Cartile lui Ralu

Recomandare de lectură: Fericiți pentru totdeauna?

M-am trezit în ultima perioadă într-un adevărat blocaj în ceea ce privește lectura. Poate vă este cunoscut și vouă, aveam mai multe cărți începute dar nici una nu mă mai atrăgea, iar în timp ce priveam la teancul de cărți necitite, nu puteam decât să suspin: nu am nimic de citit. Vi s-a întâmplat și vouă?

Dar, cum nimic nu este întâmplător pe lume, săptămâna trecută tramvaiul în care eram s-a defectat și, traversând, m-am pomenit în fața unui chioșc de cărți. M-am simțit de parcă aș fi poposit în peștera lui Aladin, înconjurată de comori la tot pasul. Am ales cu greutate (doar) trei volume și am simțit cum blocajul meu s-a topit aievea.

Pofta mea pentru citit a revenit instant și astăzi vreau să vă povestesc despre una dintre aceste cărți. Ea se numește ”Fericiți pentru totdeauna?” și este scrisă de Taylor Jenkins Reid. Este prima mea lectură a acestei autoare dar nu cred că va fi ultima, întrucât stilul ei mi-a plăcut mult.

Sursă foto: arhiva personală

Cartea este una drăguță, cu o intrigă relativ banală dar este așa de plăcut scrisă, personajele sunt foarte frumos creionate încât, una peste alta, romanul se parcurge ușor și dă o senzație frumoasă. În plus, are o mare întrebare la care autoarea nu va răspunde decât la final așa că, se înțelege de ce, de la un punct încolo, aproape că am devorat-o.

Dar despre ce este vorba?

Lauren și Ryan sunt împreună de 11 ani și căsătoriți de 6 ani. Povestea lor, ca toate poveștile de dragoste, a fost extraordinară la început. Dar, în timp, cei doi au ajuns să se plictisească, să aibă resentimente unul față de altul din tot felul de motive mai mult sau mai puțin serioase, iar noi îi întâlnim într-un punct al poveștii în care, efectiv nu mai suportă să locuiască în aceeași casă.

Cei doi se iubesc încă și vor să își salveze căsnicia dar ajung la o soluție puțin mai radicală. Cei doi soți decid să se separe un an întreg, de probă, ca să vadă unde vor ajunge și dacă își vor mai dori împăcarea.

Sursă foto de copertă: Canva.com

Aflăm toată povestea prin ochii lui Lauren, care istorisește totul la persona întâi. În acest mod noi, ca cititori, resimțim foarte puternic impactul pe care îl are asupra ei această separare, pe care ea nici nu și-a dorit-o.

Cum va explica Lauren această separare familiei sale de care este atât de atașată?
Va fi această separare de probă o idee bună?
Va învăța Lauren să trăiască fără Ryan după ce și-a petrecut întreaga ei viață de adult cu el?
Va merge Lauren la întâlniri? Dar Ryan? Își va găsi fiecare pe altcineva?
Ce vor afla cei doi despre propriile lor persoane în acest an aparte?

În concluzie, ”Fericiți pentru totdeauna?” este o carte frumoasă, pe care o recomand cu mare drag pentru că este plină de emoție, se citește ușor și tratează un subiect familiar dar fierbinte: provocările traiului în doi.

Sursă foto de copertă: Canva.com

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

November 3, 2022 at 11:05 am

Top site ,.. amazaing post ! Just keep the work on !Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A da e a primi

October 4, 2022