Super Blog

Ce se întâmplă Doctore Business?

Astăzi este o zi grea, poate pentru că este luni dar parcă n-aș crede. La noi e mereu așa. Sala de așteptare din fața cabinetului este și astăzi plină. Foarte multă lume așteapta ca doctorul să-i vadă și să-i trateze cât mai repede.

Sunt încă singură și încerc să mă fac utilă așa cum pot. Îi întreb pe fiecare dacă au trimitere și cum se simt, de ce au venit și cât de urgent este. Unii sunt în stare foarte gravă, alții ceva mai bine dar niciunul n-ar fi venit astăzi la consultație dacă le mergea totul ca pe roate.

Zilele în care vedem cazuri ușoare sunt foarte rare și asta este normal, altfel nu ar mai fi nevoie de noi aici. Domnul Doctor este încă la vizită, deși este foarte dimineață, încă nu a ajuns la cabinet. Lumea este destul de nerăbdătoare din cauza asta dar încerc să fiu o asistentă cât se poate de bună, așa că îi organizez și îi prioritizez pe toți cât pot de bine.

Doctor Business

Primul caz este un florist. E supărat și abătut. Se simte foarte rău, e palid, slăbit și de abia se ține pe picioare. A venit de departe și n-are niciun pic de vlagă în el – de abia vorbește. Se sprijină de perete și partnerul lui de afaceri de abia îl mai poate susține. Nici el nu pare a fi prea în formă dar încă nu se plânge. Ce să mai! Nu arată deloc bine! Mai degrabă arată a caz disperat.

Analizele financiare i-au ieșit prost iar registrele contabile sunt un dezastru. Nu-i mai merge afacerea ca pe vremuri iar pandemia nu a ajutat nici ea, ba din contră. Pare lipsit de orice speranță dar din experiența mea aici știu că nu e nici pe departe un caz pierdut, chiar dacă așa ar părea la prima vedere.

Este bine că a venit astăzi la noi, îi spun cu încredere, DoctorBusiness îl va pune pe picioare cât ai zice Cash! De asta e și atât de aglomerată sala de așteptare astăzi și în fiecare zi: domnul doctor este renumit pentru cât de priceput să transforme cazurile pierdute în adevărate afaceri profitabile.

Sursă foto: DoctorBusiness.ro

Dacă pereții acestui cabinet ar putea vorbi, v-ar spune mii și mii de povești de succes dar care, fără intervenția potrivită, s-ar fi putut transforma în adevărate drame.

Secretul doctorului – Analiza financiară a afacerii

Doctorul știe că, orice problemă de sănătate financiară ar avea un business, simptomul cel mai evident este lipsa de cashÎnsă cauzele pentru care se întâmplă acest lucru sunt diferite pentru fiecare pacient în parte iar el le poate diagnostica în 5 secunde (doar atât îi ia):

  • Lipsa unui control al costurilor
  • Calculul incomplet al costului pe produs
  • Lipsa unui buget de venituri și cheltuieli
  • Creanțe negarantate
  • Imobilizarea cash-ului în stocuri nevandabile
  • Investiții din capitalul de lucru
  • Ne-urmărirea creanțelor
  • Focus pe dezvoltarea vânzărilor în detrimentul marjei de profit

În 5 secunde, aplicația va face o radiografie completă situației financiare a afacerii tale, printr-o simplă încărcare a balanței contabile. El face o analiză detaliată a punctelor forte dar și a celor vulnerabile, pe care o prezintă într-un limbaj prietenos, pe care-l poate înțelege oricine. În plus, știe exact ce tratament să prescrie pentru redresare.

Doctorbusiness.ro face un diagnostic rapid, identifică problemele, vine cu soluții, îți spune unde nu stai bine cu profitul, unde se blochează cash-ul, care-ți sunt datoriile, ce bani ai de încasat, care este capitalul tău de lucru și dacă îl folosești într-un mod eficient, care sunt șansele ca firma ta să acceseze o finanțare de la bănci sau investitori.

Fiecare analiză financiară este personalizată pe cifrele afacerii și se desfărșoară printr-o aplicație dedicată, extrem de simplu de utilizat, care poate fi accesată de pe orice device (laptop, telefon, tabletă etc).

Aceasta este cea mai la îndemână (și ieftină!) metodă de a avea un consultant financiar personal, prețul unui raport de analiză financiară pe baza unei balanțe lunare încărcate în aplicație fiind de 50 RON.

Rețeta succesului

Ah, iată! În sfârșit sosește doctorul, e zâmbitor și bine-dispus. Vorbește cu fiecare, ascultă cu atenție și are o vorbă bună pentru ei toți. Îl vede și el pe florist și clatină din cap îngrijorat. Este de acord cu mine, că trebuie să intre primul. Are nevoie ca de aer de o analiză financiară pentru a-și repune florăria pe picioare cât mai repede posibil.

Colaj editat cu Canva Pro

Când au ieșit din cabinet cu rețeta în mână, atât floristul cât și partenerul său arătau deja mult mai bine și păreau că se mai luminaseră. Au aflat pe loc de ce pierd bani, cum ar putea să-și optimizeze afacerea, cum ar putea să-și învețe angajații să-i ajute mai mult în misiunea lor, cum și-ar putea gestiona mai bine stocurile și foarte multe informații prețioase plus bune practici pe care doctorul le-a împărtășit cu ei și pe care de abia așteptau să le pună în practică.

După ei, următorii programați erau cei doi frați, proprietari ai unui mic atelier de tâmplărie. Vânzările mergeau mai bine ca niciodată, comenzile veneau fără încetare, cu toate astea – lucrurile nu păreau să meargă bine, nici ei nu știau să spună exact de ce. Ar fi vrut chiar să se extindă dar banca le-a refuzat cererea de finanțare fără să le spună prea multe și fără ca ei să înțeleagă mai nimic.

O vreme s-au tot învinovățit unul pe altul, ”tu cheltui prea mult, ba tu, ba tu, din cauza ta plătim amenzi!” și tot așa, până într-o bună zi în care și-au dat seama în sfârșit seama că au nevoie de ajutorul unui specialist – așa că s-au adus cu afacerea la doctor.

– Ce-mi trebuie mie o balanță contabilă! a protestat Petre, cel mai mare dintre frați către Andrei, fratele lui mai mic. Oricum nu o înțeleg! a continuat acesta.

Am zâmbit în sinea mea auzind aceste cuvinte. Nu era primul pacient care spunea vorbe de felul ăsta și de fiecare dată nu mă puteam abține să nu le dau în gând replica mea preferată: Poate dacă ai înțelege-o, ai lua decizii mai bune! 🙂

Sănătatea unui business este o responsabilitate. Un business cu pierderi afectează în lanț un întreg sistem. O firmă care nu-și plătește datoriile își obligă furnizorii să nu-și plătească nici ei datoriile. O verigă slabă influențează un întreg sistem.

Dar toate astea s-au rezolvat în curând. În urma consultației, ei au primit un diagnostic precis care le-a permis să-și dea seama care sunt motivele pentru care afacerea lor nu performează așa cum ar trebui, după atâția ani de efort susținut. Și-au dat seama care este drumul pe care trebuie să-l parcurgă pentru a ajunge de la vânzări la profit. Au părăsit cabinetul împăcați și puși pe fapte mari iar eu eram sigură că nu se vor întoarce prea curând pe aici, poate doar ca să ne mulțumească și să ne aducă vești bune.

Totul e bine când se termină cu…business

Unul după altul, toți antreprenorii au intrat pe rând în cabinet, până la amiază. Toți cu probleme, toți apăsați și toți cu propria poveste de viață. Fiecare dintre ei a ieșit rapid cu soluții personalizate și cu mult chef de muncă și de schimbare, mulțumindu-i doctorului pentru intervenție.

La final, ziua cea lungă s-a încheiat iar noi nu ne-am putut abține să nu ne simțim mulțumiți pentru treaba bună pe care o făcusem pentru atâtea afaceri mari și mici. Până la urmă, aceasta este misiunea lui doctorbusiness.ro: să fie lângă tine și când ești bine dar și când ai probleme.

Sursă foto de copertă: doctorbusiness.ro și Canva, colaj editat cu Canva Pro

Acest articol a fost scris în cadrul competiției Spring Super-Blog 2022

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *