Filmele lui Ralu

Recomandare de film pentru weekend: Cea mai norocoasă fată din lume

Propunerea mea de film pentru acest weekend este una dintre cele mai recente pelicule pe care le-am vizionat pe Netflix și anume, Cea mai norocoasă fată din lume (Luckiest girl alive, 2022) cu Mila Kunis în rolul principal.

Am fost curioasă să urmăresc acest film datorită recenziilor pe care le-am citit despre el și datorită subiectului extrem de fierbinte și delicat pe care îl abordează: violul și abuzurile sexuale.

Ani Fanelli are 28 de ani și o viață aparent perfectă. Ea lucrează ca editor la prestigioasa revistă feminină New York și pare că are tot ce și-a dorit: jobul mult visat, iubitul chipeș și bogat, bani pentru a-și permite tot ceea ce își dorește, un loc în înalta societate și, mai presus de toate, aprobarea mamei ei, care a susținut-o, a îndrumat-o spre acest stil de viață și care este în culmea fericirii că fetița ei se va căsători curând cu un bărbat bogat și de familie bună.

Ani a trecut prin niște experiențe oribile ca adolescentă și credea că poate trece toate astea sub tăcere. Dar un jurnalist celebru vrea să facă un documentar despre un incident cu împușcături care s-a petrecut la școala ei și vrea să obțină și mărturia lui Ani. Acest eveniment o face pe Ani să retrăiască tot ceea ce s-a întâmplat în liceu, inclusiv faptul că a fost victima unui viol. Din păcate, ea nu a fost crezută la acel moment și a preferat să nu depună plângere, din cauza a ceea ce ar putea spune mama ei și din cauza reacției celorlalți.

Este un film extrem de puternic care pune din nou pe tapet o temă spinoasă: ”Nu” înseamnă nu. Ani Fanelli le reprezintă pe toate acele femei și fete care au fost hărțuite sau abuzate și nu au fost luate în serios. Toate fetele și femeilor cărora li s-a spus că este (culmea!) tot vina lor și care nu luat atitudine pentru că le era (tot lor!) rușine de ceea ce s-a întâmplat.

Decizia lui Ani de a participa la documentar și de a depune mărturie, după atâția ani în care s-a prefăcut că nimic nu s-a întâmplat, îi dă realmente viața peste cap. Ani este acum forțată să își reconsidere viața și alegerile și să se gândească dacă este cu adevărat fericită.

Un film puternic, cu o distribuție foarte bună și o Mila Kunis foarte credibilă în acest rol – chiar mi s-a părut că i se potrivește mănușă. Cu siguranță vom rămâne să reflectăm la unele teme care apar în film – în cazul meu așa a fost, am rezonat puternic cu decizia pe care Ani a luat-o la final. Voi la ce vă mai uitați în weekend?

Sursă foto de copertă: google, editat cu Canva

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *