Cartile lui Ralu / Dezvoltare personala

Recomandare de lectură: Cum să te faci dorită de toți bărbații

Deși are un titlu cam lasciv, ”Cum să te faci dorită de toți bărbații”, de Marie Forleo, nu este o carte despre seducție, sau cel puțin nu este doar despre asta. În schimb, este o veritabilă carte de dezvoltare personală pentru femei – una dintre cele mai bune pe care am citit-o până acum (un alt exemplu tot din această categoria ar mai fi aceasta).

Cred că achiziționat-o și am citit-o prima dată cu mai mult de patru ani în urmă și, cu un astfel de titlu nu mă așteptam să rezonez atât de tare cu ideile autoarei dar, acest lucru chiar s-a întâmplat. Este o cărticică simplă cu idei de bun-simț, care o să te ajute să îți scoți la lumină adevăratul potențial.

Mă întorc la ea din când în când, atunci când simt nevoia de un mic reminder care să mă re-pună pe traseu când mă simt descurajată sau deprimată pentru că este o lectură simpatică și spumoasă, care îmi readuce optimismul și zâmbetul pe buze.

Despre autoare

Marie Forleo are o carieră multi-fațetată și este scriitoare, oratoare, lifstyle coach, dansatoare, coregrafă și antrenoare de fitness. Ea are o abordare deschisă și onestă, care se simte și în cartea ei și, în calitate de coach, a avut clienți din toate mediile, de la gospodine la multi-milionari, directori și antreprenori – toți dorindu-și același lucru: bunăstare din punct de vedere fizic, mental și spiritual.

Cum să te faci dorită de toți bărbații

Deci despre ce este cartea asta de fapt? Deși așa pare, aceasta nu este o carte despre relații sau despre întâlniri. Nu este o carte cu sfaturi despre cum să fii atrăgătoare pentru bărbați și nu este o carte cu strategii pentru a deveni iubita sau soția cuiva.

În schimb, este o carte care abordează un concept tare drag mie: concentrarea pe propria persoană. Este un curs intensiv pentru a-ți întări încrederea în tine, pentru a învăța să te prețuiești și a (re)deveni optimistă.

Sursă foto: arhiva personală, editat cu Canva

În loc să fie un ghid despre vestimenatație sau machiaj, această carte ne invită, printre altele, să ne reformulăm modul de gândire, să ne analizăm tiparele defectuoase de gândire, să fim mai prezente în tot ceea ce facem și să ieșim de pe ”pilot automat” și să ne asumăm responsabilitatea pentru viața noastră.

Ghid de irezistibilitate

Autoarea vorbește foarte mult despre ”irezistibilitate”, adică despre a fi irezistibilă și ne spune că acesta este un mod de viață care necesită efort continuu, nicidecum o pilulă magică. Acest mod de a fi presupune să renunțăm la victimizare, să învățăm să ne gestionăm emoțiile în situațiile dificile prin erijarea în postura de observator,să renunțăm la manipulare emoțională sau strategii și să spunem mereu adevărul, mai ales față de noi înșine, atunci când trebuie să ne recunoaștem greșelile.

Cu ajutorul pașilor din această carte, vei scoate la iveală femeia frumoasă, inteligentă și seducătoare care se ascunde în fiecare dintre noi și merită din plin să faci asta – în primul rând pentru tine. Iar ca efect secundar, da, și ceilalți te vor percepe ca irezistibilă – dar asta este ceva ce merită să faci în primul rând pentru tine, nu pentru nimeni altcineva.

Sursă foto: Canva.com

Mi-a plăcut foarte mult cartea asta și, așa cum am mai spus mai sus, mă întorc la ea adesea, atunci când am nevoie să îmi aduc aminte care este ”drumul corect” pe care vreau să îl urmez în viața mea. Ideile din ea, mai ales acelea care spun că o relație nu este totul, că o relație nu te va salva și că mai important este să te concentrezi pe propria persoană și pe cea mai bună versiune a ta – rezonează mult cu mine și scopurile mele.

Iar acum, la finalul acestui articol, aș vrea să te întreb: ție cum ți se par aceste concepte? Tu ai citi această carte?

Sursă foto de copertă: Canva.com

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

November 26, 2022 at 11:26 am

Multumesc de recomandare, da as citi cartea! Sunt utile conceptele.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *