Dezvoltare personala

Atrage mai multă energie pozitivă în viața ta

Întotdeauna am fost atrasă de tot ceea ce este…altfel și nevăzut. Astrologie, cristaloterapie, ghicit, meditație, yoga, Feng-shui și tot felul de alte practici de acest tip, m-au atras mereu, fără să știu exact de ce.

Mai târziu, lucrând cu mine și descoperind mai bine cine sunt, am înțeles de ce. Dar multă vreme am ignorat înclinațiile mele, visele, intuiția și tot ceea ce îmi spunea în mine că mai există și altceva în afară de puținul pe care-l putem vedea și atinge, pentru că mă temeam de privirile pe care le-aș putea atrage asupra mea și de prea multe sprâncene ridicate.

Drumul spre sine

Este nevoie de multă muncă interioară (pe care, din fericire, am început-o deja de ceva ani) pentru a înțelege cine ești, de ce ești așa și, mai ales, că este ok să fii așa cum ești câtă vreme țintești mereu armonia interioară, echilibrul și ai mereu dorința de a fi mai bun și mai bine cu tine.

Am pornit în călătoria mea spre mine însămi cumva fără să știu clar de ce dar, în alt fel, într-un mod cât se poate de natural – poate că eram pregătită, chiar dacă nu știam exact cum voi face asta. Am folosit multe instrumente pentru că, din fericire, există multă moduri în care ne putem îmbunătăți viața și în care putem să devenim mai buni, dacă asta ne-am propus. Pentru mine dezvoltarea personală și Psihologia sunt printre preferate și nu știu cum ar putea să lipsească din viața mea.

Sursă foto: Pexels.com

Natural, în timp, le-am alăturat și alte practici și am aflat că nu doar terapia și consilierea psihologică îmi aduc beneficii și îmi îmbunătățesc viața și starea de bine dar și consilierea astrologică sau terapia prin hipnoză, pe care le-am experimentat, pot spune, cu succes, pentru că ele au contribuit la starea mea de bine și la dezvoltarea mea ca persoană.

Un citat pe care l-am auzit acum ceva vreme și care mă călăuzește mereu sună aproximativ așa: “You are allowed to be both a masterpiece and a work in progress, simultaneously.” Sophia Bush.

Cu alte cuvinte, ne este permis și chiar este indicat să fim o operă de artă și un proiect – ambele simultan. Eu cred că, în același timp, viața este și despre a ne descoperi dar și pentru a crea cea mai bună versiune a noastră, iar pentru asta putem folosi tot ceea ce ni se potrivește și este în avantajul nostru.

Vibrație și energie

Pe măsură ce noi toți devenim mai conștienți de puterea noastră de a trăi vieți mai bune și mai armonioase prin deciziile pe care le luăm, auzim tot mai des vorbindu-se despre vibrații (pozitive sau negative, în funcție de context) și despre energie.

Deseori se întâmplă să simțim că ceva sau cineva ne transmite vibrații negative, ceva nu ne place, alarmele noastre interioare se declanșează. Sau dimpotrivă, petrecem timp cu o persoană dragă nouă sau chiar cu o persoană pe care abia am cunoscut-o și ne simțim atât de bine, atât de încărcați pozitiv încât spunem că acea persoană are o energie fantastică – ne place ce simțim în preajma ei.

Dar ce anume înseamnă vibrația?

Ideea de frecvență, sau vibrație, se învârte în jurul conceptului de energie. Tot ceea ce există în univers este compus din energie care vibrează la diferite frecvențe. Creșterea vibrației personale este o unealtă prin care folosim puterea gândirii pozitive pentru a ne schimba viața în bine și a fi în armonie cu noi înșine. Vă întrebați deja cum ne putem crește vibrația?

Iată cinci metode pe care și eu le folosesc și le recomand: puterea cristalelor, purificarea casei, o baie relaxantă cu sare, practicarea recunoștinței și a stării de prezență în viața noastră. Pe larg despre ele am explicat în videoclipul de mai jos.

Video personal realizat cu Canva

Totul depinde de energia pe care dorești să o atragi în viața ta pentru că da, avem puterea de a ne crește energia și vibrația și de a permite lucrurilor bune să vină în viața noastră. Cristalele sunt un ajutor esențial în acest proces, proprietățile lor vindecătoare fiind cunoscute oamenilor de mii de ani. Simplul fapt că ele se găsesc din plin în natură ar trebui să fie un indiciu că putem și trebuie să le integrăm în viața noastră.

Dar ce cristale folosim? Cum le folosim și când? Ei bine, există cel puțin o astfel de piatră semi-prețioasă pentru orice îți dorești să atragi în viața ta. Iată deci care sunt cele mai potrivite cristale pentru a atrage în viața ta…

Sănătate

Jadul

Se spune despre această piatră de culoare verde că are proprietăți tămăduitoare în ceea ce priveste stabilitatea, longevitatea, fertilitatea, sănătatea mintală, liniștea sufletească, echilibrul, pacea și armonia. Acest cristal poate preveni bolile și problemele de sănătate. Jadul este o piatră care purifică energiile, protejează și ajută energia dragostei. Mesajul foarte frumos pe care ni-l transmite jadul este: ”Iubește-te așa cum ești”.

Abundență

Pirita

Mai este cunoscută și sub denumirea nu foarte drăguță de ”aurul proștilor” dar pirita este o piatră a abundenței foarte indicată pentru locuințe și birouri. Ea aduce energie, optimism și veselie. Pirita este de asemenea o piatră protectoare, care înlătură energiile negative și aduce o stare de bine.

Iubire

Cuarțul roz

Este piatra iubirii pure și este cunoscută sub denumirea de ”piatra iubirii necondiționate”. Acest cristal este, pe cât de delicat, pe atât de complex și puternic vindecător. Asociat cu chackra inimii, energia lui transmite vibrații de iubire necondiționată, bucurie de a trăi, veselie, căldură și vindecare. Acesta aduce echilibru la nivel emoțional și are efect de calmare.

Granatul

Este o altă piatră benefică pentru iubire. Granatul este piatra angajamentului, a devotamentului și a dragostei. În momentul în care această piatră este oferită drept cadou, ea este simbolul fericirii și al fidelității. Granatele aduc afecțiune, căldură și compasiune dar și protecție, rezistență și putere.

Sursă foto: Stonemania.ro și Canva. Colaj realizat cu Canva

Acestea sunt doar câteva exemple de cristale care pot aduce armonie, sănătate și belșug în viața noastră pe toate planurile dar adevărul este că pământul este extrem de bogat în aceste pietre pe care oamenii le extrag dintotdeauna și fiecare dintre ele are propriile beneficii și calități, transmițând propriile energii.

De asemenea, cristalele pot fi plasate în locuință sau la birou, purtate în geantă sau chiar…purtate sub formă de bijuterii. Bijuteriile cu cristale pot fi purtate în funcție de zodie, pentru chakre, pentru proprietățile lor terapeutice și nu în ultimul rând pentru frumusețea lor naturală.

Iar la final, vreau să vă las un mic cadou, un filmuleț despre cristalele potrivite fiecărei zodii și caracteristicile fiecărui semn. Tu știi ce cristale sunt benefice pentru tine?

Video personal realizat cu Canva

Sursă foto de copertă: Canva, colaj realizat cu Canva

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

November 15, 2021 at 5:40 am

Foarte educativ și util, felicitări, Ralu 🤗November 15, 2021 at 6:26 am

Multumesc din suflet, Diana. SI pentru comentariu si pentru ajutor. Zi frumoasa iti doresc!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vine Moș Nicolae

December 5, 2021