Super Blog

Amenajarea casei devine o joacă de copii – doar cu Biano.ro

Casa noastră este locul în care ne simțim în siguranță și în care ne întoarcem de fiecare dată, după fiecare escapadă, pentru a ne încărca bateriile. Mai mult ca niciodată, în ultimii ani, am petrecut mai mult timp în ea, devenind nu doar locuință (așa cum a fost inițial gândită și achiziționată) ci și birou, cafenea, sală de fitness, loc de joacă, sală de lectură, spa și loc de relaxare.

N-o să vă mint, deși poate părea destul de atrăgător să lucrezi tot timpul de acasă, din confortul casei tale, acestă schimbare bruscă a fost pentru noi ca o lamă cu două tăișuri. Pentru că, dincolo de avantaje, precum timpul pe care nu-l mai petrecem în trafic ci îl putem acorda copilului nostru, există și dezavantaje cum ar fi că și eu și soțul meu am lucrat de acasă în același timp și am avut de jonglat cu mai multe taskuri și mai multe provocări decât am fi întâmpinat în mod normal de la birou.

Nu a fost de mirare deloc deci că, în acest nou context, am devenit mai atenți și am simțit nevoia să îi aducem ceva îmbunătățiri pentru a o face mai primitoare și mai adaptată acestor vremuri. Simțeam cu toții nevoie ca micul nostru apartament să se transforme într-un spațiu mai funcțional și mai plăcut, care să ne împlinească nevoile.

Sursă foto: Pexels.com

Schimbările nu au fost mari inițial dar au fost necesare și am început cu pași mici. Prima dată, ne-am achiziționat un scaun mai confortabil pentru lucratul de acasă, apoi ne-am dorit niște draperii noi pentru bucătărie și, peste toate, decorațiuni frumoase pentru un aer de ”acasă”.

Însă, fiecare cumpărătură, cât de mică, venea la pachet cu mari dureri de cap pentru noi. Drumuri la mall și nu numai, drumuri la tot felul de magazine de desfacere ba chiar și pe la fabrici, căutări peste căutări, telefoane, nervi, alergătură și, în general, senzația că vrem să renunțăm la orice îmbunătățire.

Însă, într-o zi s-a întâmplat ceva care ne-a schimbat pentru totdeauna percepția despre amenajările interioare. Un prieten de familie ne-a făcut cunoștință cu Biano într-o duminică mohorâtă de noiembrie, de dimineață, când trecuse pe la noi, într-o doară, să ni se alăture la o cafeluță.

Dar ce este Biano?

Practic, este soluția ta super la îndemână care te scutește de nervi și pierderi de timp și de bani. Biano este un motor de căutare dedicat pentru mobilă și decorațiuni. Astfel, site-ul Biano reunește produsele magazinelor din domeniu într-un singur loc, așa cum o face clădirea unui mall, pentru ca tu să nu mai “alergi” prin sute de taburi, notițe și căutări.

În plus, datorită funcțiilor inovatoare, cum sunt căutarea după imagini sau wishlistul care poate fi împărtășit cu oricine alege utilizatorul, întreaga experiență devine una pe cât de complexă, pe atât de facilă și de plăcută. Iar inspirația este la ea acasă (la propriu!) deoarece aproape toate materialele promovate pe canalele sociale provin din case reale.

Am intrat pe site cu oarecare îndoială și aproape că nu ne venea să credem că există ceva atât de simplu și util iar noi n-am știut! Atât de multe magazine de profil într-un singur loc, ca și cum mall-ul ar fi venit la noi acasă iar noi am putea să alegem, să potrivim și să comandăm totul dintr-un singur loc și de la noi din living!

Eram cuceriți deja de multitudinea de produse disponibile în ofertă (peste 700.000 de produse! în mare parte piese de mobilă) și plănuiam să punem țara casa la cale când Andrei, prietenul nostru, ne-a arătat cea mai tare funcționalitate pe care am văzut-o vreodată și pe care nu am mai întâlnit-o niciodată pe vreun alt site de acest gen. Este vorba despre instrumentul Biano Studio.

Ce este Biano Studio? Este modul a vizualiza, de a alege și de a potrivi ceea ce este necesar pentru spațiul pe care îl amenajezi. Practic, te ajută să ai o viziune de ansamblu, să potrivești și să alegi totul dinainte cu imaginea foarte clară despre cum va arăta noua ta cameră.

Este un instrument în 2D și te ajută să îți faci o idee despre ce vrei și ce nu vrei, despre ce este prea mult și ce s-ar potrivi în casa ta.

Este extrem de simplu de folosit, a durat doar câteva secunde să ne facem un cont și deja eram maeștri în decorare și amenajare. Dacă tot era atât de simplu, ne-am dat seama că am putea foarte bine să facem reamenjarea living-ului nostru, proces de care ne temeam și pe care tot amânam să îl începem, pentru că, să fim serioși, casele reale nu arată ca pe Pintrest și nici nu se schimbă peste noapte.

Dar, uitându-ne în jur, la vechea noastră canapea roasă și murdară de carioci și acuarelă și la covorul din care nu a mai ieșit plastilina oricât ne-a străduit, ne-am înțeles din priviri, eu și soțul meu, că nu există alt moment mai potrivit decât cel actual. A venit vremea ca, anul acesta, de sărbători, să avem un living așa cum ne-am dorit mereu. Așa că am pornit la treabă și am început un proiect nou, care arată cum va fi camera nostră de familie de acum înainte.

Livingul care aduce familia împreună de sărbători

Ce a ieșit? Un living de poveste în care fiica noastră își va aminti cu siguranță de acest Crăciun. Am ales o canapea verde, mare și încăpătoare pe care toți 3 (sau poate 4 în curând) să ne putem relaxa în timp ce privim la televizor (de obicei desene animate) sau citim. Ador culoarea aceasta, verdele închis, așa că am asortat draperiile și le-am ales în aceeași nuanță. Ne doream de mult un photo corner în toată regula la noi acasă iar setul de rame ales ne va ajuta să păstrăm cele mai dragi amintiri. Ador fotografiile pe hârtie, mi se par singurele care merită acest nume și mă bucur că voi avea ocazia să le afișez și să ne bucurăm de ele de fiecare dată când le întâlnim cu privirea.

.

Deisgur, decorațiunile de Crăciun nu puteau lipsi, am ales o căsuță cântătoare și o lumânare cu aromă de scorțișoară, cum de asemenea nu putea lipsi regele lor în această perioadă – bradul de Crăciun frumos împodobit, păzit de un Moș Crăciun pe schiuri.

Să lucrăm cu Biano Studio a fost drăguț și simplu, poți alege dintre foarte multe produse, le poți poziționa așa cum dorești ca să reflecte cât mai bine realitatea casei tale. Singurul inconvenient pe care l-am întâmpinat a fost cel legat de eliminarea fundalului, care pentru unele obiecte nu funcționa la capacitate maximă.

În afară de această mică neplăcere, ne-a plăcut foarte mult să ne jucăm în Biano Studio. Știi tot timpul ce ai inclus în proiect, cât costă și, dacă ai avut ”gusturi scumpe” și depășești bugetul cu un anumit obiect, poți să cauți unul asemănător și mai prietenos cu portofelul tău, folosind opțiunea de căutare după imagine în site.

Ne-am distrat atât de bine decorând și mobilând, eu și soțul meu, încât am decis că anul care vine, să ne înhămăm la un proiect nou dar la care visăm de multă vreme. Ne dorim foarte mult ca fetița noastră, care are 3 ani și foarte curând 4, să aibă camera ei de ”fetiță mare”. Să-i oferim un spațiu funcțional și frumos, care să rămână astfel și peste câtiva ani. Ne dorim ca în viitorul apropiat să poată visa aici, să citim împreună povești și să se joace cu obiectele preferate iar în cel (nu prea) îndepărtat să își facă temele și să citească singură, în universul ei plăcut și confortabil.

Am ales deci un pat care nu-i va rămâne prea repede mic, o noptieră pe care să-și țină elefănțelul cu sunete care are ca rol principal acela de lampă de veghe, un dressing doar pentru hăinuțele ei, o măsuță cu scăunele la care să deseneze cât are poftă și un cort de joacă unde-și poate lăsa imaginația să zburde în timp ce se joacă cu prietenele ei fără glas, păpușile și animalele de pluș.

Suntem siguri că va fi absolut încântată să aibă o cameră doar pentru ea și de abia așteptăm ca la anul să-i împlinim dorința.

Partenerul nostru pentru proiecte mari, cum ar fi o cameră întreagă, sau mici, cum ar fi un colț de lucru sau unul de relaxare, va rămâne cu siguranță Biano.ro. Cu siguranță este mai mult decât un simplu site de unde să poți ”bifa” niște produse de mobilier. Este un mare mall, în toată puterea cuvântului, cu peste 120 de magazine și aproape un milion de produse, pe care îl poți accesa fără să te miști un centimetru – de la tine din living. Iar pentru noi, înseamnă să ne împlinim dorințele și să ne aducem casa visurilor noastre – acasă.

Sursă foto de copertă: Biano Studio și Canva, colaj editat cu Canva

Acest articol a fost scris în cadrul competiției de toamnă Super-Blog 2021.

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *