Dezvoltare personala

Fiecare decizie pe care o iei, va conta într-un an

Zilele trecute am dat peste un filmuleț în care o fată foarte drăguță tot explica despre succes, cum că el nu este o întâmplare ci un rezultat al acțiunilor noastre. Eram gata să dau mai departe căci mi se părea plictisitor și că spune lucruri evidente, până când a zis ceva care chiar mi-a captat atenția.

Toate deciziile noastre, cumulate, ne duc acolo unde vrem sau nu să fim. Dacă dăm snooze la alarmă în loc să mergem la sală, această decizie se va cumula iar într-un an rezultatul se va vedea sau nu, fizic, pe corpul nostru.

Mi-a plăcut ideea asta foarte mult și de câteva zile încerc să o păstrez în minte, în special când vine vorba despre alegerile mele alimentare. Multe bomboane într-o seară nu se vor vedea imediat negativ dar, într-un an, mai multe seri de bomboane cu siguranță vor face o diferență – și nu în bine. La fel și o zi fără suficientă apă. Acest lucru nu va fi o tragedie dar dacă devine un obicei, cu siguranță se va vedea pe chipul, părul și tonusul meu. De fiecare dată când aleg un serial în loc de un curs, ciocolată în loc de avocado, devin tot mai conștientă că toate aceste alegeri se vor vedea și vor avea consecințe – în timp.

Sursă foto; Canva.con

Deși pare simplistă, această abordare mi se pare corectă și pentru mine are mult sens. Pas cu pas, zi de zi, clipă de clipă, decizie cu decizie – ne construim și ne modelăm viața. Cel mai greu, deși poate nu pare, mi se pare să țin minte asta și să țin cont de ideea asta de fiecare dată când iau o hotărâre, mai mare sau mai mică. Dar încerc să mă opresc pe parcursul zilei și să mă gândesc la asta, alegând conștient.

Din păcate, treaba asta nu-mi iese mereu, pentru că mă trezesc funcționând pe ”pilot automat” adesea, dar cred că în timp se va forma această deprindere pentru că orice deprindere, este ca un mușchi – nu trebuie decât să-l exersezi pentru a se dezvolta și a se integra în ființa ta.

Ție cum ți se pare? Crezi că deciziile pe care le luăm se culmulează și fac diferența în timp sau nu și fiecare are un impact separat?

Sursă foto de copertă: Canva.com

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nu totul se poate dona

November 30, 2022