Cartile lui Ralu

Recomandare de lectură pentru weekend: Parfumul dulce al verii

Libby a trecut printr-un divorț si prin numeroase dezamagiri tot încercând, fără succes, să aibă un copil cu fostul ei soț. Colac peste pupăză, tatăl ei a murit recent lăsând-i o proprietate de administrat în orașul natal și secrete vechi despre care toată mica comunitate pare să știe mai mult decât ea însăși.

Mai mult, în timp ce se află la un eveniment elegant în calitate de fotograf, fostul ei soț găsește de cuviință să îi facă o vizită inopinată pentru a-i aduce actele de divorț și a-i da o veste: se recăsătorește și urmează să aibă un copil cu o colegă de serviciu.

Când totul părea pierdut

După cum vă puteți da seama, starea lui Libby nu e prea bună în momentul în care facem cunoștință cu ea la conacul Woodmont, unde se desfășoară nunta pentru care a fost angajată. Dar, cum face viața de obicei, nu ne ia niciodată ceva fără a ne oferi altceva în loc. Deși viața ei personală nu este strălucită în acest moment, i se ivește totuși o oportunitate pe partea profesională.

Elaine, proprietara conacului, dorește să-și pună la dispoziție domeniul pentru organizarea de evenimente iar Libby este persoana perfectă pentru a se ocupa de fotografii, website și promovare precum și de un proiect de suflet pentru Elaine: recondiționarea vechii sere, construită special pentru bunica ei, faimoasa Olivia.

Sursă foto: Canva.com

De renovarea propriu-zisă se va ocupa Colton Reese, un tată singur cu doi băieței adorabili, dar vor avea aceștia mai mult decât o relație profesională sau de prietenie? Încă nu știm dar sigur vom afla pe parcursul poveștii.

O prietenie pe toată viața

Pe fondul modern al vieții lui Libby și a celor ce se petrec la Woodmont în 2020, scriitoarea intercalează scene vechi din viața bunicii lui Elaine și a prietenei ei, Saddie Thomson, din anii 1940. Saddie este o fată sărmană și foarte tânără care rămâne stâlpul familiei și al mamei sale, în timp ce frații ei sunt plecați la război. Ea trebuie acum să se ocupe singură de afacerea cu rachiu de contrabandă și să aibă grijă ca frații ei să mai aibă o casă la care să se întoarcă.

În acest timp, pentru ea se mai ivește o oportunitate de muncă: doctorul Carter o angajează ca șofer pentru proaspăta lui soție, fără a bănui că între eleganta Olivia și supraviețuitoarea Saddie se va lega o prietenie pe viață și o complicitate de nezdruncinat.

Ce legătură are Libby, de fapt, cu Woodmont și ce nu i-a spus Elaine?
Ce s-o fi ales de Saddie?
Ce secrete a luat cu sine Olivia atunci când a murit?
Își va reveni Libby după toate suferințele prin care a trecut și își va putea reface viața?
Ce secrete ascunde vechea seră și vor ieși ele la suprafață când va fi restaurată?

Lectura perfectă pentru vară

”Parfumul dulce al verii” de Mary Ellen Taylor, este lectura potrivită pentru vacanța de vară iar coperta ei frumoasă va ieși bine în toate pozele de vacanță, indiferent că le vei face pe plajă, la mare, acasă sau la piscină.

Sursă foto: Arhivă personală

Din punctul meu de vedere, aceasta este o carte bine scrisă cu o intrigă interesantă și o poveste curgătoare, ușor de parcurs. Pasajele care evocă scenele din anii 1940 au fost de departe preferatele mele iar personajul pe care l-am îndrăgit cel mai mult a fost cu siguranță Saddie, în ciuda ghinionului care a urmărit-o de-a lungul vieții.

Deci dacă nu știți ce să mai citiți în acest weekend de iulie, sper să dați curs recomandării mele, în cazul în care nu ați lecturat deja acest roman. Iar dacă deja ați făcut-o, vă mai las încă două sugestii de cărți pentru vacanță aici și aici.

Tu ce fel de cărți alegi să citești vara aceasta?

Sursă foto de copertă: Canva.com

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One night stand

June 24, 2022

Ne-iubire

July 8, 2022