Filmele lui Ralu

Bird Box – filmul pe care îmi doresc să nu îl fi văzut

Bird Box (Orbește) este un film apărut în 2018, în regia lui Susanne Bier, bazat pe romanul cu același nume scris de Josh Malerman. Am văzut de la apariția filmului de acum 3 ani foarte multe recenzii și reacții pozitive despre el așa că, atunci când soțul meu mi-a propus să ne uităm la acest film acum câteva seri, pe Netflix, am fost foarte încântată. Voiam oricum să îl văd de multă vreme și, în plus, o ador (ador!) pe Sandra Bullock.

Dar despre ce este vorba?
Malorie, personajul interpretat de Sandra Bulock, este însărcinată și va fi în curând mamă singură pentru copilul ei iar ea nu este încântată de niciuna dintre aceste perspective, gândindu-se o clipă chiar și să dea copilul spre adopție. Sora ei este mult mai optimistă și determinată iar Malorie se bazează pe ea în multe aspecte ale vieții, copilăria lor dificilă legându-le pentru totdeauna.

Când sora ei îi povestește despre un fenomen straniu apărut în Europa de Est care îi face pe oameni să se sinucidă din senin, Malorie nu crede că este ceva ce se poate întâmpla și în țara lor. Cu toate astea, inevitabilul se produce și haosul se dezlănțuie.

Practic, aceste entități determină oamenii care le privesc să își ia viața în moduri îngrozitoare. Pentru că sunt invizibile, ele sunt cu atât mai periculoase iar toți cei care au scăpat cumva, trebuie să-și acopere permanent ochii pentru a nu fi afectați.

5 ani mai târziu, Malorie pornește la drum cu doi copii, cu barca pe râu, în căutarea unui refugiu. Vor reuși ei să ajungă toți trei la destinație? Vor cădea pradă vocilor care caută să îi tenteze permanent? Mai sunt și alți oameni ca și ei?

Este un film dur, puternic, foarte înspăimântător și m-a făcut să-mi doresc să aprind lumina în casă. Am vrut de multe ori să-l opresc doar că, mă știți, trebuie mereu să aflu care este finalul.

În concluzie….
deși unele aspecte ale filmului mi-au plăcut, unul dintre ele fiind distribuția grozavă (printre actori se numără John Malkovich, deci chiar nu cred că trebuie să spun mai mult), mi-aș fi dorit să mă informez ceva mai bine înainte. Pentru că dacă aș fi știut mai multe detalii poate că nu l-aș fi vizionat.

Dacă însă vouă vă plac filmele horror post-apocaliptice, acesta poate fi o opțiune pentru voi. Dacă însă sunteți mai slabi de inimă, așa ca mine, recomandarea mea ar fi să îi dați skip.

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

November 14, 2021 at 6:38 pm

Eu îl tot amân, dar credeam că nu e horror, ci doar thriller… acum cred că îl amân de tot :))November 15, 2021 at 6:27 am

Da…eu daca stiam l-as fi amanat :)) nu prea am dormit bine in noaptea aia :))January 23, 2022 at 11:56 am

Salut, ai vrea sa scrii un articol despre un film preferat sau serial de pe FilmChill.net si sa pui link spre filmele/serialele mentionate? Site-ul este la inceput si m-ar ajuta, imi poti spune de asemenea ce pot face sa ma revansez fata de tine daca accepti propunerea mea. Merci!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join the club! CashClub.ro!

November 11, 2021