Advertoriale / Lifestyle / Publicitate

Există capsule-minune împotriva oboselii? Da! Capsule de cafea!

V-am mai spus pe aici de multe, de foarte multe ori, cât de mult îmi place cafeaua și cât de multă nevoie am de ea în fiecare zi, de mai multe ori pe zi, chiar. Ea este cea mai bună prietenă a mea, este motivul pentru care mă dau jos din pat dimineața (și vă rog să luați asta la modul cel mai propriu posibil), este elixirul care mă face să continui când simt că nu mai pot.

Am scris multe articole datorită ei, am respectat o mulțime de deadline-uri datorită ei și mulți oameni sunt în viață datorită ei (desigur, aici glumesc…în mare parte). Sunt sigură că nu doar eu am multe cuvinte de mulțumire la adresa cafelei, cred că dacă oamenii nu ar fi descoperit-o, sigur oamenirea ar fi avut azi mai puține realizări de care să se mândrească.

Dar v-ați întrebat vreodată de unde vine cafeaua și cum a devenit așa de populară?

Un pic de context

Cafeaua este un lichid de culoare neagră, este amară și ușor acidulată, având un efect stimulant la oameni datorită conținutului de cafeină. Este una dintre cele mai populare băuturi și se poate consumă în diferite forme (de exemplu, espresso sau cappuccino). De obicei este consumată ca o băutură caldă, dar cafeaua cu gheață este o alternativă răspândită.

Cele mai vechi informații credibile cu privire la consumul de cafea datează din secolul al XV-lea, din Yemesn , Peninsula Arabică. În acele regiuni, boabele de cafea au fost pentru prima dată prăjite și consumate într-un mod similar celui din prezent. Originea boabelor de cafea se crede a fi din regiunea Etiopia, Africa de Nord. Originea cafelei s-ar afla într-o regiune a Etiopiei numită Koffe și apoi introdusă în lumea arabă prin Egipt și Yemen, unde începe să se cultive în scopuri comerciale.

În trecut cafeaua era considerată aliment și nu băutură. Triburile est-africane măcinau boabele crude de cafea și prin amestecarea cu grăsime animală obțineau o pastă pe care războinicii o consumau pentru a avea mai multă energie în timpul luptelor.

Sursă foto: Canva.com

Cafeaua este produsă în prezent, în peste 50 de țări de pe glob, principalul producător fiind Brazilia, urmată de Vietnam, Columbia, Indonezia și Mexic. (sursă: Wikipedia)

Nu știu voi dar eu…

…aș fi mai puțin productivă fără ea, aș fi mai tristă și mai puțin energică și, la fel ca ostașii turci despre care am menționat mai sus, aș câștiga mai puține ”bătălii”. Aș munci mai puțin și m-aș bucura pe jumătate – sunt sigură de asta.

La fel ca mine la vârsta asta, mama era și ea o mare iubitoare de cafea așa că, una dintre amintirile mele cele mai dragi, sunt drumurile matinale la magazinul de cafea de lângă casă împreună cu ea. Îmi aduc și acum aminte imaginea diferitelor sortimente de cafea boabe din micul magazin, a marelui aparat de râșnit și, desigur, mirosul inconfundabil de cafea proaspăt măcinată. Chiar dacă la acea vreme nu mă atingeam de această băutură neagră, adoram să adulmec mirosul acela proaspăt și înțepător prin punga de hârtie albă.

În continuare, cred că nu există niciun alt miros mai plăcut decât cel al cafelei proaspăt măcinate și nicio altă băutură caldă sau rece nu o poate egala în ochii mei. Din fericire, nu sunt singura care simte așa față de acest lichid prețios ca aurul negru și vestea bună este că, pentru noi, iubitorii sau iubitoarele de cafea există o multitudine de opțiuni, variante și oferte.

Kafferoma.ro – magazinul tău online de cafea

Indiferent că îți place mai dulce sau mai amară, mai neagră sau mai cafenie, cu lapte sau fără, există opțiuni potrivite pentru fiecare. Iar astăzi, voiam să vă povestesc despre cea mai bună variantă de capsule de cafea.

Capsule cafea – www.kafferoma.ro

Fie că ești interesat de capsule de cafea sau cafea boabe ori măcinată, kaferoma.ro este un magazin online care pune la dispoziția clienților peste 800 de sortimente de cafea de la peste 30 de branduri, cu livrare gratuită în toată țara la orice comandă de peste 150 lei.

Kaferoma.ro, oferă peste 650 de sortimente și este unul din principalele magazine online cu o importantă gamă de capsule cafea din România și îi găsiți nu doar pe pagina lor de Facebook dar și în magazinul fizic din strada Valea Sebesului nr.20 Petresti, jud.Alba. Iar dacă vrei să vorbești cu ei sau să le spui ceva, poți să îi suni la numărul de telefon 0755.456.013 sau să le dai un mail la info@kafferoma.ro.

Tu cum procedezi când vrei să te aprovizionezi cu cele mai bune capsule de cafea? Comanzi online sau mergi la magazin și cumperi de acolo?

Sursă foto de copertă și articol: Canva.com

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *