Dezvoltare personala

Când nu mai știu ce să fac, mă întorc la ”mulțumesc”

Gândirea pozitivă m-a ajutat cu adevărat să-mi fac viața mai bună și să-mi schimb modul în care mă raportez la ea. Unul dintre lucrurile pe care le-am aflat este că există cu adevărat o parte bună în orice și o oportunitate în fiecare situație și că avem de fiecare dată câte o lecție de învățat. Al doilea ar fi că ajută mai mult să nu opui rezistență, să accepți situația și să te adaptezi la ea, în schimb. Cum ar zice proverbul budist: Dacă vine, las-l să vină, dacă pleacă – lasă-l să plece (If it comes let it, if it goes, let it).

Dar uite care e chestia. Mi-e mai ușor să gândesc pozitiv când lucrurile merg bine. Când nu mai merg bine, parcă nu mai sunt atât de optimistă și, culmea, atunci mi-ar folosi cel mai mult. Dar cum să fii pozitiv când realitatea este plină de nu-uri? Nu ai, nu poți, nu știi, nu iese – nu prea e încurajator. Însă, cum am zis mai sus, tocmai în situațiile acestea e necesar să ne păstrăm centrul.

Deci, ce e de făcut când toate gândurile cu ”nu” dau năvală în mintea noastră, când anxietatea, tristețea sau chiar furia preiau controlul și nici vorbă de gândire pozitivă. Singurul răspuns pe care l-am găsit eu este practicarea recunoștinței. Un simplu: ”Doamne, îți mulțumesc!”.

Sursă foto: Canva

Pare că n-are nicio legătură dar, când începi să respiri și să mulțumești, în gând sau cu voce tare, s-ar putea să observi două lucruri. Primul ar fi pentru câte de multe trebuie să fii recunoscător, fie că e vorba că ai o locuință, parinți care îți răspund la telefon, copii care dorm cuminți în pătuțuri sau orice ar fi pentru tine. Al doilea este că o să te simți treptat un pic mai bine, mai încrezător, mai puțin ghinionist, fiindcă recunoștința chiar are efecte uimitoare asupra minții noastre.

Când te simți cel mai deznădăjduit, ia-ți un moment în care să te gândești la toate lucrurile, la toate persoanele, la toate beneficiile din viața ta pe care deja le ai și pentru care merită să fii recunoscător. Sunt foarte multe, sunt sigură. Poți să scrii, poți să spui cu voce tare, poți să spui doar în gând – efectul e același, doar concentrează-te pe acest lucru câteva minute.

Un simplu ”Doamne, îți mulțumesc” poate avea un efect nebănuit. În plus, un mic secret, o atitudine recunoscătoare nu face decât să atragă în viața ta și mai multe lucruri pentru care să fii recunoscător. Nu mă crezi? Cu atât mai bine, exersează practicarea recunoștinței o perioadă, cu regularitate, și vezi singur ce se întâmplă.

Iar acum, la final, aș vrea să las aici una dintre meditațiile mele preferate pentru practicarea recunoștinței (poate o să te inspire și pe tine) și să te întreb: tu pentru ce ești recunoscător azi?

Sursă foto de copertă: Canva.com

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *