
(Încă) trei canale minimaliste pe care le urmăresc pe Youtube
Scriam mai demult pe blog despre canalele minimaliste pe care le urmăresc pe platforma Youtbe și, trebuie să recunosc, că acestea reprezintă o sursă de inspirație foarte mare pentru mine. Am învățat foarte multe despre minimalism datorită lor în ultimii ani și nu doar că am învățat dar am implementat cu succes foarte multe idei.
Minimalismul nu este o destinație în sine ci mai degrabă o călătorie, ca mai toate lucrurile din viața noastră. El este cam ca viața în sine – cel mai bun lucru pe care îl poți face este să te bucuri de proces.
Dacă data trecută vă povesteam despre trei canale minimaliste pe care le urmăresc, astăzi aș vrea să vă mai prezint încă trei. Le-am descoperit mai recent și cumva au adus un pic de prospețime în viziunea mea despre acest stil de viață. Fără să mai lungesc introducerea mai mult, iată care sunt alegerile mele.
Malama Life
Sophie, cea care se află în spatele acestui canal de Youtube, are un stil foarte calm și foarte liniștitor. Chiar și vocea ei este foarte delicată, la fel ca și cadrele filmate, la fel ca și alegerile ei de tot felul.
Pe canalul ei îi putem urmări călătoria, de la perioada în care abia începea să includă minimalismul în viața ei și încă locuia în Statele Unite ale Americii, în insula hawaiiana Maui, până la video-urile mai recent în care povestește despre mutarea ei în Portugalia și schimbările pe care aceasta le-a adus în viața sa și a soțului ei. Una dintre ele a fost să reducă absolut tot ce avea, la conținutul a cinci (cinci!) trollere….și atât.
Mi-au plăcut foarte mult videoclipurile ei în care explică cum și-a organizat o garderobă capsulă, dintre toate materialele pe care le-am urmărit pe această temă, cu acesta am rezonat cel mai mult și chiar a făcut mai clar conceptul pentru mine.
Rezonez mult cu stilul ei, cu felul de viață liniștit pe care îl promovează și atenția pe care o acordă sănătății mentale și echilibrului interior.
A to Zen Life
Marissa este și ea într-o călătorie care a purtat-o pe drumul minimalismului, metaforic vorbind, dar și fizic atunci când s-a mutat din Statele Unite ale Americii în Germania, pentru a fi mai aproape de familia ei extinsă. Împreună cu ea descoperim schimbările pe care le-a implicat această schimbare, cum a ajutat-o minimalismul și care sunt lucrurile pe care ea le prețuiește.
Povestea ei este deosebită și chiar m-am emoționat cumva, pentru că ea recunoaște că înainte de a deveni minimalistă, ea acumula obiecte pe fond emoțional, adică era ceea ce în engleză se numește an emotional hoarder dar chiar nu știu cum aș putea traduce acest termen în limba română.
Parcursul vieții sale a ajutat-o, ca pe mulți alți minimaliști, să accepte și să înțeleagă că obiectele sunt doar obiecte. Ele nu pot înlocui oameni sau momente demult pierdute iar faptul că ne încăpățânăm să păstrăm acest ”bagaj emoțional„ în viața noastră, ne costă spațiu, bani, timp, sentimente și, în final, starea noastră de bine.
Trebuie să spun, rezonez mult cu Marissa pentru că și ea are copii și când o văd cum organizează casa și jucăriile atât de eficient – aproapă că îmi dă speranță că voi reuși și eu…cândva :))
Slice of Light
Atitudinea ei realistă și directă m-a făcut să îi dau ”subscribe” aproape imediat ce am descoperit-o și să îi explorez canalul. Cred că este singurul creator care abordează părțile negative ale minimalismului și care spune lucrurilor pe nume, cum ar fi că minimalismul nu este pentru toată lumea și nici nu are cum să arate la fel pentru toată lumea. V-am lăsat mai jos videoclipulul ei despre cum minimalismul poate fi toxic).
În materialele ei vorbește adesea despre greșeli pe care le poți face în procesul de a deveni minimalist, cum ar fi să nu comunici eficient cu cei din jurul tău despre noul tău stil de viață sau a debarasa lucrurile altcuiva (ouch!).
Acestea au fost alegerile mele pentru (încă) trei canale despre minimalism pe care le urmăresc pe Youtube pentru a învăța și a mă inspira. Toate cele trei canale pe care le-am selectat au ceva unic, au câte o poveste de viață și promovează un stil de viață mai liniștit, mai prietenos pentru sănătatea noastră mentală. Și acum, la final, aș vrea să te întreb: tu ce canale urmărești pe social media?
Sursă foto de copertă: Canva.com