Super Blog

Ai primăvara la tine pe balcon cât ai spune Biano!

Știți sentimentul acela de bine care se instalează în noi parcă pe nevăzute, treaptat dar sigur, încă din primele zile de primăvară, sentimentul acela plăcut și călduț care ne face să zâmbim la lucrurile mici, cum ar fi zambiluțele în ghivece sau faptul că deja este lumină afară de îndată ce am deschis ochii dis-de dimineață? Pentru mine, nu există decât foarte puține lucruri mai bune de atât.

Pur și simplu, ador primăvara, cu tot ceea ce ține de ea, multitudinea de flori și culori, inundația de soare, lumină și căldură, ba chiar îmi plac inclusiv ploile neanunțate – odată ce natura se trezește la viață, ne trezim și noi o dată cu ea. Parcă avem mai multă motivație la muncă și în ceea ce avem de făcut, avem mai mult chef de viață, avem elan și vrem să facem de toate dar, mai ales, ne dorim să stăm cât mai mult afară, pentru a ne bucura de splendoarea naturii și de tot ceea ce are ea de oferit.

De la casă la terasă

Cum se face puțin frumos afară, gândul ne zboară la o cafea băută la terasă, bucurându-ne de savoarea ei în timp ce vântul ne adie nestingherit prin păr și razele de soare ne încălzesc în voie. Dar, din păcate, timpul este, pentru mulți dintre noi, o resursă limitată pentru că, nu-i așa?, viața se întâmplă în propriul ei ritm nebun, la fel și munca, proiectele, copiii sau deadline-urile. Sau poate că, pur și simplu, nu avem mereu dispoziție pentru ieșit în oraș. Indiferent din ce categorie facem parte, cum ar fi dacă am putea să ne bucurăm de acest sentiment în fiecare, zi fără opreliști?

Cum ar fi dacă am putea aduce terasa chiar acasă la noi?

Sursă foto: Biano.ro, editat cu Canva

Întrebarea acesta mi-am pus-o și eu în momentul în care primăvara a început să se instaleze și am simțit dorința arzătoare de a petrece mai mult timp în aer liber, bucurându-mă de o cană de ceai sau de o cină romantică, seara, cu soțul meu. Din fericire, acest lucru este posibil.

Toți avem măcar un mic balcon (ca să nu mai spunem de norocoșii care au chiar o grădină în toată regula) pe care am putea să-l amenajăm astfel încât să ne devină o adevărată oază de primăvară. Aceasta a fost și cazul meu, balconul meu relativ mic pe care de obicei îl țin gol (sau destul de gol), avea să aibă parte de o transformare de proporții în acest an.

Mall-ul de la mine din living – Biano.ro

Și pentru că nu puteam să mă înham la un asemenea proiect și să fac totul de una singură, am apelat la bunul meu prieten care m-a ajutat să-mi amenajez casa, nu cu mult timp în urmă, Biano.ro.

Aveam nevoie de un ajutor de nădejde care să mă ajute să găsesc și să procur repede tot ceea ce este necesar pentru un balcon și terasă iar Biano s-a dovedit a fi alegerea perfectă și de această dată.

Pentru ca tu să nu mai cauți printre sutele de magazine de mobilă și decorațiuni tot ceea ce îți trebuie pentru casa ta, Biano a făcut deja asta pentru tine și a strâns la un loc produsele magazinelor din domeniu. Acestea sunt disponibile extrem de ușor pe site datorită funcțiilor inovatoare, cum ar fi căutarea după imagini sau wishlist-ul care poate fi împărtășit cu membrii familiei – doar au și ei au un cuvânt de spus, nu?

Întreaga experiență este complexă dar și ușoară și plăcută, pentru că este ca o plimbare într-un mall de profil dar de la mine din living, fără să fie nevoie să mă schimb de papuci sau de halatul pufos.

În plus, instrumentul Biano Studio te ajută să-ți dai seama cum vrei să arate spațiul pe care îl vei crea, ce se potrivește și ce nu – înainte de a da comanda, scutindu-te de bătăi de cap și posibile neajunsuri. Nu este nevoie decât să-ți faci un cont pe site și, în câteva secunde, îți poți crea deja proiectul. Mie mi-a plăcut mult să-l folosesc, pentru că este ușor și prietenos.

Balconul de vis

Mi-am dorit ca balconul meu de bloc să devină, din banal, un loc super-special! Să fie terasa pe care să îmi beau cafeaua dimineața în ciripit de păsărele, locul în care ies să admir natura și priveliștea, atunci când am nevoie să îmi desprind ochii și mintea de la laptop sau să iau o mică pauză de la muncă, mica grădină în care ies cu fiica mea să ne relaxăm.

De aceea, știam cam cum trebuie să arate micul meu colț. Trebuia să fie ferit de soare, să fie verde, să fie luminat seara și, neapărat, foarte confortabil. Așa că mi-am început periplul prin ”mall-ul virtual” Biano.ro în căutare de mobilier de grădină.

Sursă foto: Biano.ro, prelucrat cu Biano Studio, editat cu Canva

Astfel, prima mea alegere a fost setul de grădină Bojar, cu patru piese din ratan artificial, foarte ușor de folosit și întreținut. Numele său deosebit provine din limba rusă și desemna boierul căruia îi era supusă toată populația din jur – cum nu se poate mai potrivit pentru că și eu mi-am organizat balconul exact în jurul său, ca piesă centrală.

Mi-am dorit ca ”inima” balconului să fie un set cu masă și scaune, unde să putem sta, să mâncăm, să facem planuri sau să colorăm iar acest set cu băncuță, două scaune confortabile și măsuță din oțel – îndeplinește cu brio toate cerințele mele și îmi întrece așteptările. Are un design frumos și modern iar faptul că este rezistent la umiditate și intemperii, îl face potrivit să stea tot anul pe balconul meu deschis.

Pentru a fi protejați de soarele puțin mai puternic sau de o ploaie mărunțică, am ales o pergolă de grădină Pantheon Rust, de 3×3 metri, cu patru stâlpi și țeavă pătrată din aluminiu – rezistentă la apă. Ea aduce un farmec ușor asiatic la noi acasă și nu este doar foarte frumoasă ci și ușor de curățat, de montat și de întreținut.

De asemenea, pentru a ne asigura un pic de intimitate dar și pentru a înfrumuseța puțin spațiul, am ales un gard artificial verde. Este rezistent, confecționat dintr-o țesătură durabilă și nu trebuie să ne facem griji pentru udat sau întreținere suplimentară. Tot din aceste considerente, am ales și o plantă artificială din bambus care să fac atmosfera mai plăcută.

Nu mă înțelegeți greșit, ador florile naturale și plantele în ghiveci, le am și le îngrijesc, doar că ele nu pot sta pe balcon decât o perioadă scurtă din an, în timp ce în restul anului au nevoie să stea în casă, la adăpost, la temperatură și umiditate potrivite. Așa că, uneori, chiar și plantele artificiale au rolul lor și fac locul mai plăcut, dacă sunt plasate în contextul potrivit.

De asemenea, mi-am dorit să adaug un pic de personalitate cu ajutorul unor lumini decorative. Știam că lampile solare vor crea ambientul de care avem nevoie, chiar și seara. Mi se par foarte practice pentru că își fac treaba singure și nu trebuie să le bag în priză sau să le schimb bateriile – pur și simplu ele se încarcă peste zi de la razele soarelui iar eu mă bucur de lumina lor blândă de când se lasă întunericul.

Un colț doar pentru mine

Și dacă tot eram în plină amenajare și organizare, mi-am dat seama că aș putea foarte bine să mă ocup de un vis mai vechi pe care l-am tot amânat: un colț doar pentru mine, special amenajat pentru citit, învățat sau meditație.

Sursă foto: Biano.ro, prelucrat cu Biano Studio, editat cu Canva

Îmi doream să pot citi sau să mă pot odihni într-un loc confortabil iar scaunul suspendat Nolat New, asigură exact asta și unde mai pui că este și frumos foc. Are un design modern și o structură din oțel în formă de ou, îmbrăcată în ratan și suportă până la 130 de kilograme – așa că mă poate susține fără probleme pe mine cu tot cu fiica mea în brațe și cu următorul bebe în burtică, așa cum sunt acum.

Plantele mele își for găsi loc vara pe raftul alb Nepel din bambus, care a venit la pachet cu un cadou la care nu mă așteptam dar care a fost mai mult decât bine venit: mănuși și unelte de grădină!

În plus, am adăugat o măsuță din lemn pe care să-mi odihnesc cărțile sau telefonul când sunt aici și pe care am plasat între timp un frumos buchet de lăcrămioare. Felinarul alb din ceramică este exact pe gustul meu și chiar nu pot promite că nu voi adăuga mai multe pe viitor, pentru că sunt înnebunită atât după ele cât și după lumânări.

Primăvara la tine în balcon

Este ușor să aduci și tu primăvara la tine în balcon în acest an și să te (re)îndrăgostești de acest mic spațiu care până acum poate nu a fost valorificat la adevăratul lui potențial.

Iar Biano.ro face totul mai ușor pentru că îți pune la dispoziție tot ce ai nevoie (și mult mai mult de atât!) într-un singur loc, în acest ”mall virtual” imens de unde toate obiectele dorite vor ajunge la tine acasă repede, sigur și accesibil.

Sursă foto: Biano.ro, editat cu Canva

Biano.ro m-a ajutat să-mi creez spațiul la care visam și de care voi profita la maximum în clipele libere, doar pentru mine, în special că mi-am amenajat propriul meu colț, în timp ce restul balconului poate fi utilizat în voie de toată familia în diferite momente ale zilei și pentru tot felul de activități care astfel devin mult mai plăcute în aer liber.

Tu cum aduci primăvara la tine acasă în acest an?

Sursă foto de copertă: Biano.ro și Canva, colaj editat cu Canva.

Acest articol a fost scris în cadrul competiției Spring SuperBlog 2022.

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *