Cartile lui Ralu

Recomandare de lectură: Osho, Conștientizarea

Recunosc, acum ceva vreme nu credeam că voi scrie acest articol și cu atât mai mult nu credeam că o să citesc Osho – pentru că pur și simplu nu părea stilul meu. Dar am primit în dar această carte a lui, ”Conștientizarea” și mi-am propus să o lecturez dacă tot mi-a ajuns în bibliotecă.

Până acum nu am mai luat contact cu învățăturile acestui lider spiritual și, am fost surprinsă când am aflat că toate cărțile lui Osho nu sunt scrise, ci transcrise din conferințele acestuia.

Surpriza mea cea mai mare citind această carte a fost că m-a prins încă de la primele pagini, într-un mod în care nu mă așteptam. Mesajul ei direct, sincer și simplu, a ajuns cumva până la mine. Această carte nu are un ton ”drăguț”, mai degrabă este ca un duș rece – dar la ce altceva ne-am putea aștepta de la o carte care își propune să ne trezească?

Iarăși momentul a fost foarte bun, pentru că nimic nu e întâmplător, fiindcă lucram deja și aveam idei pentru articolul meu care avea ca subiect cum să facem ordine într-o minte în haos, iar cartea asta oferă un răspuns foarte concret: devenind (mai) conștienți de noi și implicit de ceea ce facem.

Sursă foto: Canva.com

Ceea ce suntem îndemnați să facem este să devenim conștienți de noi, de toate acțiunile noastre în speciale de cele pe care le facem deja în mod inconștient sau pe modul ”pilot automat”, de cum ne simțim în fiecare moment și în special de momentul prezent.

Pot să îi spui mindfulness, poți să îi spui trezire sau conștientizare, ancorarea în momentul prezent, concentrarea totală pe acesta, face o mare diferență în viața noastră. De atunci încolo abia devenim responsabili de noi și creatori ai realității noastre. Până la urmă, prezentul este tot ce avem – agățarea de trecut sau visarea la viitor, nu ajută atunci când ne împiedică să trăim ceea ce contează cu adevărat: clipa prezentă.

Recomand această carte, indiferent că sunteți sau nu pasionați de dezvoltare personală, indiferent că ați mai citit Osho, este o cărticică simplă, ușor de citit dar pe care sigur voi vrea să o recitesc, cel puțin unele pasaje, pentru că unele idei sunt destul de complexe. Ea ne îndeamnă să devenim mai recunoscători, mai fericiți, mai entuziasmați, prin simpla noastră participare totală la fiecare minut din viața noastră.

Tu ce părere ai despre cărțile lui Osho? Crezi că pot fi într-adevăr de ajutor în procesul de dezvoltare personală?

Sursă foto de copertă: Canva.com

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *