Farmec
Frumusete / Super Blog

Farmecul feminin se transmite din generație în generație

Am avut norocul să vin pe lume într-o familie binecuvântată cu femei puternice și, când spun asta, vă rog nu doar să mă credeți pe cuvânt dar, chiar să vă închipuiți niște ființe cu super-puteri, adevărate femei-fantastice, care știu să le facă pe toate și care nu încetează să te surprindă cu abilitățile și resursele lor (aparent) infinite.

Primele mele modele feminine au fost mama și bunica mea iar când mă refer ele ca fiind niște femei foarte puternice, nu mă refer la forța lor fizică sau la abilitatea lor de a muta mobilele prin casă (deși puteau face și asta cu mare ușurință) ci, în primul rând, la imensa lor putere interioară.

O copilărie cu Farmec

Atunci când mă gândesc la copilăria mea, inevitabil imaginea lor îmi apare în minte, imaginea femeilor uimitoare care m-au crescut. Ca adultul și femeia care am devenit, îmi dau seama astăzi că nu le era deloc ușor.

Tehnologia le ajuta mai puțin, resursele erau mult mai limitate și cu toate astea reușeau să fie mereu bine îmbrăcate, aranjate impecabil când ieșeau în oraș, îngrijite în fiecare zi în timp ce îngrijeau și de case, soți, copii sau alți membri ai familiei. Locuințele lor erau mereu curate și ordonate, cămările pline cu bunătăți preparate chiar de mâinile lor din vreme și mereu te așteptau cu ”ceva bun” fie că era vorba despre cremă de zahăr ars, clătite sau tort diplomat.

Ele mi-au oferit cu generozitate nu doar obiceiuri bune de viață și nenumărate lecții valoaroase dar și, poate cel mai valoros dintre toate, propriul lor exemplu personal. De la ele am aflat pentru prima dată și pentru toată viața, ce înseamnă cu adevărat frumusețea, curățenia, feminitatea dar și tăria de caracter. Practic, ele au fost cele care m-au învățat (și și-au luat rolul foarte în serios!) că farmecul se cultivă în familie.

Sursă foto: Canva.com

Dacă ar fi să reduc imaginea femeilor de atunci în ochii mei de copii, ea ar putea fi definită de câteva lucruri care mă fascinau încă de atunci: pantofii lor cu tocuri înalte, rujul acela roșu în cutiuță strălucitoare, laptele Doina și cosmeticele Farmec.

Ceea ce am învățat acasă este la fel de valoros sau poate chiar mai valoros decât noțiunile dobândite în numeroșii ani de școală, pentru că sunt obiceiuri bune care m-au format ca persoană și care m-au ajutat să ajung unde sunt astăzi. Poate prima lecție și cea mai importantă a fost cea legată de igienă și curățenie, pe care o prețuiesc și o respect cu sfințenie până în prezent.

Lecțiile învățate acasă nu se uită niciodată

Nu avem cum să vorbim despre frumusețe fără o igienă impecabilă iar pentru mine asta înseamnă baie în fiecare zi fără excepție și fără scuze de genul ”nu am avut timp”, cu geluri de duș parfumate sau alte produse de răsfăț. Mai înseamnă să am părul spălat de fiecare dată când este nevoie și, desigur, întreținere corporală, epilat, pensat, manichiură etc.

Poate că uneori mai sar peste machiaj dar niciodată nu omit să îmi curăț fața, să mă demachiez sau să folosesc o cremă hidratantă. Câteodată timpul nu-mi permite să-mi coafez părul, dar am mereu grijă să fiu curată, pieptănată și cu hainele în ordine oriunde m-aș duce.

Apoi desigur, pe măsură ce am crescut, mama mea m-a învățat multe alte lucruri despre ceea ce înseamnă să fii feminină. Multe amintiri dragi au loc în mica noastră baie în care ne făceam măști de argilă împreună în timp ce vorbeam despre câte în lună și în stele. Îngrijirea este foarte importantă pentru noi și nu ne putem imagina viața altfel. Pur și simplu, am învățat de acasă că modul în care te arăți și te prezinți, poate fi la fel de important ca ceea ce știi să faci sau vorbele pe care le spui.

Chiar dacă a trecut deja pragul frumoasei vârste de 50 de ani, mama mea este în continuare o femeie foarte elegantă, mereu pusă la punct și care nu-și arată vârsta niciodată – un adevărat model pentru mine și un exemplu de urmat, la fel cum sper să fiu și eu pentru fetița mea, la vârsta ei.

Ea este de asemenea veșnic curioasă și dornică să țină pasul cu cei din jur, este activă, iubește frumosul și nu se plictisește niciodată. În plus, mereu facem schimb de impresii privind produsele de beauty pe care le descoperim sau le folosim și știu că dacă nu sunt sigură în privința unei alegeri vestimentare, o pot întreba fără grijă pentru că voi primi o opinie onestă și avizată.

Farmecul se cultivă în familie

Acum, la mai bine de 30 de ani, este rândul și responsabilitatea mea să transmit mai departe valorile generațiilor viitoare și consider că am această datorie față de copiii mei, față de fetița mea care va fi și ea femeie într-o bună zi dar și față de băiețelul care se va alătura familiei noastre în această vară.

Sursă foto: Farmec

Prima lecție care se învață la noi acasă este cea legată de curățenie și igienă pentru că, așa cum am spus mai sus, fără această bază nu putem avea frumusețe, nici în modul în care arătăm și nici în cel în care trăim sau în casa în care locuim.

Apoi, desigur, de-a lungul anilor, am dezvoltat propria mea rutină de îngrijire corporală pe care nu o neglijez niciodată, fiindcă ea mă ajută să rămân frumoasă, să îmi prezint mereu latura cea mai bună și să am mai multă încredere în mine.

Pentru asta, am ales să am un partner solid în ceea ce privește cosmeticele și produsele de beauty, un produs românesc, care și-a demonstrat în timp calitatea și eficiența și pentru care mamele și bunicile noastre pot garanta.

Farmec este una dintre cele mai mari și cu tradiție branduri din România, iar notorietatea, istoria lungă în inovație, calitatea și eficiența dovedită au fost doar câteva dintre motivele pentru care produsele din portofoliu au atras aprecierea a milioane de consumatori din întreaga lume.

Rutina mea de îngrijire – sursa mea de încredere și frumusețe

De aproape doi ani am (re)descoperit produsele Farmec și nu a trecut mult timp până mi-am dat seama că este în avantajul meu să îmi comand toate produsele necesare de pe site-ul acestui brand românesc cu tradiție. Calitatea produselor, livrarea rapidă și profesionalismul personalului, promoțiile și numeroasele inițiative, m-au transformat în client fidel.

Practic, tot ce am nevoie găsesc în magazinul lor online și nu trebuie să îmi mai fac griji că găsesc sau nu în magazinele fizice produsele de care am nevoie. Ce include rutina mea săptămânală de frumusețe? Oh, doar câteva lucrușoare, iată o mică listă mai jos:

De fiecare dată când sosește cutia de la Farmec, fetița mea este tare încântată și recunosc în ochii ei bucuria pe care o simțeam și eu când eram copil, admirând lucrurile frumoase ale mamei mele: cremele ei, bijuteriile, pantofii, eșarfele și…trusa ei de machiaj în care uneori mai dădeam iama sperând că nu-și va da nimeni seama.

Sursă foto: Farmec și Canva, colaj editat cu Canva

Pentru mine a avea farmec este ceva care nu ține de vârstă, mai ales că eu mă simt mult mai bine la 30 de ani+ decât la 20, însă frumusețea este ceva ce putem avea indiferent de numărul anilor pe care-i arată cartea noastră de identitate și, mai ales, un dar prețios pe care avem este responsabilitatea de a-l cultiva și de a-l lăsa moștenire copiilor noștri.

Tu cum te asiguri că transmiți mai departe valorile generațiilor viitoare?

Sursă foto de copertă: Arhiva personală, editat cu Canva Pro

Acest articol a fost scris în cadrul comeptiției Spring Super-Blog 2022.

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *