Cartile lui Ralu

Recomandare de lectură pentru weekend: Anul în care te-am întâlnit, de Cecelia Ahern

Astăzi vreau să vă propun o lectură relaxată și plăcută, potrivită pentru o zi de weekend sau una de vacanță. Este vorba despre ”Anul în care te-am întâlnit” de Cecelia Ahern, un roman sensibil, plin de neprevăzut, foarte bine scris, care va consitui cu siguranță o mică evadare captivantă. Personajele sunt bine conturate și fiecare are propria lui poveste de viață captivantă pe care suntem invitați să o descoperim.

Iar dacă numele autoarei vă sună cunoscut, asta se întâmplă deoarece ea este autoarea best-seller-ului ”P.S: Te iubesc” (P.S.: I love you) care a făcut mare vâlvă în urmă cu mai mult de 15 ani, când a fost și ecranizat cu mare succes.

O vacanță la grădină

Personajul principal al romanului, Jasmine, a rămas fără loc de muncă după ce a fost concediată din firma la care lucra, și pe care tot ea o înființase, de către partnerul și (credea ea) prietenul ei, Larry.

Colac peste pupăză, pentru a o împiedica să lucreze pentru concurență, contractul prevede ca ea să nu mai lucreze un an de zile, forțând-o pe Jasmine să își ia ceea ce ea numește o ”vacanță la grădină”. Destul de ironic având în vedere că, deși și-a primit numele după un buchet de flori pe care mama ei l-a primit când a născut-o, Jasmine nu are nicio treabă cu grădinăritul, cel puțin nu în acest punct al poveștii.

Sursă foto: Canva.com

Scoasă din ritmul nebun al zilelor lungi de lucru, Jasmine este paralizată pentru că nu știe cine este sau ce să facă atunci când nu muncește. Așa că ea începe să facă lucruri de care înainte nu avea timp. Să se vadă mai des cu prietenele de-o vârstă cu ea care deja au familii și copii, să aibă grijă de sora ei cu nevoi speciale și să își cunoască vecinii mult mai îndeaproape decât a făcut-o până atunci. Dar în loc ca toate acestea să îi aducă liniște și împlinire, nu îi vor aduce decât probleme tot mai mari.

Un vecin ciudat

Deși știa cumva destul vag până să rămână acasă că este vecină cu o celebritate locală, Matt Marshall, realizatorul unei emisiuni de radio foarte controversate, până atunci nu a avut timp să-l observe și să-l cunoască. Ea este scârbită de comportamentul lui față de propria familie și de scandalurile pe care le pune în scenă noapte de noapte, când vine beat acasă. De altfel, ea îi purta o ranchiună mai veche crainicului pentru o emisiune de-a lui pe care o făcuse când ea era adolescentă.

Rămasă acasă, se vede în postura de a comunica mult mai des cu acest vecin, dar și cu alții, și de a îl cunoaște așa cum este, iar realitatea reușește chiar să o surprindă puțin chiar dacă la început era plină de prejudecăți la adresa lui Matt.

Sursă foto: Cavna.com

Dar și viața lui Jasmine este în derivă. Nu reușește să se pună deloc pe picioare, nu își poate găsi un alt loc de muncă, refuză toate propunerile de colaborare, nu se prezintă la interviuri și se auto-sabotează într-un mare stil. Dar ce o va ajuta să revină la normal și se va întâmpla asta înainte ca întreaga viață să i se ducă de râpă?

În loc de final

Cel mai mult am apreciat la acest roman felul în care toate detaliile se dezvăluie treptat și în care aflăm povestea prin ochii lui Jasmine, pe măsură ce și ea reușește să pună cap la cap toate piesele de puzzle.

Tu ai citit până acum această carte sau alta scrisă de această autoare? Și dacă da, ce impresie ți-a lăsat?

Sursă foto de copertă: Canva.com

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Atașament

February 3, 2022