second-hand.ro
Super Blog

Reinventează-ți stilul cu Second-Hand.ro

Vremea frumoasă, cu multă lumină și mult soare ne trezește parcă la viață iar primăvara ne îndeamnă nu doar la a sta mai mult afară ci și la a face alte lucruri, precum curățenie în casă, debarasare dar și revizuirea garderobei. Este vremea să mutăm hainele groase pe rafturile cele mai de sus ale dressing-ului și să scoatem la iveală hăinuțele ușoare și frumoase pe care nu le-am mai văzut la față de toamna trecută.

Fashion-ul, o iubire veche

Pentru mine, momentul acesta din an este mult așteptat, pentru că sunt o persoană meteo-dependentă, sunt solară și mă simt cel mai bine în anotimpurile calde, când temperaturile sunt crescute iar zilele lungi.

Cum eu sunt adepta stilului minimalist, profit mereu de această perioadă pentru a face o sesiune serioasă de declutter-ing, care bineînțeles include toate sectoarele casei, inclusiv (sau mai ales) dressing-ul, unde decid de fiecare dată, ce păstrez din hainele sezonului care a trecut dar și pentru cel care urmează.

Inutil să vă spun că ador hainele, moda și stilul, mereu îmi doresc să port și să am piese clasice, care nu se demodează niciodată. Am spus că ador stilul pentru că mi se pare că zilele acestea suntem mai mult ca niciodată copleșiți de trend-uri dar, spre deosebire de trend-uri, stilul nu se învechește de la un sezon la altul. Stilul este personal, unic și etern – te caracterizează doar pe tine, într-o anumită perioadă a vieții sau poate chiar pentru toată viața.

Moda sustenabilă

Cu toate astea, sau poate exact de asta, nu prea urmez trendurile și nici nu prea mă încântă conceptul de fast-fashion, adică acele piese ieftine, la modă, disponibile peste tot dar slab calitative, pe care le poți purta maximum un sezon.

Cred că nu există moment mai potrivit pentru a deveni mai responsabili în ceea ce privește resursele planetei iar moda este unul dintre industriile cele mai poluante. Tonele de haine care se aruncă anual nu fac îi bine planetei și nici nouă.

Sursă foto: Second-hand.ro

Reciclarea este soluția pentru un trai mai sustenabil și o planetă mai sănătoasă și, din fericire, se poate aplica cu succes și în domeniul fashion-ului. Personal, mereu am iubit magazinele second-hand, ele sunt pentru mine echivalentul modern al peșterii lui Ali-Baba: adevărate locuri magice, înțesate de comori. Aici pot găsi mereu haine în stare perfectă (și uneori noi), de calitate foarte bună și de marcă, la prețuri mai mult decât avantajoase.

De-a lungul timpului am avut multe obiecte vestimentare luate din astfel de magazine, care mi-au fost extrem de dragi și pe care le-am purtat vreme îndelungată. Unele dintre ele și-au lăsat amprenta adânc în sufletul meu, îmi aduc aminte cu drag de prima bluză luată dintr-un astfel de magazin de părinții mei.

Poate pentru că fetițele de azi o bluză albastră cu dinozaur nu ar fi prea interesantă dar eu am iubit-o de când am văzut-o și am purtat-o până când mi-a rămas cu adevărat mică. Mai târziu, în liceu, am avut un pulover negru, cu decolteu în V, foarte moale și pufos pe care l-am purtat o iarnă întreagă simțindu-mă fantastic în el. Oh, dacă puloverul acela ar mai fi prin preajmă, ar avea atât de multe de povestit.

Pregătită pentru vară cu Second-Hand.ro

Sunt nerăbdătoare să întâmpin (primă)vara cu haine noi și frumoase, mai ales că situația actuală mă obligă să îmi revizuiesc un pic ținutele și să îmi completez colecția de haine cu rochițe ușoare și alte piese lejere în următoarea măsură, potrivite pentru vreme caldă și…o sarcină destul de avansată.

Rochiile second-hand sunt o opțiune excelentă pentru mine la acest moment, iar eu sunt foarte încântată de multitudinea de variante pe care o găsesc pe Second-hand.ro, aka outlet-ul meu preferat. Tot ceea ce găsesc aici este ales cu grijă față de trenduri, dar și cu respect față de mine: produsele sunt în stare perfectă și nu au defecte.

Astfel, am posibilitatea să fiu la modă dar și să susțin un stil de viață ecologic, care contribuie la un viitor mai bun pentru noi toți. Desigur, prețurile lor mici și transportul gratuit la comenzile peste 150 ron, sunt și ele apreciate.

Second-hand.ro își propune să aducă haine de calitate, de la cele mai îndrăgite branduri, potrivite pentru orice vârstă și orice situație, încurajând oamenii să le facă să circule de la unul la altul, prevenind astfel risipa.

Second-hand.ro își propune să demonteze ideea preconcepută că produsele second-hand nu ar fi de calitate. De aceea, le selectează cu grijă înainte și se asigură că nu prezintă urme vizibile de purtare. Majoritatea produselor aparțin celor mai îndrăgite branduri din domeniu iar unele dintre ele poartă eticheta inițială, semn că nu au fost deloc folosite.

Second-hand.ro susține că bunurile de larg consum trebuie să fie accesibile. De aceea, ei pun la dispoziția clienților, într-un timp cât mai scurt, cu un efort minim și la prețuri avantajoase, produse de la cât mai multe branduri îndrăgite (inclusiv dintre cele care nu au magazine fizice în țara noastră), pentru toate vârstele și toate ocaziile.

Mi se par foarte potrivite pentru vară rochițele maxi(lungi), ele sunt vaporoase, îmi oferă libertate de mișcare, sunt chic și comode și, dacă îmi este rece, merg la fix cu o geacă de piele pe deasupra. Am tot felul de astfel de rochii în garderobă pe care probabil că o să le port la anul din nou. Pentru anul acesta, am ales câteva de la Outlet-ul meu favorit, potrivite atât pentru zilele obișnuite cât și pentru ocaziile care se vor ivi cu siguranță.

Sursă foto: Second-Hand.ro, editat cu Canva

Fiecare dintre rochiile de mai sus are prețul de până în 100 de ron (!), una singură depășind acest prag, este vorba despre cea albastră, prima din stânga, cu prețul de doar 147 ron. Preferata mea dintre acestea este cea lila, pe care cu siguranță o voi purta la un eveniment, alături de o pereche de tocuri subțiri, argintii și un plic mititel, într-o culoare pastelată – clasic și fresh în același timp.

Ce ai în geantă?

Vara înseamnă mai mult timp petrecut afară și multe ocazii de ieșit. Fie că este vorba despre o ieșire în oraș sau o simplă plimbare, ce ai în geantă poate salva situația sau…nu. Am decis să îmi înlocuiesc vechiul plic cu unul mai proaspăt și am dat o ”fugă” virtuală în outlet-ul de genți pentru femei.

Am găsit nu doar două opțiuni de plicuri elegante pentru ocazii dar și un rucsac foarte cool în stil marinăresc și o geantă de mână, potrivită pentru întoarcerea la birou sau o zi oarecare.

Pentru momentele în care ies cu fiica mea sau știu că voi face mici cumpărături, rucsacul îmi este nelipsit de pe spate. Este ușor, practic, stă la locul lui, îmi permite să îmi folosesc mâinile în voie dar și să car tot ce am nevoie iar acesta cu sungi albastre mă va duce cu gândul la mare și soare tot restul anului.

Sursă foto: Second-Hand.ro, editat cu Canva

Moda second-hand este pentru mine o opțiune foarte bună, pentru că îmi permite să achiziționez haine și accessorii calitative, în stare excepțională și de la brand-uri pe care nu le-aș permite să le cumpăr noi. În plus, acest concept se aliniază cu valorile mele, legate de sustentabilitate, reciclare, cumpătare și minimalism.

Tu ce părere ai despra îmbrăcămintea second-hand? Ai îmbrățișat și tu varianta de a fi la modă într-un stil sustenabil?

Sursă foto de copertă: Facebook, Second-Hand.ro, editat cu Canva

Acest articol a fost scris în cadrul competiției Spring Super-Blog 2022.

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *