Cartile lui Ralu / Dezvoltare personala

Cartea alinării, o lectură de pus pe rană

Cu toții avem zile în care ni se pare că nu ne iese nimic. Că totul e împotriva noastră și oricât am încerca – nu ne iese. Zile în care nu ne simțim 100% în formă, zile în care avem sufletul greu, în care poate că nici nu ne simțim în stare să ne ridicăm din pat. Zile în care ne simțim dezmăgiți sau furioși sau nedemni de a fi iubiți. În care nu suntem conștienți pe deplin de valoarea noastră sau, mai rău, chiar ne-o punem la îndoială.

Ce facem cu zilele acelea? Ce ne ajută să trecem peste ele? Ce ne ajută să continuăm și cum putem să găsim totuși în noi puterea să ne ridicăm și să mergem mai departe? Poate un ceai, poate o melodie frumoasă, afirmații pozitive, ceva dulce savurat în liniște, o baie cu spumă, o sesiune de yoga, o plimbare pe afară sau o repriză bună de plâns. Orice poate ajuta și indiferent de ceea funcționează pentru tine, te asigur că poți include pe listă și cartea asta: ”Cartea alinării” de Matt Haig.

Pentru că exact ăsta este rolul ei, așa cum îi spune și numele, să te aline atunci când te simți descurajat, atunci când simți că ești la pământ și nu te mai poți ridica. În zilele în care simți că nu ai de ce să te agăți, cartea asta aduce un pic de speranță. Ba chiar îți spune că e ok. E ok să fii varză uneori. E ok să să nu fii ok. Tot ce ai de făcut, este să continui să mergi înainte, chiar dacă te simți pierdut și habar n-ai care este direcția corectă. Șansele sunt, ca tot mergând drept, să ajungi până la urmă la drumul principal.

Sursă foto: Canva.com

Ce îmi place cel mai mult la această carte, este că nu e poveste în sine cu cap și coadă sau ordine cronologică pe care trebuie să o urmezi logic pentru a înțelege și nu a pierde șirul evenimentelor. Nu. Și nici nu se întâmplă nimic în cartea asta.

Ea este, de fapt, o colecție de texte foarte scurte sau chiar idei pe care o poți citi așa cum simți și în orice ordine, făcând-o de-a dreptul un instrument de prim ajutor, după care poți întinde mâna la nevoie și, oriunde ai deschide-o, vei găsi acolo un gând bun, un gând de încurajare și puțină putere.

Pentru mine, va rămâne pentru totdeauna în biblioteca și chiar mă gândesc să o achiziționez în mai multe exemplare pentru a o face cadou celor dragi mie. Toți avem zile proaste, săptămâni proaste sau chiar mai mult de atât. Dar cuvintele au putere, așa cum autorul spune foarte frumos, iar ele au și puterea de a te aduce înapoi la tine și la drumul tău.

Tu ce părere ai despre ”Cartea alinării”?

Sursă foto de copertă: Canva.com

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Colț de stradă

February 18, 2022