Cartile lui Ralu

Recomandare de lectură pentru weekend: Farul cu secrete

Cărțile scrise de Santa Montefiore nu sunt doar deosebite, interesante și plăcute dar și perfecte pentru vacanța de vară. Mie, cel puțin, așa mi se par și este a doua vară pe care mi-o petrec în compania lor și a personajelor create cu multă iscusință și imaginație de către această autoare.

Dacă anul trecut am citit pe nerăsuflate la mare Primăvara în Toscana și Casa de la malul mării, acum a venit rândul unei alte lecturi, despre care o să scriu azi, romanul Farul cu secrete.

Santa Montefiore ne trimite și de data asta în Irlanda, pentru o altă poveste cu fantome, care mi-a amintit mult de un alt roman de al ei. Povestea este interesant de urmărit și are întorsături neașteptate.

Sursă foto: arhiva personala

Ellen este născută și crescută în Anglia dar este intrigată de faptul că mama ei, irlandeză get-beget, a rupt orice legătură cu familia ei numeroasă din Connemara. Așa că decide să le facă o vizită inopinată și o contactează pe singura rudă despre care știe câte ceva: mătușa Peg. Să-și cunoască familia maternă nu este singurul motiv pentru care Ellen fuge (la propriu!) în Irlanda.

Un pic cam ciudat pentru secolul acesta dar, mama ei i-a ales un mire pe care tânăra de 33 de ani îl conisderă cum nu se poate mai nepotrivit. Ea nu știe cum să le spună tuturor că nu vrea să se căsătorească cu William, un bărbat bogat, educat și cum nu se poate mai potrivit să-i fie soț, în ochii tuturor celorlalți apropiați.

Deși nu mai este chiar o domnișoară, Ellen Tratwoton mi s-a părut foarte naivă în unele momente, începând de la faptul că nu este în stare să-și înfrunte mama și îi permite acesteia să decidă în locul ei și până la faptul că se lasă atrasă în situații compromițătoare și posibil periculoase.

Ajunsă în Irlanda, Ellen va descoperi secrete peste secrete despre mama ei, despre familia despre care, până de curând, nici nu știa că există, despre originea ei dar și despre o celebritate locală, văduvul Conor Macausland.

Acesta încă este în doliu după frumoasa și rebela lui soție, Caitlin, a cărei moarte suspectă a stârnit rumoare, tulburând mica vecinătate. Va rezista el farmecelor noii venite? Bănuiește el oare că soția lui încă nu a plecat de tot de lângă el și de lângă copii?

O poveste frumoasă, bine scrisă, interesant de urmărit dar ușor trasă de păr pe alocuri. Însă dat fiind că unul dintre cei doi naratori este o fantomă, cred că putem trece aceste aspecte cu vederea. Mi-a plăcut cartea deși nu aș putea să spun că e preferata mea dintre tot ce am citit pînă acum. Tu ai citit până acum ceva scris de Santa Montefiore?

Sursă foto de copertă: Canva.ro

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *