Cartile lui Ralu / Filmele lui Ralu

Recomandare pentru weekend: Love&Gelato

Dacă de obicei vă recomand cărți drăguțe de citit în weekend, nici de data asta nu voi face excepție însă vă voi da de ales, pentru că există acum această opțiune. Deci, dacă cititul nu este chiar activitatea voastră preferată sau dacă nu aveți cartea la îndemână sau dacă din orice motiv nu aveți chef de citit acest roman, vestea bună este că aveți la ea alternativa de a viziona serialul de pe Netflix.

Sursă foto: Google Images

Are exact același nume ca al romanului scris de autoarea Jenna Evans Welch, Love& Gelato, este drăguț, amuzant, respectă povestea și clar o să aducă un mic zâmbet pe buze. Atenție însă, s-ar putea să vă producă, în același timp, un dor neconsolat de propria voastră adolescență dar și de frumoasa Italie și romantica Roma. Cel puțin pentru mine, așa a fost.

Fundalul pe care se desfășoară povestea nu este unul vesel, Carolina (Lina), o adolescentă americană de doar 16 ani, tocmai și-a pierdut mama, în urma unui cancer. Ea ajunge în Italia pentru a respecta ultima dorință a acesteia ca ea să locuiască la Florența, alături de vechiul prieten al mamei, Howard, despre care bunica ei i-a spus că este tatăl ei pe care nu l-a cunoscut niciodată.

Lina este bulversată de evenimente, dintr-odată toată viața pe care o știa nu mai există. Mama ei s-a stins într-un timp foarte scurt iar ea se pomenește într-o țară străină, departe de colegi și prieteni, constrânsă să locuiască alături de acest străin care locuiește într-un…cimitir memorial ridicat în cinstea eroilor căzuți în timpul celui de-al doilea Război Mondial.

Totul este nou pentru tânăra fata iar ea este departe de a fi încântată de aceste schimbări survenite multe prea brusc și cu siguranță nu împărtășește dorința lui Howard de a rămâne la Florența definitiv și a continua școala acolo.

Însă, prietena mamei sale, Francesca, îi dă ceva ce o face să-și schimbe perspectiva când îi oferă în dar fetei, vechiul jurnal al mamei sale. Lina are astfel ocazia să retrăiască experiența pe care mama ei a avut-o în Italia cu mai mult de 16 ani în urmă.

Ce va afla ea citind însemnările mamei sale din tinereţe? Cine este tatăl ei adevărat? Se va integra ea în Italia?

Lina trage concluzia că, deşi Italia este superbă şi are multe de oferit, toți oamenii vin aici (şi rămân) pentru aceleaşi două lucruri simple: Love and gelato (dragostea şi inghețata). Va fi acesta şi cazul Linei sau aventura ei se va termina curând şi se va întoarce acasă, în America?

Indiferent că veți alege cartea sau filmul (sau ambele), povestea este una frumoasă iar relaxarea este garantată si fiecare dintre ele au un farmec aparte aşa că nu vă faceți griji că după film nu veți mai putea citi romanul sau invers.

Tu ce preferi de obicei, cartea sau filmul?

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *