Dezvoltare personala

Vine Moș Nicolae

Demult, tare demult, în copilăria noastră deja îndepărtată, aceasta era seara în care ne curățam cu sârguință ghetuțele și ne pregăteam cu entuziasm pentru venirea lui Moș Nicolae, moșul bun care, oficial, ”dădea startul” sărbătorilor și a tuturor întâmplărilor minunate din luna decembrie.

Aveam multe întrebări despre acest eveniment și mai toate rămâneau învăluite în mister de fiecare dată. Cum arată moșul ăsta, se îmbracă tot în roșu sau are o culoare doar a lui? Este fratele mai mic al celuilalt Moș? Vine la fel ca Moș Crăciun, pe horn, iar dacă nu avem horn, pentru că noi stăm la bloc, mai reușește să ajungă și la noi? Dar cea mai importantă întrebare dintre toate era: va veni și la mine și anul ăsta? Dragul de el, venea întotdeauna fără excepție și așa cum putea deși, din punctul meu de vedere, era cel mai oropsit.

Păi săracul de el, venea cel mai adesea în mijlocul săptămânii, într-o zi lucrătoare, înainte de curățenia de sezon, fără brad, fără podoabe și fără luminițe. Ba chiar și prin oraș, luminițele și decorațiunile se aprindeau tot după trecerea lui. Dar chiar și așa, tot umplea ghetuțele mari și mici cu mandarine, portocale și figurine de ciocolată în toate culorile. Da, nu era el cel mai bogat Moș dar, cu siguranță, după un an întreg de așteptare, era cel mai dorit.

Astăzi, tot în seara aceasta, suntem mai mari și lucrurile stau diferit pentru noi. Poate chiar pregătim ghetuțele împreună cu copiii noștri dar, în secret, ne-am dori să găsim și noi ceva în ale noastre, dimineața, chiar înainte de a pleca în grabă spre serviciu.

Sursă foto: Canva, editat cu Canva

Cu siguranță chiar și această sărbătoare arată altfel pentru copiii de azi decât arăta în copilăria noastră. Darurile sunt mai multe, mai scumpe și parcă nu la fel de mult așteptate deși lista de dorință este lungă, lungă de tot.

Dar chiar și noi, acum adulți, ne dorim alte lucruri. Nu mai vrem jucării și nici dulciuri fără măsură. Dimpotrivă, am alege acum mai multe mandarine și alte fructe în locul mult hulitei ciocolate. Ne dorim, în schimb, mai multă sănătate pentru noi și ai noștri, mai multe ore într-o zi și, în același timp, mai mult timp pentru sufletul nostru. Ne dorim liniște sufletească și tărie interioară să ne depășim problemele, ne dorim să fim mai buni și să putem face mai mult pentru semenii noștri, mai puțin norocoși.

Noi cel puțin, ne-am pregătit mult pentru sărbătoarea aceasta, nu doar pentru ca fetița noastră să aibă parte de surprize în ghetuțe mâine dimineață dar și pentru că avem mulți sărbătoriți în familia restrânsă (chiar trei!) care poartă numele Sfântului Nicolae și pe care i-am serbat ieri dar și pentru că am decis să ne implicăm și să fim Moș Crăciun pentru copii din medii defavorizate.

Astfel că, joia trecută la noi pe hol era un turnuleț de cadouri care așteptau să fie împărțite iar când cineva a intrat pe ușa noastră a exclamat: ”Ia uite, la voi a venit Moș Crăciun!”. I-am explicat râzând că noi suntem Moș Crăciun și atunci ne-am dat seama că așa e.

Pentru copilul nostru, pentru familia noastră, pentru cei pe care alegem să îi ajutăm – noi suntem Moș Crăciun. Ba chiar și pentru noi înșine. Avem puterea de a ne îndeplini dorințele, nu doar pe care materiale care se traduc în haine și gadget-uri noi dar și dorințele sufletului nostru, care tânjește după apropiere,echilibru, liniște și după bucurii simple.

Pentru tine cum arată seara de Moș Nicolae și ce i-ai cerut Moșului să-ți aducă?

Sursă foto: Arhiva personală, colaj editat cu Canva

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

December 5, 2021 at 7:31 pm

Să-ți aducă Moșul tot ce îți dorești și la mulți ani sărbătoriților tăi!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *