Dezvoltare personala

New year, new me – despre cea mai bună versiune a noastră

A început un an nou-nouț și toată lumea se simte entuziasmată de acest lucru, inclusiv eu (sau mai ales eu? iertați-mi lipsa de modestie). Toți ne-am făcut un bilanț de final de an și ne-am setat anumite obiective pentru anul următor. Un curs nou, o nouă casă, o schimbare de carieră, un corp mai sănătos – indiferent ce ne-am propus, la 1 ianuarie, toate dorințele noastre par realizabile.

Toți avem rezoluții la început de an, lucruri pe care dorim să le schimbăm sau să le facem mai bine, pentru că toți ne dorim ca, la capătul tuturor acestor strădănii, să ne îndeplinim toate obiectivele pentru a deveni (tadadada!) cea mai bună versiunea a noastră.

Dar ce înseamnă cu adevărat asta?

Pe măsură ce entuziasmul începutului de an se mai domolește și, ușor-ușor, vechile obiceiuri, precum procrastinarea și îndoiala de sine, se insinuează încet-încet, iar noi ne îndepărtăm de lista de obiective setate pe 31, anul trecut. Și ne îndepărtăm (din nou) de obiectivul setat, acela de a deveni cea mai bună versiune a noastră.

Sursă foto: Pinterest, editat cu Canva Pro

Și știi care cred că este unul dintre motive? Acela că acesta este un concept foarte vag. Ce naiba înseamnă cea mai bună versiune a mea oricum? Nu e cea de acum suficientă? Sigur că e.

Doar că, așa cum spuneau niște oameni mai deștepți ca mine, ca să obții rezultatele pe care nu le-ai mai avut niciodată, trebuie să faci lucruri pe care nu le-ai mai făcut niciodată.

Un prin pas ar fi să înțelegem de ce. De ce facem tot ce facem și unde ne dorim să ajungem. Da, pare simplu dar nu e chiar așa ușor să aflăm ce ne dorim de fapt. Cine este cea mai bună versiune a noastră, cea pentru care tot muncim?

Când imaginea ei se clarifică în mintea noastră, mi se pare că primul pas a fost făcut iar noi am aflat deja care e drumul pe care trebuie să mergem. Așa că te provoc să te gândești o clipă: cum arată cea mai bună versiune a ta?

Ce mănâncă? Cum se îmbracă? Ce face primul lucru dimineața? Ce muncește? Ce o face fericită? Cât de des face sport? Care sunt valorile ei în această viață și ce nu va accepta cu niciun chip? Care sunt limitele ei? Ce citește? Ce visuri are și ce face concret pentru ele?

Astea ar fi câteva întrebări la care ai putea să răspunzi ca să începi. Evident, lista poate continua mult. Eu am făcut exercițiul în scris și chiar am simțit că a făcut lumină în mintea mea. Intenționez să mă uit la răspunsuri zilnic și să mă gândesc la asta mai mult.

Sursă foto: Pinterest, editat cu Canva Pro

Prea des intrăm pe ”pilot automat” și ne lăsăm prinși în rutina zilnică, fără să mai fim atenți la dorințele noastre. Acesta poate fi un motiv pentru care rezoluțiile pentru noul an nu devin realitate. Căci până la urmă, ziua are 24 de ore și pentru cei care reușesc și pentru cei care tot amână – totul ține de cum ne prioritizăm timpul și acțiunile.

Așa că acum la final, îți mulțumesc că m-ai citit până aici și te provoc să-mi răspunzi ântr-un comentariu: cum arată cea mai bună versiune a ta și cum se poartă ea în mod concret?

Sursă foto de copertă: Pinterest, editat cu Canva Pro

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *