carrie bradshaw
Dezvoltare personala / Filmele lui Ralu / Relatii

Întrebarea pe care Carrie Bradshaw nu și-a pus-o niciodată

Sunt sigură că v-am mai spus, ador serialul (deja vechi) Sex and the city. Îmi plac personajele sale, replicile acide, umorul și sarcasmul lui și îmi place tare că i-au făcut o continuare, chiar dacă a venit la 20 de ani de la finalizarea serialului original.

Carrie Bradshaw este incontestabil nu doar un fashion icon, chiar și acum, la peste 50 de ani, dar și un personaj extrem de iubit disputat. Unii o adoră, alții nu prea, unii o acuză, alții o urmează – părerile sunt împărțite dar un lucru este cert: este un personaj memorabil care nu are cum să treacă neobservat. Fie că ne place personajul sau nu, toți avem o părere despre Carrie, despre iubiții ei, fustele ei înfoiate, pantofii cu toc și alegerile ei în viață.

Despre dragoste și alți demoni

Deși ea a devenit faimoasă scriind despre relații, ne dăm seama, ani mai târziu, că nu prea se descurca așa bine la acest capitol. Nu mai bine decât muritorii de rând, în orice caz pentru că oricum, ca să fim sinceri, prea puțini se pot lăuda că le-a ieșit totul din prima la capitolul iubire.

Și deși cele patru femei de 30+ de ani pozau în femei independente și fericite cu situația lor, de fapt fiecare își dorea să-și găsească ”sufletul pereche”. Iar asta este normal.

Serialul a avut, timp de 6 sezoane, în centrul său, relația lui Carrie cu Mister Big iar asta, sincer, ne-a ținut cu sufletul la gură și, în același timp, ne-a tocat toți nervii – pentru mine cel puțin, așa a fost.

Probabil că vă aminți și voi de câte suișuri și coborâșuri a fost nevoie ca să se ajungă în sfârșit, la 10 ani distanță, la ”au trăit fericiți până la adânci bătrâneți” și la o nuntă care aproape că n-a mai avut loc.

Când eram tânără rezonam mult cu Carrie și modul în care se comporta în relația ei cu Mr. Big. Nu era normal să fie furioasă și tristă pentru când acest bărbat o tot dezamăgea? În caz că nu vă mai aminți, Mr. Big nu era hotărât să își asume o relație pe termen lung cu scriitoarea iar asta a condus la o mulțime de situații.

Ca atunci când cei doi se despart pentru că Big pleacă ”pentru afaceri” la Paris ca să se întoarcă de acolo logodit cu o femeie mai tânără. Sau ca atunci când cei doi se despart când Carrie realizează că el nu dorește să o includă în viața lui, să o prezinte familiei sau să se mute împreună. Iar când Carrie este în sfârșit fericită cu băiatul bun Aiden, Mr. Big își dă seama că a greșit căsătorindu-se cu altcineva și începe să o caute insistent tulburându-i viața.

Întrebarea pe care Carrie nu și-a pus-o

Întrebarea pe care mi-o pun eu cu mintea de acum, 20 de ani mai târziu, este: de ce tot accepta Carrie lucrurile astea și se tot întorcea la Mr. Big? De ce nu a putut ea să se oprească o secundă să se întrebe simplu: Dar eu ce vreau?

Si să nu-mi spuneți că din iubire, vă rog. Asta nu este iubire adevărată, nu are cum să existe așa ceva într-o relație în care nu ești respectat. Și cum rămâne cu iubirea pentru propria persoana? Unde mai are ea loc când tu nu știi ce vrei și să pui niște limite minime?

Așadar, întrebarea pe care Carrie nu și-a pus-o niciodată în acest serial, nici în relația cu Mr. Big dar nici în celelalte relații este: eu ce îmi doresc cu adevărat? Atât de simplu.

Cumva ea ajunge la acest răspuns într-un târziu, chiar în ultimul episod al serialului, An american girl in Paris, part. 2 din sezonul 6, când ea îi spune iubitului ei , artistul Aleksandr Petrovski care a invitat-o în capitala Franței doar pentru a fi cât se poate de absent din această relație, următoarele cuvinte care sunt, din punctul meu de vedere, memorabile.

Așadar, dacă ar fi să luăm un singur sfat de la Carrie Bradshaw, cred că acesta ar fi cel mai nimerit: niciodată să nu uităm cine suntem, ce ne dorim și în ce direcție ne îndreptăm.

Ție îți place personajul Carrie Bradshaw sau serialul Sex and the City?

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

September 1, 2022 at 5:22 am

Am adorat-o și o ador pe Carrie, am învățat atât de multe de la ea! Cred că cea mai prețioasă lecție e cea de care ai spus și tu pe final de articol.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *