Super Blog

Creeză oaza de relaxare mult visată la tine în curte

Suntem o familie și, ca în orice familie obișnuită, poate că asupra unor lucruri mai mari sau mai mici, nu reușim mereu să cădem de acord întotdeauna dar un lucru se poate spune sigur despre noi toți. Este ceva care ne leagă pe toți 3 (și în curând 4)și asupra căruia nu avem niciun dubiu că avem aceeași părere: adorăm apa. Atât de mult încât atunci când ne facem planuri pentru viitor, uneori vorbim inclusiv despre constructii piscine.

Despre mine am știut mereu că iubesc marea și, în general, orice formă de apă. De-a lungul vieții mele nu prea am fost prea pretențioasă și fie că a fost vorba despre marea noastră neagră sau de una străină și până la ”gârla” din satul bunicilor care mi-a făcut copilăria de neuitat – toate amintirile mele legate de vacanțe sau mini-vacanțe petrecute ”la apă” sunt foarte frumoase.

Din fericire, viața m-a binecuvântat cu un partner care-mi împărtășește această iubire. Chiar dacă mai cere el ocazional și la munte, totuși prima noastră opțiune este mereu apa, fie că e vorba despre mare, ștranduri sau piscine.

Și evident, din două persoane cum suntem noi doi, ce să iasă? O fetiță minunată care adoră și ea apa și care de abia așteaptă vara ca să mergem la mare sau la piscină mai des.

:Sursă foto: Arhiva personală

Pe timpul iernii bucuria ei, dar și a noastră, este să mergem către ștranduri sau piscine cu apă termală, unde ne mai alinăm puțin dorul de mare și ne bucurăm de bălăceală. În fiecare zi fetița noastră ține să ne reamintească de momente din vara trecută, în care am mers deseori la piscină, la plajă, la soare și cât de bine s-a simțit acolo.

În plus, în curând ne pregătim să primim un nou membru micuț, care va veni pe lume în luna iunie și cel mai probabil într-o zodie de apă, potrivindu-se astfel perfect în tabloul nostru de familie și împărtășindu-ne dragostea pentru bălăceală și înot.

O piscină la noi în curte

Anul acesta ne dorim, pentru copii dar și pentru noi, să aducem o bucățică de mare la noi în curte. Vara este după colț și se anunță, ca în fiecare an, lungă și caniculară. Vrem ca de data aceasta să îmblânzim căldura toropitoare și altfel decât cu înghețată, sucuri reci sau dușuri nesfârșite.

Mai exact, vrem să construim o piscină la noi în curte. Ne-am gândit bine și știm cu siguranță că este o investiție care își va merita cheltuiala pe termen lung, pentru că va crește valoarea proprietății dar în primul rând pentru că ne va îmbunătăți calitatea vieții și starea noastră de bine. Nu ne putem închipui nimic mai plăcut decât să ne relaxăm seara, pe marginea piscinei, după o zi toropitoare de muncă și nimic nu poate întrece o petrecere la piscină, unde distracția este garantată, atât pentru cei mici dar și pentru cei mari.

O piscină rezidențială nu mai este văzută în zilele noastre ca un lux ci mai degrabă ca o normalitate și chiar o necesitate. Foarte multe familii au început să se orienteze către acest accesoriu, în primul rând pentru că piscinele au devenit mult mai accesibile în ultimii ani, dar și pentru că o piscină vine la pachet cu multe avantaje.

De la vis la realitate, un singur pas: Elcora Piscine

Documentându-ne, cerând oferte și termene realiste din parte mai multor furnizori, ne-am dat seama că nu există alt mod mai bun de a porni în această aventură decât alături de un constructor de piscine. Din fericire, am putut conta pe sprijinul profesioniștilor de la Elcora Piscine care, datorită experienței și produselor noastre deosebite, de aproximativ 15 ani, pune în practică visul a peste 400 de clienți, de a avea propria oază de relaxare chiar la ei în…grădină.

Material creat cu Canva

Ei bine, să construiești o piscină nu este chiar floare la ureche, mai ales dacă vrei să optezi pentru ceva calitativ și durabil și nu pentru vreo ”super-ofertă” care la final te va costa mult mai mult decât dacă ai fi făcut totul ”ca la carte” din prima. Noi am decis să ne ferim de super-oferte și de firme care fac ”de toate” și să mergem pe mâna specialiștilor, pentru că este mult mai greu și mai costisitor să remediezi decât să lucrezi corect din prima.

Specialiștii Elcora Piscine ne asigură consultanță pe tot parcursul proiectului iar noi beneficiem de experiența lor pentru a putea face alegerile potrivite pentru nevoile și bugetul nostru.

Datorită lor am aflat că trebuie să urmăm temeinic 10 pași pentru a ne realiza visul. Pasul 1: Primul lucru și cel mai important aspect pe care a trebuit să-l luam în calcul a fost, desigur, bugetul alocat pentru construcția piscinei. Odată ce am stabilit care este bugetul nostru maxim, am putut să trecem la etapa următoare.

Pasul 2: Apoi, a trebuit să ne gândim unde amplasăm piscina. La noi a fost destul de simplu pentru că aveam destul de mult teren liber, la soare, neumbrit de casă sau altceva, care nu avea multă vegetație în jur și nici conducte îngropate dedesubt.

Pasul 3: a constat în alegerea tipului de piscină și a accesoriilor, în strânsă legătură cu bugetul alocat. Noi am optat pentru o piscină exterioară pentru bugete reduse (între 2000 și 5000 de euro) alegând un model de piscină îngropată, din tablă galvanizată. Am avut de ales între o multitudine de modele și dimensiuni disponibile iar pentru că toate produsele se vând din stoc propriu, nu a trebuit să așteptăm 3-4 săptămâni pentru livrare, ca în cazul altor comercianți.

Prețul accesibil dar și calitatea ”made in Germany” fac psicina metalică perfectă pentru noi. În plus, se montează ușor iar peretele din poliester îi garantează o durabilitate incontestabilă. Am ales o formă ovală pentru că se potrivește mai bine la noi în curte iar adâncimea standard de 1.20 metri ne permite să nu ne facem griji prea mari în privința copiilor și a siguranței lor.

Sursă foto: Elcora Piscine

Pașii 4, 5 și 6, adică solicitarea unei oferte, alegerea unui constructor și semnarea contractului au fost pentru noi ușoare căci știam cu cine vrem să lucrăm pentru că ne doream să apelăm la o firmă profesionistă și să evităm ”meseriașii” vestiți pentru gafele lor.

Pasul 7 a constat în realizarea proiectului tehnic de execuție, care este necesar întrucât o piscină este o construcție specială care include elemente de rezistență dar și dimensionarea de instalații hidraulice. Acest proiect cuprinde un proiect de structură de rezistență și un proiect de instalații.

La pasul numărul 8 a trebuit să facem mai mulți pași până la autoritățile competente pentru a obține o Autorizație de construire. Iar în final, am putut trece la etapele următoare, în care am demarat lucrările de construcție și a etapelor constructive ale piscinei

După excavare, realizarea radierului, drenaj, construcția pereților piscinei, construcția căminului tehnic și numeroase etape extrem de tehnice, ne-am văzut visul cu ochii și am putut trece la partea pe care o așteptam de mai multe săptămâni cu multă nerăbdare: umplerea piscinei. Iar după asta, au urmat probele menite să ne confirme că totul decurge în paramentri normali și în final, tratamentul apei, care să ne permită să ne bucurăm în voie de cea mai distractivă jucărie din toată curtea noastră.

Desigur, n-am fi știut toate aceste detalii importante fără echipa noastră dedicată, care ne-a ghidat pe tot parcursul proiectului.

Așteptând vara

Tot ce ne mai rămâne de făcut acum să așteptăm vara care nu va mai întârzia mult până să apară iar noi suntem pregătiți pentru relaxare și distracție în familie. O piscină în curte este un vis pe care îl au foarte mulți și care poate deveni realitate în scurt timp, cu un mic ajutor din partea celor care se pricep. Cel puțin, pentru noi așa a fost. Tu cum te pregătești pentru sezonul estival?

Sursă foto: Elcora Piscine

Sursă foto de copertă: Elcorapiscine.ro

Acest articol a fost scris în cadrul comeptiției Spring Super-Blog 2022.

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

O să doară

March 31, 2022