Dezvoltare personala

Uneori tot ce trebuie să faci este să reziști

Se întâmplă uneori în viață să trecem prin perioade grele, care par că nu se mai sfârșesc. Iar câteodată, suntem chiar puși în fața unor situații de-a dreptul disperate, la care nu ne așteptam, pe care nu le-am prevăzut și pe care nu știm să le depășim.

Situații în care nu mai reușim nicicum să ne centrăm. Uneori pare că momentul repsectiv ”n-o să treacă” niciodată și nici nu prea pare că ”o să fie bine”, deși toată lumea ne încurajează – având cele mai bune intenții, desigur.

Vrem să facem multe lucruri, dacă s-ar putea, într-o zi de 26 de ore și să iasă toate perfect. Vrem să avem timp și de birou și de casă și de noi și de copiii, să avem răbdare, idei și creativitate inifintă – totul cu doar patru ore de somn în fiecare noapte. Iar când nu ne iese sau planurile se dau peste cap – ne simțim dezamăgiți de noi înșine.

Dar uite. În unele momente, nu e nimic drăguț de zis. Pur și simplu nu e. Unele zile sunt nașpa, unele perioade te trec prin toate încercările și îți toacă toți nervii. Vorbeam cu o prietenă săptămâna trecută care trece prin stresul acomodării la grădiniță. Înțelegeam perfect prin ce trece, fiindcă și pentru mine e un subiect spinos. Am știut că n-are rost să-i mai spun că o să treacă sau că se va acomoda. Așa că i-am spus doar: ”Te înțeleg, e foarte greu. Fă tot ce poți să reziști.”

Și mi-am dat seama că uneori asta e mai mult decât suficient. Câteodată, să reziști e tot ceea ce trebuie să faci. Trage o înjurătură, bea o cană de ceai, strânge din dinți, meditează, bea un pahar de vin și apoi bagă-te la culcare chiar dacă mai ai treabă.

Știu că pare că momentul n-o să treacă niciodată dar va trece. Până atunci, tot ce poți face, e să reziști.

Sursă foto de copertă: Canva.com

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Femei în toată firea

September 23, 2022