twinklestar.ro
Dezvoltare personala / Lifestyle

Vara asta fac cursuri de limba germană cu Twinklestar.ro

Recunosc, prin firea mea am fost întotdeauna o persoană pasionată de partea umanistă mai degrabă decât de cea de real și așa am și rămas. Pe parcursul anilor, mi-am rămas fidelă mie și înclinațiilor mele naturale și nu m-am îndepăratat de profilul uman, de lectură și, implicit, nici de limbile străine.

”În fiecare limbă sunt alți ochi”

Am avut oportunitatea de a învăța în școală limbile engleză, franceză și spaniolă, ba chiar am făcut și latină și, deși mi s-a părut tare grea și anevoioasă, consideră că până și asta mi-a folosit. Chiar și azi sunt fascinată de cuvinte (doar am ales să scriu în continuare), de sensul lor, de diversele moduri în care diferitele limbi străine exprimă aceleași lucruri. Cum spunea atât de frumos Herta Müller: ”În fiecare limbă sunt alți ochi”.

Rezonez foarte tare cu acest citat și m-am îndrăgostit de el din clipa în care l-am citit prima dată pentru că mi se pare că nimic nu-ți deschide mai mult mintea decât o altă limbă, pe lângă cea maternă, desigur. Iar pe lângă acest mare avantaj, a cunoaște limbi străine îți aduce și altele, după cum am aflat și eu pe propria piele în parcursul meu personal dar mai ales profesional.

Cunoașterea limbii engleze s-a dovedit a fi, nu doar utilă, dar chiar obligatorie, fie că a fost vorba despre a parcurge materiale de specialitate în facultate sau, un pic mai târziu, de a susține interviuri pentru un loc de muncă. Din fericire, faptul că am început să învăț această limbă încă din copilărie, m-a ajutat enorm.

Sursă foto: Twinklestar.ro

De mulți ani, ca angajată în corporație, limba engleză a devenit o a doua natură pentru mine și, dacă atunci când am pornit pe acest drum, nu eram fluentă și mă temeam oarecum să vorbesc din cauza accentului meu – acum toate aceste griji sunt de domeniul trecutului.

Munca de zi cu zi și numeroasele interacțiuni cu colegi din alte culturi și țări, m-au făcut mult mai sigură pe mine și pe cunoștințele mele dar mi-au deschis chiar apetitul pentru a cunoaște o nouă limbă străină: limba germană.

Limba germană – o nouă pasiune

Dacă mi-ai fi spus în adolescență că voi ajunge să învăț limba germană de bună voie și că o să-mi și placă, aș fi râs și nu te-aș fi crezut – pentru că nu părea pe vremea aceea o alegere firească pentru mine. Ca multă lume, m-am lovit și eu de multe prejudecăți pe care le-am auzit vehiculate frecvent în jurul meu: că limba germană nu este frumoasă sau melodioasă, că este mult prea complicată și dificil de învățat, că dacă nu am învățat-o în copilărie, mai târziu este prea târziu.

Aveam să aflu că toate astea sunt cum nu se poate mai neadevărate. Pentru că timpul ne poate schimba și poate aduce oportunități pe care nu le-am fi bănuit, în prezent cunoașterea acestei limbi străine reprezentând un avantaj semnificativ pe piața muncii din România și nu numai.

Am început să studiez germana acum câțiva ani și, din păcate, din mai multe motive personale, nu am reușit să fac acest lucru într-un mod constant și aprofundat și am tot întrerupt acest proces – lucru care, firesc, mi-a încetinit semnificativ progresul.

Sursă foto: Twinklestar.ro, creat cu Canva

Din fericire, în prezent este posibil să studiezi o limbă străină în mod temeinic chiar și online, ceea ce reprezintă pentru mine un mare avantaj în contextul actual, pentru că, având numeroase responsabilități și destul de puțin timp liber, mă pot organiza mai bine astfel.

Steluța mea norocoasă – Twinklestar.ro

Iar marele meu noroc este că există Twinklestar.ro, un centru educațional modern care, de mai bine de 13 ani, este partener de nădejde pentru toți cursanții care doresc să învețe limbi străine într-un mod temeinic, alături de profesori foarte bine pregătiți, motivați, care doresc să creeze o atmosferă pozitivă, de colaborare, cu elevii lor. Astfel, învățarea unei limbi străine devine cât se poate de ușoară, pentru că se realizează utilizând materiale și metode moderne dar și evaluări corecte.

Fie că este vorba despre limba engleză sau germană, de cursuri pentru copii sau pentru adulți, în cadrul Twinkelstar poți găsi exact ceea ce ai nevoie și poți alege varianta care ți se potrivește, ție sau copilului tău, în funcție de nivelul vostru de cunoaștere a limbii respective: începător, mediu sau avansat. De asemenea, acest centru educațional oferă pregătire și resurse în vederea obținerii unui certificat acreditat de limbă străină, recunoscut internațional.

Dacă și tu îți dorești să înveți sau să aprofundezi nivelul de cunoaștere al limbii engleze sau limbii germane sau chiar să obții o certificare recunoscută internațional, centrul educațional Twinklestar are puncte de lucru în Iași, Botoșani sau Piatra Neamț. Desigur, oferă și posibilitatea de a urma cursuri în format online și îi poți contacta pe email la office@twinklestar.ro sau direct pe pagina lor de Facebook

Vara aceasta, deci, mi-am propus să aprofundez odată pentru totdeauna limba germană alături de un centru format din profesioniști. Pe lângă multele avantaje pe care cunoașterea unei (alte) limbi străine le aduce după sine, cum ar fi posibilitatea de a avea un loc de muncă mai bun sau mai bine plătit, un altul pe care nu am cum să-l trec cu vederea, este că deprinderea unei activități noi, poate încetini sau chiar preveni declinul cognitiv. Pentru că, deși nu mai sunt chiar atât de tânără, îmi doresc să-mi păstrez sufletul și mintea tinere, pentru cât mai mult timp posibil.

Tu ce părere ai despre cunoașterea unei limbi străine? Aduce acest lucru avantaje?

Sursă foto de copertă: Twinklestar.ro, creat cu Canva.com

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *