Minimalism

Trei canale minimaliste pe care le urmăresc pe Youtube

Am făcut cunoștință cu minimalismul cam cu 3-4 ani în urmă și de atunci continui să îl studiez și să găsesc noi moduri de a-l aplica în viața mea. Pentru mine, acest nou mod de a gândi a avut un impact mare asupra vieții mele și m-a ”vindecat” de permanenta lipsă dar și de apăsarea pe care o simțeam trăind o viață mult mai aglomerată și mai dezordonată decât în prezent, iar prin asta mă refer atât din punct de vedere fizic, cât și mental.

În procesul meu de învățare, am utilizat mai multe surse pentru că, slavă Domnului!, informația este peste tot iar resursele gratuite abundă pe internet. Pe lângă Pinterest, care mi-a fost de mare ajutor în a-mi da seama ce înseamnă din punct de vedere vizual minimalismul dar și pentru a-i deprinde principiile de bază, pe Youtube am descoperit experți în domeniu care merită urmăriți și care și-au făcut din minimalism un mod de viață, pe care au ales să îl împărtășească cu toți cei care își doresc să pornească pe acest drum.

Sursă foto: Canva.com

Iată deci care sunt canalele de Youtube pe care le urmăresc în mod constant și cărora cred că e bine să le dați și voi o șansă, dacă vă interesează subiectul, desigur. Sunt trei persoane care mi se par o inspirație prin felul lor de a fi, în primul rând, dar și prin modul în care au reușit să-și simplifice și să-și schimbe viața.

Becoming minimalist

Joshua Becker este un pastor american care a avut într-o zi o revelație pe când își curăța garajul și se simțea copleșit de abundența de obiecte strânse de-a lungul anilor și anume că nu are nevoie de atât de multe lucruri. El a îmbrățișat minimalismul cu entuziasm, l-a aplicat în familie cu rezultate care au crescut calitatea vieții tuturor membrilor ei și a decis că vrea să împărtășească acest stil de viață și cu ceilalți.

Astfel, el a creat blogul Becoming Minimalist și canalul de Youtube cu același nume, pentru a-i inspira pe toți cei care vor să adopte minimalismul. Vă recomand să îl urmăriți pentru că abordează tot felul de subiecte într-un mod foarte practic, cum ar fi prioritățile, banii, garderobă simplificată și obiceiuri zilnice care ne pot schimba viața în bine.

Iar dacă povestea lui vă inspiră și vreți să descoperiți mai mult din munca lui Joshua, vă recomand să citiți și cărțile sale: Casa minimalistă și Bucuria de trăi cu mai puțin.

Simple Happy Zen

Vera și canalul ei Simply Happy Zen sunt sursa mea preferată de inspirație când vine vorba de minimalism și trai simplu, în mare parte pentru că este o persoană foarte plăcută, foarte autentică și mă pot identifica în țelul ei de a trăi o viață mai simplă, mai calmă și mai fericită.

Vera spune mereu că nu există reguli în a fi minimalist și că ești astfel atunci când te decizi tu că vrei să te numești așa. Ea este din Olanda și are foarte multe video-uri despre decluttering, tispuri pentru începători, greșeli frecvente printre minimaliști dar și despre self-care, intenție, conștientizare și viață mai simplă.

Sursă foto: Canva.com

Ceea ce îmi place foarte mult, este că ea împărtășește cu noi propriul ei parcurs pe acest drum, propriile experiențe și greșeli iar asta o face foarte credibilă și autentică în ochii mei, fiind creatorul meu de conținut preferat pe acest subiect.

Abundantly minimal

Am cunoscut-o pe Sarah și canalul ei Abundantly minimal prin intermediul Verei și mi-a plăcut tare stilul ei simplu și deschis în care vorbește despre minimalism, decluttering, intenție și self-care. Are foarte multe videoclipuri despre decluttering, atât pentru începători cât și pentru avansați, despre finanțe și cum să-ți gestionezi bugetul ca un minimalist dar și despre cum poți scăpa de stres și să trăiești o viață mai liniștită.

Veți găsi o mulțime de tips-uri și inspirație pe canalul ei, la fel ca și o mulțime de secrete și experiențe personale. Sarah este foarte plăcută și cu siguranță video-urile ei vă vor oferi impulsul de care aveți nevoie.

În concluzie…

Acestea sunt alegerile mele în materie de canale de Youtube astăzi iar acum, la final, vreau să te întreb: tu ce canale de Youtube urmărești în mod constant și consideri că adaugă plus valoare vieții tale?

Sursă foto de copertă: Canva.com

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *