Filmele lui Ralu

3 seriale istorice pe Netflix pe care să le vezi înainte de The Tudors

Sunt foarte pasionată de istorie de când mă știu și, una dintre consecințele mai recente ale acestei pasiuni este că îmi plac foarte tare și serialele istorice.

Prima dată când am făcut cunoștință cu un astfel de serial, a fost la începutul pandemiei atunci când, la recomandarea unei prietene care împărtășește această iubire pentru istoria Marii Britanii și a producțiilor după cărțile Philippei Gregory, am început să vizionez The Tudors.

La mai bine de doi ani de atunci, serialul The Tudors continuă să rămână preferatul meu dintre cele de acest gen. Între timp însă, am vizionat mai multe serii de acest fel și aș vrea să împărtășesc cu voi preferințele mele.

Sursă foto: internet, editat cu Canva

Dacă încă nu ați vizionat The Tudors, iată încă trei recomandări de seriale despre faimoasa dinastie la care poate veți vrea să vă uitați. Cronologic, ele povestesc întâmplări care se petrec înaintea evenimentelor din The Tudors, când Henric al VIII-lea este un rege ajuns deja la maturitate. Iată deci cele trei titluri și apropo, toate sunt de găsit pe Netflix și le puteți viziona exact în această ordine, pentru că așa au sens din punct de vedere istoric și al firului logic al poveștii.

Regina albă (The white Queen, 2013)

Suntem în 1464 și asistăm la scenele lungului conflict pentru tronul Angliei între cele două case – casa de York și casa Lancaster. Dinastia Tudorilor încă nu s- a instalat pe tron iar Elizabeth Woodville, protagonista, se îndrăgostește de regele Edward al IV-lea. Deși el este un York iar ea o Lancaster, asta nu o împiedică pe frumoasa și curajoasa Elizabeth să devină regină însă aceste eveniment stârnește conflicte aprige în Anglia.

Serialul descrie epoca întunecată din istoria Angliei cunoscută de noi acum sub numele de Războiul Rozelor. Elizabeth este o femeie curajoasă dar și deosebită, pentru că ea are puteri supranaturale și, la fel ca mama ei, are darul clarvederii. Un serial fascinant, plin de magie și iubire care sigur vă va face imaginația să vă transpună direct în Anglia secolului al XV-lea.

Prințesa albă (The white Princess, 2017)

Casa de York și casa Tudor se luptă pentru tronul Angliei și încearcă să își revendice dreptul de a-l ocupa. Richard al III-lea este ucis în luptă iar iubita lui, Elizabeth, trebuie să se căsătorească cu învingătorul.

Pentru a securiza dreptul la tron, dinastia Tudorilor încearcă să pună capăt războiului Rozelor prin căsătoria lui Elizabeth de York cu Henric al VII-lea, reunind astfel casele York și Lancaster.

Deși la început Elizabeth intră în această căsnicie cu gândul de a readuce pe tron casa de York și speră să-și folosească statutul pentru a-l aduce la conducere pe fratele ei, Edward. Cu toate astea, lucrurile iau o întorsătură neașteptată.

O poveste cu mult dramatism care te ține cu răsuflarea tăiată până la un final care nu este mai prejos de toată seria.

Prințesa spaniolă (The Spanish Princess, 2019)

Preferatul meu din această listă, acest serial vine să ne schimbe părerea pe care poate ne-o formasem deja din alte surse despre prima soție a regelui Henric al VIII-lea, Catarina de Aragon.

Dacă până acum știam despre ea doar că a fost prima soție a regelui Henric al VIII-lea (dintre cele șase soții ale sale) și că regele a anulat căsătoria cu ea pentru a se putea căsători cu amanta sa, mult mai cunoscuta Anne Boleyn, în speranța că aceasta îi va dărui un fiu și va avea în sfârșit un moștenitor, acest serial ne oferă o imagine diferită a sa, având-o chiar în centrul acțiunii.

Descoperim astfel o altfel de Catarina, una tânără, curajoasă, neînfricată și foarte conștientă de puterea ei. Ador modul în care este înfățișată în primele episoade, ca o tânără femeie foarte sigură de sine și foarte înțeleaptă, care reușește să-și croiască drum singură într-o țară străină pentru a îndeplini visul mamei ei, Isabella, acela de a deveni regina Angliei.

Serialul îi descrie parcursul până la finalul căsătoriei ei cu Henric al VIII-lea și, deși conține destul de multe inadvertențe din punct de vedere istoric, mie mi-a plăcut foarte mult să aud povestea spusă și din punctul de vedere al Catarinei.

Aceste trei seriale pot fi vizionate exact în această ordine iar apoi seria The Tudors, pentru a aveam o imagine completă a faptelor, din punct de vedere al logicii și cronologiei. Iar acum, la final, aș vrea să te întreb dacă ție îți plac serialele istorice și care este preferatul tău?

Sursă foto de copertă: Canva.com

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

September 1, 2022 at 5:27 am

The Tudors e unul dintre serialele mele preferate all time, Le-am văzut și pe acestea trei, mi-au plăcut, dar parcă nu au ajuns la acel nivel (deși sunt faine).January 29, 2023 at 7:17 pm

Seriale turcești sunt cele mai bune seriale pe care le-am văzut în timpul liber.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *