Filmele lui Ralu

3 filme clasice despre solidaritate feminină

Femeile sunt ființe drăgălașe, afectuoase și blajine. Sunt calde, iubitoare, grijulii și minunate. Însă doar până le superi cu ceva. După ce ai comis vreo faptă de genul ăsta, siguranța ta nu mai este garantată iar consecințele vor fi pe măsura greșelii tale.

Astăzi vreau să vă propun trei filme deja clasice care vin în sprijinul acestei teorii pe care o am. Sunt trei producții cu mari actori, foarte amuzante, care ne demonstrează că ingeniozitatea feminină nu are limite, în special atunci când aceasta este călcată pe coadă.

Diavolița (She devil, 1989)

Acesta este un film pe care l-am văzut în copilărie și multă vreme mi-am dorit să-l revăd, fără să am idee cum se numește sau ce actori interpretează personajele. Îmi rămăsese în minte doar figura expresivă a protagonistei, interpretată de Rosanne Bar.

Ruth este o mamă devotată și casnică, măritată cu Bob, un om de afaceri care stă mai mult pe la birou decât pe acasă. Nu este o mare surpriză să aflăm că Bob are o amantă tânără, blondă și scriitoare, pe Mary, interpretată de nimeni alta decât Meryl Streep. Dar Ruth nu se aștepta la asta și nici nu îi pică bine, așa că decide că zilele ei ca nevastă docilă s-au terminat și că e timpul ca Bob să plătească pentru ce a făcut.

Ador personajul lui Ruth pentru că, în timp ce toată lumea o consideră doar o casnică banală și o desconsideră datorită înfățișării ei neatrăgătoare, ea se dovedește extrem de plină de resurse, extrem de ambițioasă și foarte determinată să-și atingă scopul. Ba chiar reușește să adune în jurul ei o ”ceată„ de femei aflate în situații similare, pe care le va ajuta să își depășească condiția.

Este un film amuzant pe alocuri, cu scene triste, disperate sau chiar dramatice alteori, un film care nu se ia prea în serios dar care are un mesaj important de transmis. De asemenea, jocul lui Meryl Streep este delicios și este mereu o plăcere să o admir ca tânără femeie.

Una peste alta, dacă nu l-ați văzut deloc sau nu l-ați (re)văzut recent, eu vă recomand să urmăriți She devil, este un film care sigur o să vă bine-dispună.

Clubul primelor soții (The first wives club, 1996)

În 1969, Annie, Brenda, Elise și Cynthia, erau studente și prietene. Ele și-au jurat că vor fi mereu acolo una pentru cealaltă dar cursul vieții le-a îndepărtat. Cynthia își ia viața după ce află că soțul ei s-a recăsătorit cu o femeie mult mai tânără iar acest eveniment tragic le readuce pe cele trei prietene împreună.

Aflate în situații similare, cele trei prietene găsesc sprijin una în alta și susținere și decid să înființeze, în memoria prietenei lor, un centru de femei destinat celor care traversează perioade dificile în viețile lor.

Un film foarte amuzant, foarte drăguț de urmărit, despre solidaritate feminină, despre viață și putere interioară. Actrițele mari ca Goldie Hawn, Diane Keton, Bette Midler și o foarte tânără Sarah Jessica Parker, fac tot deliciul filmului și ne arată că, până la urmă, în orice situație ne-ar pune viața, avem mereu de ales, avem mereu opțiuni și soluții pentru a nu fi victime, ci eroine îm propria noastră existență.

Cealaltă femeie (The other woman, 2014)

Cameron Diaz este una dintre actrițele mele favorite, nu știu dacă v-am mai spus dar, deși mai am și altele, ea este sigur în top 3. Eram destul de sigură că i-am văzut toate filmele dar, într-o duminică dimineață, mi-am dat seama că ratasem unul: The other woman (Cealaltă femeie). Acest film m-a și inspirat să scriu acest post, pentru că mi-a plăcut tare, tare de tot.

Avocata Carly are vreo 30 și ceva de ani, este singură și cunoaște în sfârșit un tip mișto după multe date-uri eșuate. El este atrăgător, înstărit, decent și se înțeleg foarte bine. La un moment dat, Mark cere să-i cunoască tatăl dar apoi anulează întâlnirea iar asta o face pe Carly să-și pună multe întrebări.

Kate este o soție devotată care a renunțat la cariera ei pentru a-și susține soțul, la fel și la visul de a avea copii. Ea își petrece zilele având grijă de casă, de Mark și de câinele lor în timp ce soțul ei o întreține și îi folosește numele pentru toate afacerile sale.

Ce se întâmplă când pui laolaltă avocata, soția și sânii? Ei bine, obții o comedie de zile mari. Vă recomand din inimă acest film, în caz că nu l-ați văzut deja. Eu una, cred că o să-l revăd curând.

Acestea au fost recomandările mele în materie de filme și, sunt curioasă, ai văzut vreodată vreuna dintre aceste pelicule sau știi altele asemănătoare despre solidaritate și putere feminină?

Sursă foto de copertă: Canva.com

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *