Guest Post

Despre super-puteri la feminin (Guest Post)

Știu, noi femeile suntem sexul slab. Cel puțin așa se zice! Eu una, cel puțin, stau și mă întreb: în ce sens suntem slabe?

Trebuie doar să ne gândim la durerile nașterii care, zice-se, sunt printre cele mai puternice prin care poate trece corpul uman și vom înțelege în linii mari cât de greșită e afirmația asta. Și, totuși, subiectul acesta e mult mai complex.

Adevărul e că dacă ar fi să mă întrebați ce super puteri mi-aș dori, aș sta pe gânduri o vreme. Ce aș putea să vreau? Super viteză? Să pot ridica munți? Să pot citi minți? Privire cu raze X?

Ce aș mai putea alege când eu deja sunt o forță?

Sursă foto: Pexels.com

Eu știu locul și rostul tuturor lucrurilor. Știu ce ceai e bun și pentru ce. Știu să ajung mereu la timp, chiar de trebuie să alerg pe tocuri. Știu ce să spun, cum să privesc și cum să zâmbesc ca să vindec / obțin ce vreau / ambele. Sunt o „farmazoană cumplită” desprinsă din povestea lui Harap Alb și transpusă în zilele noastre dacă mă supăr.

La exterior pare că sunt vulnerabilă doar cât mi se usucă oja pe unghii ori până mă decid ce outfit să aleg din garderoba mea aflată în continuă expansiune. Dar, acestea sunt doar stări de moment. Recunosc!

Kriptonita mea e alta: e formată din oameni care îmi înmoaie sufletul cu o privire, cu un gest, un cuvânt. Dar, tot pentru ei sunt capabilă să mă transform într-o combinație letală de Xena și Wonder Woman. Deci și vulnerabilitatea mi-e putere.

Vedeți? Ce nevoie mai am de super-puteri când sunt deja sunt femeie?

Și dacă tot mai e nevoie să vă conving cumva, vă dau și niște exemple de femei care au schimbat istoria. Încep cu Hedy Lamarr care nu a fost doar una dintre cele mai frumoase femei din istoria cinematografiei, ci și o savantă excepțională. Ea a inventat un sistem de comunicare folosit în cel de-Al Doilea Război Mondial considerat precursorul Wi-Fi-ului, GPS-ului și Bluetooth-ului. Apoi mai e Rosalind Franklin a dezvăluit structura ADN-ului. Și lista poate continua cu nume precum Maya Angelou, Regina Elizabeth I-a a Angliei, Marie Curie, Ada Lovelace (matematician și primul programator din istorie)…

Sursă foto: Pexels.com

Și, dacă vă gândiți că nu am exemple din România vă înșelați amarnic! Elisa Leonida Zamfirescu a fost prima femeie inginer din Europa, iar Sarmiza Bilcescu a fost prima femeie din Europa cu doctorat în drept. O avem și pe Sofia Ionescu – primul medic de sex feminin care a reușit o operație pe creier. Și ce să mai spun de Nadia Comăneci!

Nu-mi trebuie super-puteri! Am tot ce-mi trebuie în ADN-ul meu: toată forța, toată înțelepciunea, toată inspirația!

Acest frumos articol a fost scris cu multă delicatețe și pricepere de către Diana Gole, blogger cu suflet și experiență, pe care o puteți citi la ea acasă pe dealedianei.ro

Sursă foto de copertă: Pexels.com, editată cu Canva

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

January 3, 2022 at 3:24 pm

Mulțumesc pentru găzduire, draga mea!January 4, 2022 at 12:20 pm

Minunat articol. Unge inima de femeie. 💞Leave a Reply

Your email address will not be published.

Lună plină

January 7, 2022