Dezvoltare personala

Dezvoltarea personală e minunată dar…

Cred că e minunat că atît de mulți oameni sunt interesați zilele acestea de evoluția și dezvoltarea lor personală, spirituală și…de toate felurile. Văd în jurul meu tot mai multe persoane care aleg să citească astfel de cărți, care să-i ajute să se dezvolte, care fac un fel sau altul de terapie, își cultivă pasiunile și hobby-urile și încearcă așa cum pot să devină cea mai bună versiunea a lor și să își facă viața mai bună.

Pentru că eu despre asta cred că este cu adevărat dezvoltarea personală: despre a îți îmbunătăți calitatea vieții.

Fie că o faci citind cărți specifice, fie că alegi să înveți mai multe despre Psihologie, spiritualitate sau orice alt domeniu care te pasionează – esențialul este ca, orice ai alege, acel lucru să îți îmbunătățească viața.

Cred că persoanele care au înțeles și lucrează susținut la asta, nu sunt cele care spun sus și tare ”eu fac dezvoltare personală” ci cele care reușesc prin calea pe care au ales-o să fie mai relaxate, mai pozitive, să trăiască mai bine și mai ușor și să-și atingă visurile și obiectivele – servindu-ne drept modele și fiind adevărate surse de inspirație în carne și oase.

Sursă foto: Pinterest, editat cu Canva

Și mai e un lucru despre dezvoltarea personală pe care îl observ și pe care de multe ori îl trăiesc pe propria mea piele. Uneori să citești toate cărțile, să faci toate cursurile, să mergi la terapie, la psiholog, la astrolog, orice ai alege, nu e suficient. E chiar zadarnic fără un element cheie, de fapt două : schimbarea și acțiunea.

Cineva mult mai inteligent decât mine a rămas în istorie pentru că a spus că nu poți face același lucru și să te aștepți la rezultate diferite. Iar asta e cât se poate de adevărat. Dacă vrei să îți atingi niște obiective noi, clar va fi necesar să faci niște schimbări. Poate e vorba doar despre credințe și obiceiuri dar în mod sigur vor fi necesare și niște acțiuni diferite.

Zona de confort nu e ușor de părăsit niciodată dar cu cât pășim mai des în afara ei, cu atât ea devine mai mare iar noi ne vom simți tot mai confortabil cu…tot mai multe lucruri – o veste care nu poate fi decât îmbucurătoare pentru că nimic nu poate contribui mai mult la creșterea noastră decât asta.

Ce voiam să spun cu articolul acesta. Dezvoltarea personală este cu adevărat minunată. La fel sunt și cărțile și cursurile și calificările, terapiile, mentoringul și orice ai mai alege. Dar. Toate astea nu valorează decât extrem de puțin fără acțiuni concrete și schimbări. Din fericire, chiar și schimbările mici înseamnă tot că înaintezi și, nu contează cât de încet mergi, atâta vreme cât nu te oprești – în mod cert vei ajunge unde ți-ai propus.

Sursă foto: Pinterest, editat cu Canva

Începe de azi și fă o schimbare cât de mică. Un pahar în plus de apă, dacă ți-ai propus să fii mai sănătos – e mai bun decât nimic. La fel sunt și 10 minute de exerciții – deși îți spui că poate n-are niciun rost, dacă nu e o oră întreagă și completă. Din punctul meu de vedere, nu există așa ceva ca un lucru fără rost pentru nimic din ceea ce faci pentru a te dezvolta – nu este degeaba.

Sună și interesează-te de cursurile la care vrei să te înscrii sau programează analizele pe care le tot amâni – începe de azi, începe cu tine. Și crede-mă când îți spun că, pe termen lung, orice pas înainte, cât de mic ar fi – contează.

P.s: și dacă vă întrebați ce treabă au desenele cu Hilda cu dezvoltarea personală de le-am inclus în articol, aflați că îmi place tare de ea, pentru cât de fericită pare mereu cu ea însăși și cât de bine se simte în pielea ei – mi se pare o adevărată inspirație pentru noi toți .

Sursă foto de copertă: Pinterest, editat cu Canva

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *