Dezvoltare personala / Ganduri

Rezoluții de femeie pentru noul an

Poartă hainele bune și aranjează-te chiar dacă nu te duci nicăieri și crezi că este doar o zi obișnuită. Nicio zi nu este obișnuită, să fii în viață este un lucru extraordinar. Dă-le și copiilor tăi ”hainele de ocazie” să le poarte, să le murdărească, să se bucure de ele înainte să constați cu tristețe că deja le-au rămas mici. Lucrurile, toate lucrurile, sunt făcute să le folosești, să te bucuri de ele, nu să le păstrezi intacte.

Nu păstra nimic pentru ”o ocazie specială” – nici hainele, nici parfumul bun și scump, nici fardurile frumoase, nici crema aia bună și mică, nici pantofii cu toc subțire – să fii în viață este o ocazie specială, poartă-te ca atare în fiecare zi.

Aranjează-te în fiecare zi, chiar dacă nu ieși din casă. Dă-te cu parfum după baie, dă-te cu cremă de corp și de față, spală-te suficient de des pe păr cât să-ți placă mereu cum îți stă, fă-ți unghiile, chiar dacă ți le faci singură după ce doarme copilul, poartă hainele care îți vin bine și îți plac și dă deoparte gândul că s-ar putea să exagerezi. Îmbracă-te cum te simți bine – chiar nu există over-dressed.

Scapă de tuburile goale, descotorosește-te de prieteniile expirate, scapă de tot ce nu te mai flatează. Scapă de cărțile pe care n-ai putut să le citești și nu te mai simți vinovată că le-ai început fără să le termini.

Viața e prea scurtă ca să citim cărți care nu ne plac, să păstrăm lucruri care nu ne folosesc dar care ne ocupă spațiul, să purtăm haine care nu ne vin extraordinar, să ne înconjurăm de oameni care ne fac să ne simțim ca și cum suntem greu de iubit.

Alege-te pe tine și lasă casa în dezordine dacă ai de fapt mai multă nevoie de un somn bun. Alege să vezi un serial după ce a adormit copilul decât să fianlizezi taskuri pentru muncă, lucrând peste program. Desfă șampania care stă de atâta timp în frigider dacă ai chef brusc într-o seară să guști o gură, chiar dacă o să bei doar tu un pahar, singură – e un motiv suficient.

Alege-te pe tine și cheltuie bani pe experiențe și lucruri care te ajută se te dezvolți și să te simți bine. Cumpără-ți cursurile pe care le-ai pus de atâta timp în coș, ia-ți cerceii la care visezi cu banii pe care deja i-ai pus deoparte, cumpără-ți flori într-o zi oarecare – dacă tu nu îți faci cadouri și nu te prețuiești, cine vrei să o facă în locul tău?

Și dacă în goana celor 365 de noi zile o să dai uitării toate rezoluțiile pe care le-ai scris ordonat pe listă încă de aseară, este perfect ok. Te rog, ține-te doar de una singură și nu o uita pe parcursul anului: Alege-te pe tine. Întodeauna. Atât.

Sursă foto de copertă: Canva.com

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

January 1, 2022 at 1:19 pm

Cat de mult mi a placut! La multi ani Raluca draga si multumesc pentru inspiratie!January 2, 2022 at 8:56 am

Frumos, de luat aminte și de pus în ramă ❤️Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *