Super Blog

Ducem pasiunea noastră pentru pizza la nivelul următor cu GGM Gastro

Mâncarea poate însemna multe lucruri pentru mulți oameni și aproape de fiecare dată este ceva diferit care îi animă, care le trezește simțurile. Pentru unii este vorba despre o aromă anume. Pentru mulți pare a fi ceva banal. Pentru unii poate este doar o necesitate. Pentru alții este o plăcere. Pentru puțini, un motiv pentru a se găsi cu semenii lor și de a împărtăși clipe minunate. Pentru câțiva, cei aleși, – mâncarea este o sursă de pasiune, o bucurie și poate chiar o…meserie.

Nu m-am gândit niciodată că mă voi alătura norocoșilor din ultima categorie, deși iubesc mâncarea și este o sursă de bucurie pentru mine, un motiv de a socializa și momentul cel mai plăcut din fiecare zi.

O iubire din cinci litere: Pizza

Dacă mă întrebi care este mâncarea mea preferată, nu este loc de nicio îndoială. Răspund hotărâtă cu un cuvânt dulce-acrișor și aromat format din cinci litere. Nu o să ezit, nu va exista niciun spațiu între întrebare și răspuns, pentru că nu există nicio îndoială și niciun echivoc: este pizza.

Cu blat pufos, cu blat crocant, cu blat subțire sau (aroganța supremă!) cu blat cu brânză – oricum, blat să fie cu sos de roșii proaspăt făcut și acrișor, ca la mama lui. Îmi place și Quatro Formaggi și Capriciosa chiar și Hawaii – doar pizza să fie și să fie caldă, proaspătă și făcută bine.

Nu contează că o comandăm, că o savurăm în oraș sau că ne suflecăm mânecile și o preparăm la noi în bucătărie: rotunjimea ei reușește să ne strângă pe toți în jurul ei și să ne aline toate dorurile, culinare sau nu.

Sursă video: Canva.com

Visul nostru: o mică pizzerie

Însă, într-o zi, mama mea ne-a propus să ne asociem și să facem ceea ce visam dintotdeauna: să ne deschidem o pizzerie. Fără să-mi spună nimic, aplicase pentru un credit pentru care, culmea, a și primit aprobare tocmai când credea că este totul în zadar.

Inițial m-am speriat. Una este să facem pizza în casă pentru familia noastră și cu totul altceva să transformăm asta într-o afacere. Dar nu mai aveam nicio scuză acum să ne amânăm dorința.

Nu știam niciuna dintre noi nimic despre cum se conduce un astfel de business, despre ce aparatură este necesară și mi-era teamă că dragostea noastră pentru mâncare bună și ingrediente de calitate nu va fi suficientă cât să ne asigure succesul și…profitul.

Aveam foarte multe de luat în cosiderare. Trebuia să ne aliniem trendurilor și să includem în meniu și variante de pizza vegetariane sau chiar vegane. Dar ce urma să ne facem cu oamenii cărora nu le place pizza (căci da, există și ei deși mie mi se pare de neconceput)?

Aveam multe întrebări și puține răspunsuri dar am decis că ne vom ocupa de ele la timpul potrivit și că trebuie să pornim pas cu pas pentru a reuși. Porneam pe un drum nou despre care nu știam nimic dar știam că vom face totul ca mica noastră pizzerie să funcționeze.

Echipamente Horeca adecvate de la GGM Gastro România

Am început cu începutul și ne-am găsit un spațiu pe sufletul nostru, un restaurant mic cu un interior primitor și cald și o mică terasă pe care deja plănuiam cum o vom umple de flori și cum o vom decora cu lumini care se vor vedea minunat noaptea. Iar pentru că aveam spațiul am decis să ne ocupăm numaidecât de inima oricărui restaurant, oricât de mic: bucătăria.

În mare știam ce fel de aparate ne sunt necesare. În primul rând nu puteam face nimic fără masa pentru pizza. Apoi, ne-am dorit un feliator de mezeluri, o mașină de tăiat legumele și, aparatul magic, care transformă toată munca în realitate gustoasă: cuptorul pentru pizza.

Ei, pentru asta am avut nevoie de un ajutor dar chiar și asta a fost mai simplu decât ne așteptam pentru că am fost destul de norocoase încât să găsim furnizorul potrivit chiar din prima încercare: GGM Gastro România. Cum s-ar spune, a fost dragoste la prima vedere.

Sursă foto: GGM Gastro și Canva, colaj editat cu Canva

Cuptorul era pentru noi foarte important așa că am ales unul pe gaz, cu postament, roșu (să ne poarte noroc), produs conform normelor în vigoare de igienă și siguranță și aliniat la standardele europene privind produsele alimentare. Ne-a plăcut mult de el din prima pentru că are un design modern dar mai ales pentru că este ușor de curățat, este făcut din materiale rezistente la căldură și este fabricat din oțel inoxidabil de înaltă calitate.

Desigur, un asemenea cuptor profesional ”a cerut” accesoriile potrivite, cum ar fi o lopată pentru pizza, tăvi adecvate și discuri pentru pizza, transformându-ne și pe noi din începătoare în profesioniste. Iar dacă tot ne mândream cu acest statut, ne-am up-gradat bucătăria și cu un malaxor pentru aluat care ne-a scăpat de emoțiile pregătirii blatului, garantându-ne unul perfect de fiecare dată.

De asemenea, ne-am dorit să fim cât mai eficiente și să nu irosim timpul pe activități care nu sunt atât de necesare, pentru a ne putea concentra pe ceea ce contează și a reduce cât de mult timpul de așteptare al clienților (lucru cam trecut cu vederea în unele locuri). Așa că am lăsat spălatul vaselor în grija mașinilor de spălat vase și noi ne-am focusat pe alte activități, de unde nu puteam lipsi.

La început nu ne-am dat seama de câte aparate vom avea nevoie, căci pe lângă tot ce am menționat mai sus, a mai fost nevoie și de altele. Câteva exemple ar fi, un frigider încăpător de 700 de litri, o hotă de perete, un mixer planetar și câte și mai câte.

Din fericire, toate acestea ne-au făcut munca mai ușoară și experiența clienților mai bună. În plus, am găsit toată aparatura și toate accesoriile într-un singur loc și am putut dormi liniștite știind că am achiziționat produse trainice și calitative care ne vor duce pe noi și pizzeria noastră mai departe.

GGM Gastro EST RO S.R.L este cel mai tânăr membru al familiei GGM Gastro International, o companie care și-a început povestea în 2004, în Gronau, Germania. Astăzi, GGM Gastro International este unul dintre liderii de piață în ceea ce privește furnizarea de echipamente profesionale pentru industria HoReCa. Cu peste 500 de angajați și puncte de lucru atât pe întreg teritoriul Europei, cât și în Asia, GGM Gastro își propune să reinventeze gastronomia în fiecare zi prin echipamente de cea mai înaltă calitate, fapt demonstrat de cei peste 350.000 de clienți mulțumiți.

În luna februarie 2021 s-a deschis, în sfârșit, un punct de lucru și în România. Pe de-o parte, GGM Gastro EST RO S.R.L oferă promisiunea unor echipamente de calitate care să ajute antreprenorii români să ușureze munca angajaților și să asigure astfel premisele pentru satisfacția clienților. Pe de altă parte, oferind garanția celui mai mic preț, GGM Gastro își propune să reinventeze latura pe care gastronomia a avut-o până acum și să creeze un brand recunoscut pe toate piețele internaționale. 

De la vis la realitate – doar un pas

Amenajarea noului nostru restaurant n-a fost simplă dar a fost provocatoare și clar ne-a făcut plăcere. Ne-am dorit ca lumina înauntru să fie plăcută, nu stridentă, să avem mese și canapele confortabile, nu doar scaune, să găsim o mică echipă formată din oameni cel puțin la fel de entuziasmați ca noi două și să acordăm atenție acelor detalii care fac diferența și experiența clineților mai plăcută: promoții regulate, reduceri pentru clienții fideli și, uneori, un desert surpriză. Ne-am gândit chiar să instalăm automate de cafea în apropierea intrării, iar ele s-au dovedit a fi apreciate de către clienții care erau doar în trecere sau nu aveau timp să se oprească pentru o pauză adevărată.

Și pentru că dulciurile nu putea lipsi din localul nostru, am achiziționat (tot de la GGM Gastro, desigur) o vitrină frigorifică pentru prăjituri, care a devenit deja punctul de atracție al restaurantului.

Sursă foto: GGM Gastro

Așa că, asta este povestea noastră, de la un local gol, cu mese și vitrine goale la un restaurant micuț și cozy forfotind de clienți și viață, a fost doar un pas: pasul în gol pe care l-am făcut riscând totul pentru afacerea noastră. Mâine împlinim un an de activitate și plănuim să ne extindem și să ne diverisifcăm oferta păstrând partenerul care ne-a adus succesul: GGM Gastro România.

Sursă foto de copertă: Canva.com, editată cu Canva

Acest articol a fost scris în cadrul competiției de toamnă Super-Blog 2021.

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join the club! CashClub.ro!

November 11, 2021