Super Blog

Alma Parchet îți oferă un acasă după sufletul tău

Ultimii doi ani ne-au forțat să stăm mai mult în casă, mult mai mult decât am fi crezut cu doi ani în urmă, de exemplu, când drumurile la birou și întâlnirile în oraș erau la ordinea zilei. Atât de multe lucruri de făcut, atâtea locuri în care să mergem, atâta lume de întâlnit – ce să mai, nu ne stăteau picioarele nici o clipă și de ce ar fi stat?

Apoi, peste noapte, totul s-a schimbat și, ca orice provocare, această schimbare a atras după sine atât unele neajunsuri cât și noi oportunități – de nebănuit în era ”normală”.

Pentru prima dată, foarte multe instituții și-au dat seama că se pot rezolva multe lucruri și în online sau cu drumuri minime, fără mers fizic la ghișeu sau în sucursale, fără acte în original, fără bătăi de cap inutile. Pentru prima dată, angajatorilor nu le-a mai fost frică de ”lucratul de acasă” pe care înainte de abia de abia îl acordau o dată pe săptămână. Au avut ocazia să vadă că oamenii sunt conștiincioși și productivi în continuare, chiar dacă nu mai sunt fizic la birou – focusul lor este tot acolo.

De la bine la mai bine

Și, nu în ultimul rând, casele noastre au (re)devenit, pentru prima dată după mult timp, acasă. Deodată casa noastră nu a mai fost locul unde să venim istoviți seara și de unde să plecăm grăbiți în zori de zi, de data asta, chiar am avut timp să stăm acasă. Să ne uităm în interiorul ei dar și în al nostru – cu adevărat. Să ne inventariem cu multă sinceritate plusurile și minusurile și să ne gândim la ce schimbări sunt necesare.

Sursă foto: Alma Parchet, editat cu Canva

Nici nu este de mirare că, în acești doi ani, oamenii au devenit parcă mai interesați de ei înșiși, de sufletul lor, de dezvoltare personală, de sport, nutriție și tot ceea ce îi poate ajuta să devină mai buni.

Pentru mine, cel puțin așa a fost. Scutind câte 3 ore pe drum în fiecare zi datorită lucrului de acasă, chiar am avut timp mental și fizic să mă pot concentra pe dezvoltarea mea și pe ceea ce contează. Acest blog este un exemplu, la fel și pasiunea mea pentru citit, sport și Psihologie. Am petrecut de asemenea mai mult timp cu fetița mea, făcând diverse activități și mai mult timp în aer liber.

Dar, odată ce noi ne dezvoltăm și ne îmbunătățim, casele noastre și ceea ce ne înconjoară ar trebui să ne urmeze exemplul. Așa că, anul ăsta, ne-am propus să facem o renovare ca la carte prin care să ne transformăm casa într-un acasă după sufletul nostru.

Un partener cu suflet – Alma Parchet

Într-un asemenea proiect ambițios știam că avem nevoie de partenerul potrivit, unul cald, cu suflet. Și pentru că ne doream cea mai bună pardoseală pentru casa noastră, alegerea a fost firească – Alma Parchet.

Alma Parchet este furnizor de pardoseli de calitate superioară, clasice sau inovatoare, precum: parchet din lemn masiv autohton și exotic, parchet stratificat (dublu sau triplustratificat); pardoseli SPC, decking din lemn exotic. 

O diferențiere în serviciile Alma Parchet o reprezintă consultanța. Fiecare client este ghidat să aleagă parchetul cel mai potrivit proiectului său de amenajare interioară sau exterioară (în cazul deckingului). 

Deci, odată ales partenerul de proiect, mai rămâne să ne dăm seama ce fel de parchet ni se potrivește. Suntem o familie de 3 sau poate chiar 4 persoane, în viitorul apropiat, avem multe de făcut, stăm mult acasă, desfășurăm multe activități și avem cu toții personalități puternice.

Așadar, parchetul din casa noastră trebuie clar să fie prietenos cu jucăriile împrăștiate pe podea și cu mingile care alunecă agale dintr-o cameră în alta, să nu fie mofturos și să se întrețină ușor, să fie rezistent și rezilient, să nu se supere dacă uneori au loc mici accidente, să suporte zilnic mii de pași mari și mici și, uneori, jocuri de-a prinselea și ore de sport.

Sursă foto: Alma parchet, editat cu Canva

Pentru că niciunul dintre noi nu suntem pricepuți la amenajări interioare, ne-am bazat 100% pe consultanții Alma Parchet. Ce știam însă din capul locului era că vrem neapărat o podea din lemn, care să țină o viață și de care să își amintească cu drag copiii și nepoții noștri.

Atingerea caldă a lemnului

Podeaua din lemn nu se compară cu nimic altceva, pentru noi. Mirosul ei, căldura, atingerea catifelată, senzația plăcută pe care o lasă sub tălpile goale. Știam că este o investiție pe care o facem o singură dată și care va rezista o viață, așa că va merita tot efortul.

Deși varianta unui parchet ieftin din lemn este tentantă, nu am vrut să cedăm pentru că știam care sunt riscurile. Acesta, în timp, este posibil să se umfle, să se exfolieze, să se tocească sau să își piardă culoarea. Și cum nu ne dorim să schimbăm parchetul toată ziua-bună ziua, l-am exclus din start pentru a elimina viitoarele motive de nemulțumire și stres.

Ne doream pentru noi și fetița noastră o podea sănătoasă, naturală, solidă, așa cum aveau bunicii noștri în casele lor trainice prin care au trecut 3-4 generații în armonie, căldură și bună înțelegere. Pentru noi, podeaua din lemn, asemănătoare celei pe care am făcut primii pași, este o reîntoarcere la ceea ce contează.

În plus, podelele din lemn masiv pot fi curățate folosind atât soluții cu destinație specială, cât și o banală soluție de curățare formată din apă și săpun. Dacă este șters de praf și curățat cu regularitate cu un mop moale, care nu zgârie, el se va comporta excelent la trecerea peste ani. Dacă este și supus unor tratamente moderne speciale, care să-i sporească rezistența la apă, foc, ultraviolete și zgârieturi, durabilitatea lui este garantată la multe zeci de ani.

Așa am ajuns la concluzia că parchetul masiv sau parchetul dublu-stratificat ar fi potrivite pentru căsuța noastră. Dar ce să alegi? Care sunt diferențele și ce s-a preta mai bine pentru mica noastră familie?

Informându-ne, am aflat că parchetul stratificat este mai bine de montat peste sisteme de încălzire în pardoseală iar cum noi nu avem așa ceva în blocul în care locuim, am optat pentru un parchet din lemn masiv.

Parchet stratificat vs. parchet din lemn masiv

Ambele tipuri de pardoseli au rolul de a crea o atmoseferă plăcută în casa în care sunt montate, sunt durabile și adaugă plus valoare proprietății tale. Cu toate astea, decizia corectă o poți lua doar tu în funcție tipul casei tale și de ceea ce îți dorești.

Parchetul din lemn stratificat este recomandat mai mult pentru zone cu umiditate mai mare sau în zone cu temperaturi mereu în schimbare, datorită straturilor multiple din care este alcătuit în timp ce parchetul din lemn masiv prezintă o rezistență la uzură mai mare și permite rașchetarea, recondiționarea și refinisarea acestuia ori de câte ori este nevoie. Rezistența parchetului masiv la schimbările de umiditate și temperatura este dată de specia de lemn din care este fabricat și de raportul dimensional dintre lățimea și grosimea acestuia.

Bun, noi am ales inițial parchetul din lemn masiv, dar de care? Nu ne puteam hotărî asupra esenței lemnoase. Să fie de stejar, de fag sau de nuc? Ori poate de cireș, de mesteacăn sau poate de salcâm? E drept că acesta din urmă este mai rar. Noi l-am ales în cele din urmă pe cel de stejar. Este considerat a fi cel mai bun tip de parchet de pe piața autohtonă prin duritate și durabilitate, pentru că esența nobilă are caracter.

Sursă foto: Alma Parchet, editat cu Canva

În hăinuțe noi, acum căsuța noastră este pregătită să intre într-o nouă etapă, mai călduroasă și mai inimoasă în care cu siguranță vom scrie noi povești cu happy-end în familie și ne vom bucura de momente minunate cu toții, acasă.

Acest articol a fost scris în cadrul competiției de toamnă Super-Blog 2021.

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *