Ganduri

Dragostea e în fiecare zi

Februarie a fost numită luna iubirii (habar n-am cine o fi numit-o așa) și, deși este drăguț că există o astfel de lună dedicată în an, pe undeva e trist că avem nevoie de un reminder că avem de (ne)voie să iubim și să ne iubim. Ca și cum iubirea n-ar fi deja ce există în fiecare dintre noi și în toate lucrurile, intrinsec și natural – fără artificii, trandafiri roșii, ciocolată în exces și ursuleți pufoși. Fără gesturi forțate. Iubirea există deja și în fiecare zi o simțim și ne bucurăm deja de ea.

Ziua în care spunem ”Te iubesc”

N-avem nevoie de o zi anume ca să spunem ”Te iubesc”, ca să facem un gest frumos, ca să simțim iubire în noi. Ea este deja acolo, permanent primim și oferim iubire în sute de moduri în fiecare zi . Când ne îngrijim copiii, partenerii, casele, animăluțele sau plantele, când dăruim un zâmbet sau o vorbă bună – suntem creatori de iubire pură.

14 februarie nu ar trebui să fie o dată în care suntem ”obligați” să aducem gesturi suplimentare de iubire dacă nu simțim să facem așa sau o zi în care să ne simțim aiurea pentru că suntem singuri, nu avem un partner sau pentru că nu primim cadouri.

Sursă foto: Canva.com

Personal, eu ador cadourile la orice ocazie și orice manifestare a iubirii așa că orice prilej de a face asta mi se pare binevenit. Ani mulți am fost atât fanul lui Valentin cât și al fratelui său mai neaoș – Dragobete. Doar că asta are legătură cu limbajul meu de iubire și nu trebuie să fie la fel pentru toată lumea. În plus, mai ales într-o relație de lungă durată, pe lângă flori, inimioare și fluturași, e nevoie și de alte lucruri care nu par atât de ”sexy„ dar care sunt necesare: tolerență, compromis, adaptare și uneori chiar renunțare.

Și chiar dacă par a avea puțină legătură cu ceva care se cheamă ”ziua îndrăgostiților” ele sunt necesare pentru că viața reală este așa: cu de toate. Cu momente grele și momente de bucurie indescriptibilă. Toate fac parte din noi, ne fac cine suntem și sunt greu de surprins într-o singură zi din februarie (sau chiar două) sau în câteva cuvinte pe o felicitare.

Iubirea începe din noi

Cu iubirea pentru noi, adică, înainte de a o putea oferi oricui altcuiva. Iar asta e o decizie pe care ar trebui să o luăm în fiecare zi: să ne iubim pe noi ceva mai mult. Să fim mai recunoscători și să ne alegem mai des. Să ne umplem mintea cu gânduri pozitive și să ne arătăm compasiune și nouă, nu doar celorlalți. Să spunem ”nu” mai des la ce nu ne împlinește și mai des ”da” riscurilor care ne-ar putea face fericiți. Să acceptăm că, deși uneori nu simțim chiar așa, viața ne iubește în fiecare zi.

În loc de final, un îndemn

Să iubim și să ne iubim în fiecare zi, pe noi și pe ceilalți. Să deschidem ochii mai larg ca să vedem iubirea în toate modurile în care ne întâmpină fără niciun motiv și nicio ocazie – zilnic. Să fim mai deschiși să o primim în viața noastră și să mulțumim pentru ea mai des, fiind mai recunoscători pentru tot ce există și tot ceea ce avem.

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *