Advertoriale / Lifestyle

Rami Deco – un business mic cu suflet mare

Rami Deco, este o mică afacere de familie care a luat naștere, cu 5 ani în urmă, din pasiunea noastră pentru frumos. Mama mea este pasionată de handmade și flori și, din aproape în aproape, a reușit să concretizeze această dragoste printr-un magazin online de cadouri, cu produse unicat. Voiam de mult să împărtășesc această poveste cu voi, așa că în rândurile de mai jos o voi lăsa pe mama mea să-și spună povestea, pentru că ea este creatorul și sufletul acestui mic atelier.

Rami Deco – mâinile care spun o poveste

Încurajată de fiica mea, în 2017, am creat acest concept care se numește Rami Deco Handmade & Flowers. Eu sunt partea din Rami care se ocupă de crearea aranjamentelor. Deși întodeauna am crezut că am doua mâini stângi, privind la ceea ce am început realizez cu ajutorul lor, mi-am schimbat radical părerea în ultimii ani.


Rami Deco a apărut pentru că ne place ideea de cadou, de a oferi, dar mai ales ideea de unicitate – să ai ceva ce nu mai are nimeni și să dăruiești ceva ce nu se găsește nicăieri altundeva. Așa cum fiecare om este diferit, la fel noi credem că trebuie găsit cadoul potrivit pentru fiecare.

Sursă foto: Facebook Rami Deco, editat cu Canva

Am început timid cu diverse aranjamente pentru prieteni. Flori de hârtie, buchete de
bomboane
. Apoi am făcut cunoștiință cu Pinterest și mi-am dat seama că imaginația nu are limite. Am început să studiez zilnic despre flori și aranjamente (încă mai fac asta chiar și acum, cam două ore în fiecare zi), am început să caut furnizori și să dau primele comenzi de materiale, am facut cursuri de florist și de event planer. Încerc în permanență să fiu la curent cu tot ceea ce înseamnă floristica dar și handmade.

Am făcut primul buchet cu nuci acum mulți ani și nu vă pot descrie câtă munca este în realizarea oricărui aranjament de acest fel. Bucuria din ochi celor care au primit cadourile a fost ca un balsam pentru mine și o confimare care mi-a permis să continui cu munca mea. Îmi amintesc cum într-o duminică după-amiază am mers sa livram două aranjamente cu nuci și
toata lumea intorcea capul dupa noi iar eu ma simteam fantastic.

Cadoul potrivit pentru fiecare în parte

Apoi au urmat aranjamentele cu bomboane Ferrero Rocher și flori de mătase, diverse aranjamente cu plante uscate – în special cu lavandă si bumbac – pe care le ador.
De asemenea, ceșcute de cafea (am golit sertarele mamei în cautare de furculițe perfecte pe care le transformăm în suport pentru ceșcuțele curgătoare), buchete de mere și trandafiri, buchete de mireasă, lumânări pentru nuntă sau botez, brăduți și coronițe pentru Crăciun, bijuterii florale, torturi de bomboane, torturi din prosoape sau pampers, aranjamente cu licheni, aranjamente cu creioane, cu flori de săpun….dar preferatele rămân aranjamentele cu flori naturale.

Sursă foto: Facebook Rami Deco, editat cu Canva

Când mă uit acum în urmă, nu îmi vine să cred ce multe aranjamente am creat!
Poți face un cadou din orice dar modul cum este aranjat/prezentat arată, după părerea mea, grija, dragostea și respectul pentru cel care îl primește.

Un drum lung dar frumos

Să nu credeți, însă, că a fost mereu usor. Au fost multe încercări, eșecuri, nemulțumiri și, nu de puține ori, a apărut dorința de a renunța. Dar nu pot renunța, lumina din privirea clientului când primește aranjamentul comandat, asta îmi dă încredere în mine și mă face să merg mai departe.

Când realizez aranjamentele, uneori văd cum va arăta înainte să îl realizez și încep să lucrez, alteori văd un obiect sau o floare și știu exact ce va ieși. Când lucrezi însă la „comandă” pentru o persoană mai deosebită se întâmplă ca produsul finit să iasă mai greu. În spatele tuturor acestor aranjamente create cu suflet și dragoste, stau multe ore de studiu, muncă, încercări, investiții.

Rami este pentru mine al doilea job și fac tot posibilul să îi dedic tot timpul meu liber și toată energia mea. Pur și simplu nu pot spune ”NU” atunci când mi se cere un aranjament, chiar și în ultima clipă, și fac tot posibilul să îl fac la timp. Iar dacă mi se cere ceva deosebit, ce n-am mai creat niciodată, sunt in extaz și parca îmi aud rotițele creierului cum se învârt să găseasca soluții.

Dragilor, când comandați un aranjament hand-made ar trebui să știți câte ceva:

  • Florile nu se așează singure în buchet, trebuie să cunoști anumite tehnici, să exersezi, să fii mereu în pas cu noutățile din domeniu. Înainte de a ajunge în buchete, florile trebuiesc curațate și îngrijite
  • Boabele de cafea nu curg singure din ceșcute, trebuie să știi cum să le așezi și să ai răbdare să le lipești una câte una
  • Lichenii trebuiesc curățați înaine de a-i transforma în aranjamente
Sursă foto: Facebook Rami Deco, editat cu Canva

Aș avea atâtea să vă spun dar, trebuie să înțelegeți că prețul pentru un aranjament handmade trebuie să reflecte munca și creativitata artizanului dar și timpul și materialele investite. Visul meu este de a avea un spațiu comercial unde clienții să vină să comande un cadou după indicatiile dorite stând la o cafea cu noi sau să ia unul gata facut.

Clienții noștri sunt cei care înțeleg toate aceste aspecte și aleg să fie diferiți. Cei care vor să-și arate aprecierea dăruind altceva decât un buchet de flori din hypermarket sau cumpărat în grabă de la primul colț de stradă.

Cei care vor să dăruiască un aranjament cu bomboane și nu o banală cutie de praline de la magazin. Cei care nu vor ca la propria nunta să se mulțumescă cu aranjamente ieftine sau de închiriat, aducând ca argument că ”oricum se ofilesc”.

Tu ce fel de cadouri alegi să oferi și cum îți arăți aprecierea față de cei dragi ție?

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Descuiat

August 12, 2022