Minimalism

(Alte) obiecte pe care plănuiesc să nu le mai cumpăr în 2023

Cu o săptămână în urmă vă scriam că finalul de an m-a făcut să-mi setez (și) obiective minimaliste și că plănuiesc să cumpăr mai puțin spre deloc din trei categorii de obiecte. Scriind articolul acesta mi-am dat seama că de fapt nu vreau să mă limitez doar la acelea și că sunt mai multe lucruri din care am deja destul și nu mai vreau să mai achiziționez (prea multe). Așa că, iată încă cinci categorii de obiecte pe care mi-am propus să nu le mai cumpăr în 2023.

Cosmetice

Evident că din această categorie nu voi renunța de tot, mai ales la lucrurile care țin de igiena de bază. Mă refer însă, de exemplu, la make-up unde nu mai vreau să mai cumpăr nimic nou, ci doar să înlocuiesc ceea ce se va termina pe parcursul anului. Pentru moment am două palete de machiaj, două fonduri de ten, un blush, trei creioane și trei rujuri și plănuiesc să le reduc numărul pe parcurs.

Sursă foto: Canva.com

Tot în această categorie intră parfumurile, plăcerea mea vinovată, am strâns șase și plănuiesc să nu mai cumpăr pe măsură ce se termină, așa că sper să le reduc numărul la jumătate, cel puțin. La ce nu am să renunț totuși din această categorie, sunt serurile și măștile pentru față și tratamentul de creștere a părului însă nu intenționez să mai fac stocuri, ci să le înlocuiesc pe măsură ce se termină.

Lenjerie

Și nu mă refer la lenjeria de pat :)) deși am destulă și din aceea. Dar am o slăbiciune pentru seturile frumoase și pentru body-uri în special așa că am strâns…destule.

N-am numărat câte articole de lenjerie am în prezent însă ele ocupă destul așa că nu o să mai cumpăr și nici măcar nu o să înlocuiesc ce se va strica.

Electronice și electrocasnice

În ultimii doi ani mi-am cumpărat tot felul de jucării electronice pentru beauty, cum ar fi un epilator clasic, unul pentru față, o pilă de călcâie și o placă de păr – toate adunate să țină companie în sertar vechii mele perii rotative, pe care, culmea!, o folosesc cel mai des.

Așa cum probabil vă așteptați, nu am timp să mă folosesc de toate astea prea mult, așa că le folosesc doar sporadic. Uitându-mă înapoi, nu mi se mai pare că a meritat investiția dar încă o să le mai păstrez.

Legat de electrocasnice, am tot ce îmi trebuie și nu plănuiesc să achiziționez ceva anume în afară de un singur obiect de care am nevoie în acest moment: un blender sau mixer vertical care să-mi facă mai ușoară etapa diversificării. Ba chiar anul ăsta am scăpat de un obiect de care am fost tare entuziasmată în trecut, dar pe care nu l-am mai folosit în mod real de doi ani.

Cărți

Păi…acesta este un subiect sensibil, poate cel mai dureros de pe această listă. Pentru că orice aș face nu reușesc să mă opresc din a cumpăra cărți. Dar…va trebui să o fac pentru că s-au adunat multe necitite, de toate felurile, cărți de dezvoltare personală, de Psihologie, de Astrologie, beletristică, în engleză…v-ați prins voi – sunt multe, e un teanc mare.

Sursă foto: Canva.com

Sper să mă pot opri din cumpărat măcar o vreme, până mai citesc din ele, pentru că timpul este limitat dar ”pofta” mea de lectură este în continuare mare.

Lucruri de bebeluș

Odată cu bebe numărul doi, multe lucrușoare au (re)intrat în casă. O parte păstrate de la fetița mea, în special obiectele mari (pătuț, căruț, scoică etc) dar și hăinuțe sau alte jucării, iar o altă parte (consistentă!) primite de la oameni cu suflet mare.

Astfel că, bebe este asigurat de hainuțe, încălțăminte, jucării și alte lucruri necesare o bună perioadă de acum încolo iar eu nu plănuiesc să mai cumpăr pentru el decât obiecte de strictă necesitate (cum ar fi că am cumpărat un scaun de masă, pentru că cel vechi nu mai era în stare bună) sau consumabile.

Tu ce crezi?

Acestea au fost alegerile mele până acum, tu ce obiecte plănuiești să nu mai achiționezi în 2023?

Sursă foto de copertă: Canva.com

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *