Cartile lui Ralu

Recenzie ”Ultimul mesaj”, de Laura Dave

Este o după-amiază de vară și Hannah își așteaptă soțul, pe Owen, să vină de la muncă înapoi pe căsuța lor plutitoare, unde locuiesc amândoi împreună cu fiica acestuia. Dar în loc de asta, o fetiță din echipa de fotbal a școlii îi bate la ușă și îi aduce un bilețel galben de la acesta, pe care scrie doar atât: ”Protejeaz-o!”

Când fata ei vitregă, Bailey, vine de la școală, aduce după sine o geantă plină cu bani, mulți bani, 600.000 de dolari mai exact. Dar Owen nu dă niciun semn. Ba mai mult, Hannah este vizitată întâi de un șerif din Texas, apoi de FBI, iar toate canelele de știri sunt pline cu vestea că firma la care lucra Owen, The shop, a fraudat numeroși clienți și investitori. Ce să însemne toate acestea și ce legătură are soțul ei, director IT la The Shop?

Prietenii nu îi mai deschid ușa, fiica ei vitregă de 16 ani este furioasă pe ea și îndurerată de pierdea tatălui, iar Hannah are senzația că fiecare mișcare îi este urmărită. Mai mult, absolut nimeni nu o crede că ea nu a știut nimic despre ceea ce făcea soțul ei și despre secretele pe care el le acoperea în cadrul companiei. Și cu cât ea încearcă să investigheze și să afle mai multe, cu atât își dă seama că nu știe mai nimic despre trecutul soțului ei, dinainte de mutarea lui cu fiica sa în Sausalito.

Sursă foto: arhiva personală

Hannah și Bailey nu au o relație prea bună, deși Hannah își dă tot interesul față de fiica ei vitregă. Însă Bailey este o adolescentă caren a fost crescută, până în urmă cu câțiva ani, doar de tatăl ei, pe care l-a avut doar pentru ea până la acest moment. Iar acum, colac peste pupăză, se vede lăsată singură doar cu mama vitregă, care nu este chiar persoana ei preferată.

Ce va face Hannah mai departe?
Cum va face ea față?
În cine ar trebui să se încreadă?
Este Owen vinovat?
Se va îmbunătăți relația dintre ea și Bailey sau va avea ea și mai mult de suferit?
Dacă Owen Michaels nu este cine a pretins, atunci cine este el cu adevărat?
Ce va afla Hannah despre mama adevărată a lui Bailey, Olivia?

Pe tot parcursul romanului, Hannah rulează în mintea ei momente din viața ei de dinainte de acest incident și ne dă acces la amintirile ei cu Owen, la ceea ce i-a povestit, făcând slalom între prezent și anumite momente-cheie din trecut.

Povestea este una alertă și plină de mister. Fiecare descoperire creează și mai mult confuzie până când toate piesele de puzzle se vor așeza, într-un final, la locul lor. Intriga poveștii nu se va lăsa ușor descâlcită și, cu siguranță, povestea nu a decurs așa cum m-aș fi așteptat eu.

Una peste alta, această carte a consituit o lectură plăcută. Mi-a plăcut stilul în care este scrisă, am empatizat cu trăirile lui Hannah, care caută în ea curajul de a face cât mai bine față acestei situații și de a-i îndeplini lui Owen dorința exprimată înainte de dispariție: aceea de a-i proteja fiica. Dar cum? De ce și mai ales, de cine?

Aceasta a fost recomandarea mea de lectură pentru azi și îți mulțumesc că m-ai citit până aici. Iar acum, la final, aș vrea să te întreb: tu ce mai citești zilele acestea?

Sursă foto de copertă: Canva.com

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *