răsfăț, viața reală își reia cursul iar eu mă pot ocupa de micul dejun, curățenie în casă și alte sarcini casnice înainte de a-mi începe programul de lucru. După program, ies cu fetița mea afară și nu este timp de stat. Cum vă puteți da seama, programul meu este în continuă mișcare – așa că am nevoie de energie pentru a rezista și a mă bucura de întreaga zi. Iar pentru asta, cafeaua de dimineața (și uneori și cea de după amiază) mă ajută să fac față cu succes.

Și pe lângă că este atât de bună la gust, că îmi dă pur și simplu viață și că nu-mi mai închipui ziua fără ea, cafeaua are și foarte multe beneficii pentru sănătate și minte. Iată care sunt acestea:

  • Un consum moderat de cafea, ne poate ajuta să influenţăm în mod pozitiv starea de bine fizică, mentală şi socială
  • Cafeaua neagră, fără zahăr sau lapte, conţine mai puţin de 80 calorii per150 ml. Astfel, nu influenţează aportul zilnic total de calorii, ajutând la menţinerea greutăţii corporale.
  • Ajută la menţinerea concentrării și îmbunătăţeşte memoria pe termen scurt
  • Cafea conține polifenoli, care au un aport important în lupta împotriva radicalilor liberi

Pentru tine care este secretul dimineților energice și a zilelor pline de reușite și ce te ajută să te transformi din Cenușăreasă în Prințesă?

Sursă foto de copertă: Arhive personală, colaj editat cu Canva.

Acest articol a fost scris în cadrul competiției de toamnă Super-Blog 2021.

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

October 21, 2021 at 9:25 am

Si eu tot la cafea apelez, doar ca eu fara ea sunt zgripti, nu Cenusareasa :))



October 21, 2021 at 12:00 pm

:)) noroc ca avem provizii acum



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *