Super Blog

Claret Credit readuce la viață afacerea ta din domeniul imobiliarelor

Cine lucrează în domeniul imobiliarelor, știe deja că te poți aștepta cam la orice și că lucrurile sunt oricum, numai line nu. Nu știi niciodată în ce direcție o poate lua piața în anul următor, ce va crește și ce va scădea. Investițiile sunt de asemenea mari și câștigurile, de ce să nu recunoaștem că, de cele mai multe ori, sunt pe măsură sau chiar ne depășesc așteptările.

Ca firmă care activează în acest domeniu provocator de mai bine de 10 ani, ne-am lovit deja de tot felul de obstacole dar am avut parte și de momente foarte reușite, care ne-au permis nu doar să supraviețuim ci chiar să înflorim, să ne extindem activitatea și, odată cu ea, bineînțeles, echipa pe care să ne putem baza.

Un vis ambițios

În ultima jumătate de an, am discutat mult care ar putea fi următorul nostru proiect. Ideile au curs și până la urmă ne-am oprit la una care ne-a încântat peste măsură. Recondiționarea unui hotel de pe litoralul nostru, care a fost frumos și primitor la vremea lui dar care zăcea în întuneric de prea multă vreme acum.

Ne-a plăcut locația lui foarte tare, aproape de plajă, cu vedere la mare și înconjurat de verdeață, având deja o parcare mai mult decât generoasă, o piscină și mai mult de 50 de camere, acest mic hotel era o adevărată bijuterie căreia eram hotărâți să-i redăm strălucirea uitată. Până la urmă, acesta ne oferea deja atât de mult, beneficiam practic de poziția sa privilegiată în stațiune dar și de întreaga lui infrastructură care, deși era veche și necesita multe modernizări, era totuși un mare atu pentru noi, căci nu începeam de la 0 și eram foarte determinați să ne folosim de tot ceea ce mai putea fi (re)utilizat.

Sursă foto: Canva.com

Sigur, eram deopotrivă speriați și încântați de acest nou priect. Piedici erau la tot pasul și ne loveam de ele de fiecare dată când deschideam această discuție. Ca să enumăr doar câteva, birocrația, actele, aprobările de tot felul, autorizațiile dar și bugetul (în special bugetul!) ne ridicau obstacole pe care nu știam cum să le depăsim la acel moment.

Soluția salvatoare – creditul ipotecar pentru persoane juridice

Însă, pe măsură ce toți asociații s-au apucat de treabă serios și și-au pus mințile la contribuție, ne-am dat seama că soluții există pentru fiecare dintre probleme și că nu este niciuna care să nu poate fi depășită.

Cea mai mare era de departe, desigur, problema financiară. Ne-a stresat destul de mult acest aspect, până când cineva ne-a spus despre posibilitea de a accesa un credit ipotecar pentru persoane juridice și despre Claret Credit, credit IFN.

Claret Credit este un IFN (Instituție Financiară Nebancară) înființat în anul 2013, care oferă soluții eficiente, rapide și la îndemână pentru toți cei care se află într-o situație care necesită un împrumut. Lipsa banilor în astfel de momente poate fi o adevărată provocare, însă, cu ajutorul Claret Credit, poți obține suma de bani necesară într-un timp scurt și fără a fi nevoit să parcurgi procedurile pe care le cere o bancă. Consultanții financiari de la Claret îți vor oferi o ofertă în funcție de nevoile tale personale sau antreprenoriale. 

Un credit pentru dezvoltare imobiliară era exact ajutorul de care aveam nevoie pentru a demara în forță proiectul și a îl aduce de la stadiul de vis, direct la realitate.

În plus, este un credit special gândit pentru proiecte imobiliare și dezvoltatori, care vine la pachet cu avantaje cum ar fi: o perioadă de finanțare de până la 5 ani, consultanță financiară gratuită, soluții financiare personalizate și DAE maximum 27.44% – care poate fi negociată în funcție de mai mulți factori precum capacitatea de rambursare a clientului și valoarea de evaluare a garanției. Perioada minimă de creditare este de 6 luni iar perioada maximă de creditare este de 60 luni.

Sursă foto: Claret.ro, editat cu Canva

Să obținem creditul a fost ușor dar renovarea și modernizarea au fost un pic mai dificile. Totuși, cea mai importantă parte, cea financiară, a fost asigurată prin acest credit, lucru care ne-a făcut treaba (și viața) mult, mult mai facilă.

Toate camerele au avut nevoie de multă amenajare dar și de mobilă nouă, la fel și curtea interioară, fațada, terasa, locul de joacă și, principalul nostru as din mânecă, piscina, pe care am vrut nu doar să o mărim dar și să o îmbunătățim cu tobogane și un pool-bar.

Un început promițător

Ei, dar și ce a ieșit ne-a întrecut cu totul așteptările. Exact la data de 1 mai, când se sezonul se deschide oficial, eram deja gata să ne primim turiștii și, totodată, unul dintre puținele hoteluri din acea zonă deschise complet și puse pe fapte mari. Toată lumea era nerăbdătoare să vadă ce am reușit să ”scoatem” din vechiul hotel, așa că am organizat o mare deschidere pentru a celebra cu fast acest nou început.

Așteptările erau foarte mari, la fel și emoțiile noastre dar, zic eu că ne-am comportat mai mult decât decent și toată lumea a fost impresionată de ceea ce am reușit să facem, chiar și competitorii noștri care, bineînțeles că au fost chiar în primul rând. Ei bine, cred că ei au fost singurii puțin dezamăgiți de prestația noastră dar asta e o veste foarte bună pentru mica noastră firmă imobiliară și pentru mâna de oameni care și-a văzut visul cu ochii în timp ce au muncit cu toții pe rupte la împlinirea lui.

Desigur, asta nu ar fi fost posibil fără ajutorul profesioniștilor de la Claret Credit care ne-au îndrumat în acest proces oferindu-ne nu doar credit într-un mod rapid și performant dar și consultanță și sfaturi prețioase prin echipa lor de experți care a colaborat minunat cu a noastră.

Sursă foto: Canva.com

Ce să mai, această vară începe cu dreptul fără îndoială, iar eu sunt nerăbdător să văd rezultatele acestui proiect ambițios, care a avut parte de un start cum nu se poate mau bun și, desigur, vă invit pe toți să nu mă credeți pe cuvânt ci să ne treceți pragul în acest sezon, pentru a vă bucura de o vacanță la cele mai înalte standarde.

Semnat: Un antreprenor fericit

Sursă foto de copertă: Claret.ro și Canva.com, colaj editat cu Canva

Acest articol a fost scris în cadrul competiției Spring Super-Blog 2022.

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

March 20, 2022 at 3:26 pm

Interesant, de luat aminte 😀Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *