Dezvoltare personala

Nu ai cum să dai greș dacă…

Cu toții ne aflăm într-o călătorie spre cea mai bună versiune a noastră în această viață – sau, cel puțin, eu așa consider și îmi place să cred că este la fel pentru noi toți. Iar dacă asta n-o fi adevărat, că s-ar putea să nu fie valabil pentru toată lumea, ceea ce este totuși cert este că toți vrem să ne împlinim dorințele, toți avem visuri, toți ne dorim să realizăm ceva sau altceva.

Avem idei, avem năzuințe, avem speranțe, idealuri și câte și mai câte emoții frumoase în sufletul nostru. Iar asta este minunat, până la urmă despre asta este viața: despre experiențe, descoperire și devenire.

Însă pe cât de ușor mi-a fost să scriu cuvintele de mai sus, pe atât de greu este drumul pe care-l parcurgem în fiecare etapă către ceva ce dorim să obținem, nu-i așa? Întotdeauna ceea ce se vede pare drăguț și ușor, chiar puțin, câteodată: o diplomă, un business, o promovare, un copil.

Adevărul este că, în spatele acestor ”mici” reușite stau multe frustrări, nopți nedormite, renunțări, sarcrificii și, de multe ori, chiar eșecuri în toată regula. Toate astea nu sunt distractive pe măsură ce apar iar rezultatul final pare a se îndepărta ca linia orizontului pe măsură ce mergem spre ea.

Sursă foto: Canva.com

Ceea ce este cumva descurajator este că puțină lume vorbește despre eșecuri. Despre afacerile care n-au mers, toți ștergem pozele cu partenerii de care ne-am despărțit și nu mai pomenim depre relațiile ”eșuate”, nu ne facem poze în zilele în care suntem prea obosiți iar chipul nostru trădează asta și nu păovestim despre examenele pe care nu le-am luat.

E ușor să crezi astfel că altora le merge mai bine, că iarba e mai verde pe partea cealaltă sau că alții au, pur și simplu, mai mult noroc. Doar că eu nu cred că e așa. Nu cred că e cineva care să aibă totul sau care să nu fi îndeplinit dificultăți în drumul lui spre succes.

Îndoielile fac parte din proces și, de multe ori, nereușitele la fel. Ceea ce este important este să poți continua. Exact, chiar dacă nu a ieșit de data asta, important e să poți continua. Poate e nevoie să redefinești ușor obiectivul, poate trebuie să-l faci să fie mai realist, poate ai nevoie de un plan nou, de mai multe resurse sau altă strategie. Dar important este să nu renunți și să continui să mergi spre ce ți-ai propus, oricât de încet.

Din păcate nu știm niciodată care e momentul potrivit dar ce pot să-ți spun, chiar din experiență, e că atât timp cât continui să faci ce-ți place și să nu te oprești, nu ai cum să dai greș. Pur și simplu nu ai cum. După cum spune citatul faimos al exploratorului Amundsen: Ai reușit? Continua. N-ai reușit, continua!

Mai devreme sau mai târziu, o să ajungi unde îți dorești sau poate undeva unde nici n-ai îndrăznit să visezi încă. Tot ce ai de făcut e să continui, te descurci grozav, oricum.

Sursă foto de copertă: Canva.com

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scrisori către Rita

July 25, 2022

Oameni mari

July 29, 2022