Super Blog

Cum ajungi de la blog la Super-Blog? Prin storytelling

Vara aceasta am aniversat patru ani de când am început acest blog și uitându-mă înapoi nu pot să zic decât: Wow, ce mai călătorie! Habar n-aveam când m-am apucat care e treaba cu blogging-ul și nici acum nu mă pot lăuda că i-am deprins toate secretele. Însă, ce știam atunci și a rămas adevărat întotdeauna, este că îmi place să scriu iar un blog părea ceva ce mi s-ar potrivi.

Decizia corectă luată la momentul potrivit

Timpul a dovedit că nu am greșit, deși atunci nu știam deloc care este finalitatea acestui demers și nici dacă va fi ceva care ”să mă țină”. Însă iată că a fost. Am învățat enorm în acest parcurs, am intrat în comunități de bloggeri și am avut ocazia să întâlnesc oameni extraordinari de la care am avut (și încă mai am) foarte mult de învățat. Iar o mare diferență a făcut-o o decizie pe care am luat-o cu fix doi ani în urmă: aceea de la participa la Super-Blog pentru prima dată.

Această competiție mi-a schimbat parcursul și mi-a deschis ochii către noi perspective. A fost în primul rând ca o școală de blogging și nu a fost deloc ușor dar, fiecare participare a adus un aport inestimabil la…mine, ca blogger și la această căsuță virtuală, în care îmi place să scriu și să mă joc.

Și a mai însemnat și altceva, chiar mai important decât toate cunoștințele despre  SEO, content marketing, storytelling și multe altele, acest concurs a reprezentat și intrarea mea în mare comunitate Super-Blog – o ”gașcă” frumoasă, cu oameni faini, pe care este o plăcere să îi ascult, să îi cunosc și să îi citesc.

Bloggingul ca o poveste

A fost o reală provocare să scriu pentru diverși sponsori și mai ales să scriu mai des decât aș fi făcut-o în mod normal. Din fericire, acest lucru mi-a prins tare bine, mi-a adus claritate și disciplină astfel că acum scrisul este ceva care îmi vine mult mai natural, chiar și atunci când este vorba despre articole mai…provocatoare.

Ce a făcut totul mai ușor uneori a fost să transform totul într-o poveste, mai ales când era vorba despre subiecte mai…aride pentru mine sau care nu mi se potriveau. Când am văzut anunțul pentru a 25-a ediție Super-Blog, care are ca motto ”Storytelling la puterea SuperBlog!”, mi-am amintit de ceva ce voiam să împărtășesc cu voi.

Sursă foto: Canva.com

Aveam o poveste preferată în copilărie, pe care tatăl meu mi-o citea uneori. Era un basm german cu o prințesă tare băgăreață și năzdrăvană pe care o chema Vreau-să-știu. Neajunsul ei era curiozitatea exgerată și tot ea a fost cea care a băgat-o în numeroase aventuri și încurcături.

La fel ca prințesa din poveste, și eu am fost mereu mânată cu curiozitate și de dorința de afla, de a explora. Această dorință e vinovată pentru numeroase decizii care m-au adus azi unde sunt și cine știe unde mă vor purta în viitor, mai ales când vine vorba despre scris.

Anul acesta ar fi a patra oară când mă înscriu în cea mai tare competiție din blogosferă și sunt tare încântată că are loc din nou. Încă nu știu dacă voi participa la toate probele sau nu, pentru că viața personală mă solicită destul de mult în această perioadă, dar sunt tare încântată să mă înscriu și sunt sigură că va fi încă o ediție de poveste.

Tu te-ai înscris deja în competiție?

Sursă foto: Canva.com

Author

admin@eunmicsecret.ro

CommentsLeave a Reply

Your email address will not be published.