Filmele lui Ralu

Recomandare de film pentru weekend: două documentare strălucitoare pe Netflix

Când aveam 12 ani, am stat vreo trei zile în spital din cauza operației de apendicită. Nu am fost prea fericită că s-a întâmplat asta dar am văzut și partea bună din această întâmplare. Mai ales că această parte bună a fost cât se poate de palpabilă: un teanc de reviste colorate- aur curat pentru mine la vremea aia.

Le-am devorat pe toate în scurt timp, uitând de durere sau de locul în care mă aflam și, într-una dintre ele, printre articole despre modă și bârfe despre celebrități, undeva pe la mijloc, am descoperit un reportaj care investiga viața dar mai ales moartea misterioasă a două dintre cele mai faimoase femei ale secolului trecut: Marilyn Monroe și Prințesa Diana. Am fost fascinată.

Sursă foto: Canva.com

Cele două celebrități mereu m-au atras și au avut un efect hipnotic asupra mea iar de atunci încolo am citit toate materialele care mi-au picat în mână care aveau ca subiect viețile lor și am vizionat foarte multe filme despre ele două, atât filme artistice cât și documentare.

Pasiunea mea pentru cele două dive nu s-a diminuat în timp așa că, azi voiam să împărtășesc cu voi două dintre documentarele de pe Netflix care mi-au plăcut în ultima vreme. După cum bănuiți, unul este despre Prințesa Diana de Wales iar celălalt o are în centrul său pe la fel de faimoasa Marilyn Monroe. Ambele mi-au plăcut foarte mult pentru că pun lucrurile într-o lumină nouă prin informațiile suplimentare pe care le aduc.

Diana, Princess of Wales: A Celebration of a Life on the Edge (2012)

Acest documentar are deja ceva ani și a fost produs cu o ocazia comemorării a 15 ani de la trecerea în neființă a Prințesei Inimilor. Documentarul o prezintă pe Diana într-o lumină nouă, mai realistă și mai umană, aducând noi informații despre viața ei, relația cu Charles, divorțul său și, în final, moartea ei în împrejurări ciudate. De asemenea, explorează și subiectele tabu care o priveau pe Diana, cum ar fi tulburările de alimentație și prezența unei a treia persoane (cel puțin) în căsnicia ei.

Documentarul tratează povestea și viața Dianei ca pe un basm modern, în care o îngrijitoare de grădiniță se mărită cu prințul moștenitor și privește cu optimism spre o viață de poveste. Știm cu toții acum că lucrurile nu au stat chiar așa, dar cum s-a ajuns aici?

Cum s-a transformat ceea ce părea a fi căsnicia perfectă, într-un chin pentru toate părțile implicate? Cum a ajuns Prințesa Diana, din preferata reginei, oaia neagră a familiei regale dar, în același timp, preferata tuturor?

Acest film răspunde la multe întrebări și ridică unele noi. Fie că știi câte ceva despre viața Dianei deja, fie că vrei să afli mai multe, s-ar putea ca acest material să fie și pentru tine. Mie mi-a plăcut mult și mi-a deschis apetitul pentru mai multe povești despre familia regală britanică, despre care voi scrie într-un articol separat.

Misterul lui Marilyn Monroe: Înregistrările necunoscute (2022)

Nu cred că mai există nimeni pe lume care să nu știe cine a fost Marilyn Monroe. Chipul ei, viața ei ne sunt atât de cunoscute că ne greu să concepem că, dacă ar mai fi trăit, ea astăzi ar fi avut 96 de ani (pentru că da, era născută în același an cu Regina Elizabetha a II-a a Marii Britanii).

Moartea ei la 36 de ani a făcut-o să rămână în memoria colectivă ca tânără și frumoasă – o imagine ce va dăinui mereu.

Acest documentar aduce înregistrări noi cu mărturii ale prietenilor, cunoscuților și apropiaților lui Marilyn Monroe. Vor spune ei totul sau vor alege să păstreze misterul, în memoria faimoasei actrițe?

Subiecte dureroase cum ar fi divorțurile ei, sarcinile pierdute, traumele din copilărie, dependențele și abuzurile de tot felul, vor fi puse din nou pe tapet și ne vor permite să înțelegem mai multe despre viața ei. Dincolo de strălucire și faimă, Marilyn Monroe este înfățișată ca o persoană complexă, profundă și foarte vulnerabilă, de pe urma căreia foarte mulți nu s-au sfiit să profite.

Cum au fost cele trei căsnicii ale ei? Sunt adevărate zvonurile despre relația ei cu președintele Statelor Unite? Dar cele despre fratele acestuia? Ce nu s-a spus despre moartea actriței?

Acest documentar va aduce multe informații noi despre divă și despre împrejurările în care a trăit, despre provocările pe care le-a întâmpinat. Mi-a plăcut mult pentru că, deși sunt familiară cu povestea, interviurile și chiar filmele ei, tot a reușit să îmi spună ceva nou acest material.

Sursă foto: Canva.com

Acestea au fost recomandările mele de vizionat pentru acest weekend, voi la ce vă mai uitați?

Sursă foto de copertă: Canva.com

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *